Saturday, April 25, 2020

Another Achievement Unlock. Blessed!

2 Ramadhan 1441H. Alhamdulillah untuk rezeki yang Allah bagi pagi ini. Another achievement unlock ✔️.

Pagi ini dapat tahu keputusan penempatan pemangkuan kenaikan pangkat. Masih lagi kekal dengan jawatan yang sama, di tempat yang sama. Alhamdulillah.

Walaupun selalu merempan mengadu kata stress pergi kerja hari-hari mengadap jem, tapi aku masih tak boleh bayangkan if one day aku kena keluar dari rutin tu. Maksudnya ....

Dipindahkan atau berpindah ke office lain. 

Walaupun perubahan itu, kadangkala seperti pain in the ass rasa dia, tapi ada kebaikan tersembunyi yang kadang tak nampak dimata awalnya, terasa di jiwa kemudiannya.

Wah. Kemain.

Another achievement sebelum ini yang aku simpan ketat-ketat. Antaranya pindah dari Tawau ke KL (not so ketat sebab SEMUA orang tahu haha).

Achievement yang aku nak capai pun selalunya biasa-biasa je di mata orang lain. To be truth, i am not a 'bigger' person. I tend to satisfied even in the small progress. I am not aim big. 

Alah. Just small small fish oklah. 
The bigger one kita passover kepada orang lain. 


[BACA JUGA] :

- Impian nak beli kereta ✔️ checked!
- Impian nak naik pangkat ✔️ checked! (Might look for another session of naik pangkat another 5 years lagi agaknya)
- Impian nak ada property sendiri walaupun  low cost ✔️ checked!
- Impian nak sambung Master sebelum umur 30 tahun ❌ terbabas belum lagi tercapai
- Impian nak travel dengan strangers ✔️ checked!

 2017. Pertama kali travel dengan strangers and addicted since then.

- Impian nak solo travel ❌
- Impian nak travel dengan shuben (awww) ❌
- Impian nak deco rumah sendiri ❌ (tapi teruk gila taste nak mendeco. Bukan setakat deco kek, my senses of deco rumah pun kelaut dalam. Ya Allah, tolong kurniakan shuben yang pandai deco rumah pleaseeee)

Dan adalah beberapa lagi yang biasa je di mata orang lain.

Tapi walau biasa pun, still kena ada impian ye tak? Tanpa impian cita-cita tak akan tercapai. Eh betul ke tak ayat aku tu?

Those yang nak aims big, push for it.
Those yang nak aims biasa-biasa like me, go along with it.
Embrace the differences, sebab kalau dah semua orang sama aims for big atau aims for normal, then bergaduh lah kita beramai-ramai sebab semua nk benda yang sama, ye tak?

Pagi tadi masa sahur bila aku cakap dengan mak masih lagi stay di kolej yang sama, mak kata iye ke lagi ok stay?

Aduh, dah terdetik di lamunan, betul ke result aku stay ni? Kahkah.

Apa pun, Alhamdulillah wa syukur ni'mat. Another achievement unlock dan SYUKUR! 

Have a blessed days ahead guys 😉

4 comments:

  1. Kehidupan kita, bukan kehidupan orang lain pun, kan. :)

    ReplyDelete
  2. hehe sama la bab xsambung master lagi walau dah 30+.
    btw, congrats naik pangkat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, tq.
      Btw, kali ini dah tukar aim sambung master sebelum umur 40 tahun pula 🤣

      Delete

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Labels

Adsense (11) Dunia Cikgu (14) food (114) Lifestyle (85) Personal (84) Resepi (42) Tips blogging (38) travel (52)

Contact Form

Name

Email *

Message *