-Lifestyle-Food-Travel-

Kedai Sebelah - Kafe Stylish Hipster di Petaling Jaya

Kedai Sebelah - Kafe Stylish & Hipster di Petaling Jaya | Aku pertama kali rasanya makan kat kafe hipster macam ni, tu pun kat sini somewhere around last year. Tahun 2017.

Stylish sungguh deko dalaman dan luaran. Aku dengan kawan tertarik nak singgah sebab satu nama unik. Dan dua sebab deko menarik. Tiga sebab kedai ni specialty dia aiskrim kon murah-murah.

Depan kedai ni ada outlet Tupperware. Lepas habis menyoping tupperware, sibuk pula cari tempat nak makan.

Kedai Sebelah - Kafe Stylish Hipster di Kelana Jaya

Kedai Sebelah - Kafe Stylish Hipster di Kelana Jaya

Order spaggetti aglio olio. Harga dah tak ingat sebab pergi dah lama, baru teringat nak update! Haha. Lepuk tangan dia!

Tapi yang ingat, kalau nak request extra udang kena tambah duit. Heeeee, takpe-takpe. Nanti aku beli udang sekilo buat sendiri. Makanlah sampai muntah udang, ekeke.

Kedai Sebelah - Kafe Stylish Hipster di Kelana Jaya

Tapi deko memang hipster stylish habis. Aku suka sangat! 

Kedai Sebelah - Kafe Stylish Hipster di Kelana Jaya

Kedai Sebelah - Kafe Stylish Hipster di Kelana Jaya

Barang vintage! 
Mesin taip lama dan telefon pusing nombor zaman tok kaduk pun ada. Sesuainya buat prop ambik barang review. Eh.

Kedai Sebelah - Kafe Stylish Hipster di Kelana Jaya

Mana entah datang batang kayu kering tu. Tengok sebelah tu, guna kayu pallet je buat letak nama kedai.

Kedai Sebelah - Kafe Stylish Hipster di Kelana Jaya


Kedai Sebelah - Kafe Stylish Hipster di Kelana Jaya

Macam pinggan arwah nenek. Pesen pinggan lama tu.

Kedai Sebelah - Kafe Stylish Hipster di Kelana Jaya

Budak dalam gambar ni pun dah ada adik baby tahun ni. Punyalah lama simpan cerita dalam draft, haha. 


Presentation wise. Udang 3 ekor. Cuma rasa a bit bland. Harga memang aku akui tak ingat, tapi rasa memang ingat sangat. Pencinta makanan memang macam ni kan? Haha. 

Kedai Sebelah
D-G-02, Jalan SS06/20A,  SS6, 47301 Petaling Jaya Selangor

Buka dari 9.30 pagi - 12.00 malam



8 comments:

  1. sy sukalah deko kedai mcm ni..x tau kenapa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama la kita. Sebab rasanya deco macam ni unik tapi menarik.

      Delete
  2. Hiasan kedai dia cantik, makanan ni mesti sedap bangget ni,hmmm

    ReplyDelete
  3. deco kedai memang win. tempat hipster ni IG worthy hehehe

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. Spagetti sikit takpe. Udang tu yang rasa tak cukup sangat, haha

      Delete

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)