IndoMie Mi Goreng Ayam Geprek | Mi Goreng Aje!

IndoMie Mi Goreng Ayam Geprek | Mi Goreng Aje! | Hai, kali ini saja nak rasa Mi Goreng Rasa Ayam Geprek dari IndoMie. Ayam Geprek ni adalah sejenis Jogjakarta cuisine, which is ayam goreng yang dimakan bersama sambal bajak / sambal belacan. 

Kita semua pun tahu pengeluar Mi Goreng IndoMie dari Indonesia ni memang mengeluarkan pelbagai perasa mi segera, terutamanya Mi Goreng. Rasanya yang tak masuk Malaysia pun banyak 😂. So why not kita try yang ada kan?

Jujurnya, aku tak pernah makan ayam geprek. Nasi ayam geprek lagilah, tak pernah makan okey! Yang viral pedas gila ayam gepuk pak gembus pun sama. Aduh. Ketinggalan viral sungguh! Haha.

Jadi, berbalik kepada Mi Goreng Segera Ayam Geprek. Katanya rasa dia should be P.E.D.A.S? Tak pasti, tapi jom try makan. 

INDOMIE MI GORENG AYAM GEPREK

Review Rasa IndoMie Mi Goreng Ayam Geprek

Review Rasa IndoMie Mi Goreng Ayam Geprek
Mula-mula pastilah kena beli dulu dari Tesco, haha. Lepas dah beli, bawak masuk dapur & koyakkan plastik lepas tu masaklah seperti nak masak mi goreng segera.



Rasa IndoMie Mi Goreng Ayam Geprek ni?
Kata orang sepatutnya pedas? Tapi bagi aku rasa dia biasa-biasa je. Ok lah nak buat makan. Tak pedas sangat, pedas Level 1 je. Dalam bungkusan mi goreng instant standard ada 3 paket kecik, which is bumbu / perasa / seasoning, minyak perasa & bawang goreng (dalam kes ni, bukan setakat bawang goreng ada jugak cili)

Nak makan lagi untuk kali kedua buat stok kat rumah?
Tak rasanya. Bagi aku dah rasa sekali cukuplah. Mi Goreng Ayam Geprek ni not bad rasanya, tapi tak mencapai level taste aku. Tapi mana tahu sesuai dengan taste korang?

Review Rasa IndoMie Mi Goreng Ayam Geprek

Next review IndoMie jugak. Siap ada kotak uols.



Post a Comment

8 Comments

  1. Alaaaa baru nak tanya pedas ke tak...nampak perkataan pedas tu memang x leh la akak makan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pedas sikit je kak. Tapi sebab akak pun perut tak berapa sihat kan, better jangan.

      Delete
  2. Macam silap je baca blog post time2 lapar ni. Tambah pulak lidah ada ulser, lagi merana tengok.
    Nampak sedap sangat.

    ReplyDelete
  3. Terima kasih berkongsi maklumat. Rasa macam nak cuba tapi setakat ni pernah cuba indomie yang lain, mesti tak sampai tahap selera. hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye ke? Alamak, ada 1 lagi IndoMie kat rumah. Hmmm.

      Delete
  4. Belum try lagi yang ni. Tak pernah jumpa lagi. kalau jumpa nak beli gak lah. cam sedap tu

    ReplyDelete

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)