-Lifestyle-Food-Travel-

Money Changer Murah di IOI City Mall Putrajaya

Money Changer Murah di IOI City Mall Putrajaya | Misi mencari money changer yang menawarkan kadar tukaran matawang yang kompetitif masih diteruskan 😉.

Kalau sebelum ini, dalam blogpost sebelum ni aku cerita yang aku jumpa money changer murah kat Semenyih, dan pada aku kadar tukaran kat situ agak ok. Boleh tahan murah. Dah hepi ni senang lepas ni nak tukar duit. Dah macam tetiap minggu gaya gembira bercerita ni, kihkih.

Tapi aku lupa pulak, yang bila kedai kecik ada beberapa currency yang tak ada. Contohnya, macam aku nak tukar duit Brunei baru ni kat money changer Semenyih tu, takde sebab orang jarang tukar dollar Brunei. 

Jadi, malam sebelum bertolak terus deras ke IOI Mall Putrajaya. Sebelum tu dah google, ramai bagi feedback kata kat situ money changer murah la, ape la, rate lebih kurang Masjid India. 

Yang aku pergi ni kat sini. 


MONEY CHANGER MURAH IOI MALL PUTRAJAYA

Ada 2 money changer, sebelah menyebelah. Lokasi baris kedai depan Dubuyo. Level LG tak silap. GMT dan Visionary Creation. Dalan review ramai suggest Visionary Creation. Dalam facebook group pun sama. Tapi kebetulan masa aku sampai, GMT bagi harga dollar Brunei lagi best!

Money changer murah di IOI Mall Putrajaya

Okeh. Setakat ni dah pernah tukar kat Masjid India, Semenyih & IOI Putrajaya. 

Rate mana lagi best?

Entahlaaaaaa, cara aku periksa harga tukaran  semasa dan kalau jumpa kedai yg  rate hampir dengan market, tuko je lah. Tak kosser nak compare, haha.

12 comments:

  1. p/s sha alamat kolej komuniti KJ tu masih sm kn?

    ReplyDelete
  2. haha kat tempat tinggal saya takde money changer..

    ReplyDelete
  3. Forez begini memang sah..

    ada Forex yang kurang dan dan status boleh diragui ialah Forex Online..

    adakah komen saya ke laut ?

    hahahahaha

    ReplyDelete
  4. Kat jb nie pun banyak money changer. Memang kena tengok dulu mane yang murah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lagi banyak compare,lagi best sebab boleh dapat the best price =)

      Delete

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)