SweetMuslimah.com

Friday, June 1, 2018

# food

Menu Berbuka Puasa 1439H - Hari 14

Menu Berbuka Puasa 1439H - Hari 14 | Ye, aku memang terus lompat dari Menu Berbuka Puasa Hari 1 ke hari 14. Update idea menu berbuka quarterly gitu. ðŸ˜‚

Menu berbuka semalam macam biasa, konsep mudah masak nama dia. 

Idea menu berbuka puasa dengan kuewtiaw goreng, ayam goreng tepung, sambal ikan bilis

Kuewtiaw goreng tak cukup kicap ðŸ˜‚. Nasib rasa sedap even appearance kureng. Dan ada ayam goreng tepung bestari, sayur sawi campak-campak dah siap dan sambal ikan bilis tempe. 

Idea menu berbuka puasa dengan kuewtiaw goreng, ayam goreng tepung, sambal ikan bilis

Mangga tu sedap gila. Manih bergulaaaa! Rugi pulak rasa beli sikit je masa pegi Billion sebelum ni.


Sarah ni kalau selfie mulut melopong je. Waktu lain pandai pulak sengih. Grrrrr.

Kek lapis sedap evergreen dan lapis cheese hershey

Kek lapis sarawak!!!! Tak sampai raya, dah selamat kitorang kerjakan kek lapis. Beli dengan kawan Eja pure Sarawakian tapi dah menetap kat sini. 

Kitorang beli 5 jenis. Tapi yang dalam gambar ni kek evergreen dengan lapis cheese hershey. Cheese hershey ni sodap ðŸ˜‹. Dan rasa dia just nice, tak terlalu manis. Moist pun cukup-cukup. 

Sebelum ni aku pernah makan kek lapis memang beli kat sarawak, tapi rasa dia manis sangat. Lepas tu tengah kunyah, boleh rasa gula tak hancur? Aduh. Spoil.

Oleh sebab kek sedap, dah tetiap malam makan jadi moreh. Rasanya minggu depan baru order kek betul-betul untuk raya punya, haha.

Jadi hari ni berbuka apa pula kita?

10 comments:

  1. kami beli je sbb smpi umah da lmbt😊

    ReplyDelete
  2. Kek lapis jugak yang paling menawan hati.. huhu.. saya bukak puasa mesti nak nasik jugak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kitorang jenis x kisah. As long as ada karbo. Tapi tu lah, mlm kang moreh kompem cari nasik 😅

      Delete
  3. waa... menangis tengok kek lapis sarawak tuh... huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan nangis, meh kita suap 😉

      Delete
  4. terliuq pla tgok sayur tu..
    haha fevret la katekan..pun bole nak terliuq..=p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. Tambah-tambah bulan puasa, lagilah 😉

      Delete
  5. yg penting kek lapis serawak tu. lama dh x mkn

    ReplyDelete

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Follow Us @nshahira88