-Lifestyle-Food-Travel-

Cara Pembayaran Ezbuy Menggunakan ATM Bank Transfer

Cara pembayaran ezbuy menggunakan ATM bank transfer | Ramai rupanya yang suka shopping ezbuy ya? Banyak duit korang kan, asyik shopping. Hehe. Alhamdulillah murah rezeki. 

Yang bershopping kat ezbuy ni, selalu pilih opsyen internet banking la kan? Sebab rupanya ada juga yang pilih kaedah ATM bank transfer. Dalam entry ezbuy aku sebelum ini, masa tu ezbuy baru nak femes, baru lagi launch time tu website dia pun kekadang buat aku confuse. Haha.

Masa tu ada dah opsyen pembayaran ATM, tapi aku tak explore sebab tak pilih bayar guna cara tu. Tapi dari 2017 weh orang tanya membawak ke tahun ni cara bayar ezbuy guna kaedah ATM Bank Transfer. 

Cara Pembayaran Ezbuy Menggunakan ATM Bank Transfer

Jadi, jom kita sama-sama explore pilihan pembayaran guna ATM bank transfer ni. Terpaksa memaksa shopping namanya ni.


Cara Pembayaran Ezbuy Menggunakan ATM Bank Transfer

Okeh. Tajuk sikit punya skema. Mula-mula ko pilih barang apa nak beli. Lepas tu tengok kos shopping tu, ada international shipping (sebab item ezbuy mostly dari China. So korang tolong bayar kos shipping sama-sama).

TIPS EZBUY 101: Pilih kos international shipping paling murah. Pandai-pandailah pilih barang ya.

Cara Pembayaran Ezbuy Menggunakan ATM Bank Transfer

Cara Pembayaran Ezbuy Menggunakan ATM Bank Transfer


Tengok, karpet dapur lain corak tapi harga sama, int. shipping beza. Jangan lupa baca betul-betul description. 

Settle shopping semua, tekan gambar cart, checkout. Dalam bulatan tu ada tanda ? untuk kos shipping tempatan (dalam Malaysia) pulak.

Cara Pembayaran Ezbuy Menggunakan ATM Bank Transfer

Sabar dulu, tekan Pay.

Keluar summary page barang kita tadi beserta harga tapi belum termasuk kos pos. 

Cara Pembayaran Ezbuy Menggunakan ATM Bank Transfer

Pilih cara penghantaran. Keluar opsyen nak hantar barang tu COLLECTION (ko ambik barang sendiri kat checkpoint ezbuy) atau HOME DELIVERY. Home delivery charge RM8. 

Collection tu bayar ke tak sila tengok sendiri ya. Nanti tolong updatekan kat komen ­čśë

Cara Pembayaran Ezbuy Menggunakan ATM Bank Transfer

Aku pilih home delivery. Masukkan address untuk penghantaran. Kalau ada kod voucher / diskaun boleh letak. In case beli barang mahal rasa nak insuranskan barang tu pilih sekali insurans. Tapi kena tambah duit lagi tau!

Cara Pembayaran Ezbuy Menggunakan ATM Bank Transfer

Settle semua? Harga pun dah termasuk kos postage. Tekan Pay.

Keluar paparan PAYMENT.

Cara Pembayaran Ezbuy Menggunakan ATM Bank Transfer

Yang tanya macam mana nak bayar ezbuy guna kaedah ATM bank transfer sini baca. Pilih opsyen bank transfer.

Cara Pembayaran Ezbuy Menggunakan ATM Bank Transfer

Okeh, keluar paparan bank transfer. Ada no akaun ezbuy yang aku bulatkan tu. Bank in ke akaun ezbuy tu.

Lepas tu update:
­čĺÄTransaction from - Nama korang
­čĺÄTransaction no - No rujukan yang tercatat kat bank slip

Cara Pembayaran Ezbuy Menggunakan ATM Bank Transfer

Pilihan i-banking tu tukar kepada ATM.

Submit. Siap.











1 comment:

  1. x penah cuba lg...thanks sha sbb sudi berkongsi

    ReplyDelete

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)