Review | Petal Velvet Sunaway & Althea Petal Velvet Powder

Review: Petal Velvet Sunaway SPF 50+ | Finally! Berjaya juga aku join Althea Korea sebagai #AltheaAngels! Bidadari Althea dari Korea uols. Aums sangat tak? Haha.

Review: Petal Velvet Sunaway SPF 50+, Sunblock Althea Korea Petal Velvet Sunaway SPF 50

Parcel dari Althea Korea sampai di pejabat masa aku outstation. Balik je office, officemate heboh kata ada barang dari Korea sampai. Unboxing without video, ada beberapa item yang best, yang bila diushar dalam Althea, best gila weh.

Review: Petal Velvet Sunaway SPF 50+, Sunblock Althea Korea Petal Velvet Sunaway SPF 50

Althea Milk Peel Cream Mask
Althea Petal Velvet Sunaway SPF 50+ PA++++
Althea Petal Velvet Powder (Warm Beige, Translucent & Pink Lavender)

Aku dah cuba yang Althea Milk Peel Cream Mask. Sejenis mask yang menarik cara pakai dia. Goncang, sapu di muka, gosok-gosok lembut secara membulat dan cuci. Senang dan hasil dia best! Tapi itu nanti next entry aku share ya!

Review: Petal Velvet Sunaway SPF 50+, Sunblock Althea Korea Petal Velvet Sunaway SPF 50

Ini yang paaaaaaaling aku suka dan aku pakai sampai sekarang. ALTHEA PETAL VELVET SUNAWAY SPF 50+ PA ++++.

Althea Petal Velvet Sunaway SPF 50+ PA ++++ sebenarnya sejenis sunblock.Yang menariknya, dia ada premium ekstrak damask rose. Efek dia memang wangi, tapi wangi yang ok di hidung aku sebabkan sesetengah skincare ni ada campuran fragrance, aku tak suka kalau ada fragrance tu. 

Review: Petal Velvet Sunaway SPF 50+, Sunblock Althea Korea Petal Velvet Sunaway SPF 50

Baru-baru ni aku ada cuba dermaroller. Lepas buat tu, muka aku merah-merah dan jadi lebih sensitif. Nak tak nak memang kena pakai sunblock. Bak kata seller yang aku beli tu, rugilah generate kulit baru tapi tak jaga dan lindungi dari tabir suria. 

Haaa gitchew.

Jadinya aku memang pakai Althea Petal Velvet Sunway hari-hari sekarang. Pagi dan petang. Pagi sebelum keluar rumah pergi kerja. Sebelum balik kerja, lepas solat pakai semula Althea Petal Velvet Sunaway. Memang best muka tak berminyak dan blend in dengan kulit. Selain ekstrak damask rose, antara kandungan lain dalam Althea Petal Velvet Sunaway:

Ekstrak damask rose - Bagi efek menghidrat dan melegakan iritasi, kulit memang rasa lebih sihat. Bonus tambahan, wangi.

Geranium Oil - Boost skin radiance & heals jerawat.

Review: Petal Velvet Sunaway SPF 50+, Sunblock Althea Korea Petal Velvet Sunaway SPF 50

Tekstur putih likat tetapi mudah meresap ke dalam kulit. Sebelum guna goncang dulu botol 2,3 kali lepas tu terus sapu di muka. Cara aku pakai Petal Velvet Sunway dengan SPF 50 ni senang je. 

Toner
Face Oil
Althea Petal Velvet Sunway SPF 50++
Althea Petal Velvet Powder

Siap!

Althea Petal Velvet Powder datang dengan 3 variasi, #0 Translucent, #23 Warm Beige dan yang terbaru #PinkLavenderAlthea Petal Velvet Powder infused dengan Althea seeds oil, tak mengeringkan kulit dan kawal minyak.  Bau pun best (yang lavender version) sebab aku tertarik gila nak cuba #PinkLavender. Kotak dan bekas warna purple uols. Cantik!

Review: Petal Velvet Sunaway SPF 50+, Sunblock Althea Korea Petal Velvet Sunaway SPF 50

Pipi merah bukan sebab blusher, tapi sebab menggelupas. Overall, dengan SPF 50++, aku melenjan jogging pagi-pagi masa matahari naik dengan yakin uols. Yang bestnya dia tak buatkan jerawat naik, dan kulit aku tak gatal. Kalau gatal kulit confirm tak sesuai dengan kulit kan? Atas sebab tu, aku shopping lagi 2 botol Petal Velvet Sunaway ni di #AltheaKorea.

Always wanted to try but never got to buy? For a limited time get 
 FREE SHIPPING on all ALTHEA Exclusives with CODE: PBSHIP
 

#AltheaAngels 💋💋

Post a Comment

4 Comments

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)