SweetMuslimah.com

Wednesday, November 16, 2016

Apa yang memotivasikan korang?

Amaran: Entry ini dipenuhi dengan muka pipi pau! Sedar tak sedar, dah nak menghampiri penghujung tahun 2016 pun kita kan? Cepat betul rasanya, padahal sampai ke hari ni kadang-kadang aku masih lagi tersalah tulis tarikh tahun 2015 dalam report aku. Kahhhhhh.

Hari tu pun keputusan UPSR 2016 dah keluar, dengar cerita ramai yang frust sebab tak dapat straight A's? Baik mak pak, anak dan tentu-tentu cikgu. Hm. Tak tahu nak cakap tentang straight A's sebab aku dulu tak straight pun. Bengkok gak dapat 4A je. Itu pun dah kira bersyukur sangat sebab keputusan trial aku teruk. 

Dari zaman UPSR tahun 2000, tup-tup dah 2016. Cepat gilos dah 16 tahun berlalu. 2016 pun dah nak lari keluar, ganti dengan 2017. Sweet 20+++ aku sipi lagi nak masuk 30 series. Hm...Takut!

Dalam takut tak takut tu, alhamdulillah. Tahun 2016 ni sebenarnya banyak bagi kenangan manis! Ada beberapa checklist aku tercapai! Alhamdulillah again. 2016 yang manis dan bagi peransang dan motivasi untuk aku teruskan capai checklist aku yang belum bertanda lagi.

Abadikan kenangan dan memori dengan Printcious, Printcious, Buat customized gambar dengan Printcious, Review Printcious

New friends new experiences :)

This year Alhamdulillah, berjaya pindah ke semenanjung. Jumpa kawan-kawan baru dan paling penting. Dekat dengan keluarga, mak abah, saudara mara lain. Rasanya inilah sebeanrnya permulaan untuk pengembaraan baru yang lebih menarik. Titik tolak dari berjaya pindah balik KL tu yang membuatkan imaginasi runs wild. Kahhhhhhhhh.

Abadikan kenangan dan memori dengan Printcious, Printcious, Buat customized gambar dengan Printcious, Review Printcious

Abadikan kenangan dan memori dengan Printcious, Printcious, Buat customized gambar dengan Printcious, Review Printcious

Abadikan kenangan dan memori dengan Printcious, Printcious, Buat customized gambar dengan Printcious, Review Printcious

Pindah je masuk kolej baru terus plan ke oversea. Dengan officemate yang baru kenal seminggu masa tu, kihkih.

Sebelum ni memang aku nak sangat travel, tapi tak berkesempatan sebab satu duduk jauh. Bila duduk jauh ni, cuti panjang sikit je nak balik berkepit dengan mak abah. So cuti raya 10 hari memang fully habiskan dengan family. Balik kampung. Kenduri. And the list goes longggggggg.....

Dah duduk dengan parent ni laju je pulak nak terbang, kihkih. Untuk trip Sapporo hari tu, memang backpackers tak backpackers sangat. Itinerary buat sendiri, everything sendiri. Siap kena marah dengan mak sebab mak risau dua-dua pompuan dalam gambar kat atas ni tak pernah pegi oversea, first time pegi takmo guna guide. Berlagak ko kan?

But Alhamdulillah, all is well. Allah permudahkan journey kami. :)

Korang yang tak pernah travel sendiri, sebab takut please buang perasaan takut tu. Ukenduitttttt.

Eh, dah tertiru slogan MDEC ukenduit pulak :D

Abadikan kenangan dan memori dengan Printcious, Printcious, Buat customized gambar dengan Printcious, Review Printcious

Abadikan kenangan dan memori dengan Printcious, Printcious, Buat customized gambar dengan Printcious, Review Printcious

Dah boleh selalu keluar makan dengan family. Tak payah nak tunggu masa-masa cuti je. Yey. 

Sebab dah rasa duduk jauh dulu, bila dah duduk dengan family ni rasa bahagia sangat :). Korang yang berjauhan dengan family harap bertabah. InsyaAllah perancangan untuk korang dah Allah susun cantik-cantik. 

Abadikan kenangan dan memori dengan Printcious, Printcious, Buat customized gambar dengan Printcious, Review Printcious

Abadikan kenangan dan memori dengan Printcious, Printcious, Buat customized gambar dengan Printcious, Review Printcious

Abadikan kenangan dan memori dengan Printcious, Printcious, Buat customized gambar dengan Printcious, Review Printcious

Makan, makan, makan dan makan lagi....
This year, aktiviti food hunt aku berjalan dengan sangat lancar!

The list of food hunt sangat banyak sampai aku tak terupdate dalam blog! Haha. Always find foods yang inspired others, dan juga inspired u! Sebelum ni memang dah jalankan kerja-kerja Jalan-Jalan Cari Makan ni kat pelosok tempat yang aku pergi. Tapi tak sehebat tahun ni :D

Dapat pulak kawan-kawan kaki makan, ya Allah baru aku sedar kenapa duit dalam wallet aku bila dah isi tapi asyik tinggal sikit. Rupanya asyik mentekedarah! Ingatkan poket bocor. Padahal.........

Kohkohkoh.

Abadikan kenangan dan memori dengan Printcious, Printcious, Buat customized gambar dengan Printcious, Review Printcious

Dan banyak rupanya yang lain dari kebiasaan aku sebelum ni yang aku dah buat tahun ni. 

Abadikan kenangan dan memori dengan Printcious, Printcious, Buat customized gambar dengan Printcious, Review Printcious

Dapat terlibat dengan World Guiness of Record.

Abadikan kenangan dan memori dengan Printcious, Printcious, Buat customized gambar dengan Printcious, Review Printcious

Student automotif aku first time pegang jarum jahit kain jahit baju untuk doll dalam Pertandingan Miniature. Sebelum ni langsung tak pernah jahit baju, sekali kena menjahit! Jahit jelujur kasar dah bertukar jadi jelujur dinasaur! :D 

Ok lah hasil dia untuk student automotif nak berlawan dengan student fashion. Kalah, tapi menang dalam pengalaman walaupun habis je masa, student aku dah moral down nak balik nak balik je ulang tayang cakap, kihkih. Ko ingat selalu ke dapat merasa bertanding dengan student fashion buat baju untuk patung kecik ni?

Yang penting, pengalaman, ye tak? :)

Semua pengalaman, kenangan yang kita dapat ni, biasanya diabadikan dalam gambar kan? Macam aku suka cerita dalam blog sebab nak buat sebagai memori aku, apa yang aku dah buat, apa yang aku dah capai sepanjang tahun tu. Sebab nanti kemudian hari, bila kita selak balik, bukak balik blog, all the stories there. :)
.
.
.
.
.
.
.
.
Takde blog?

Apa kata abadikan semua kenangan manis tu dengan printcious.

PRINTCIOUS ada banyak sangat koleksi yang terbaik untuk dihadiahkan untuk diri sendiri (simpanan kenangan kan? Hehe) atau semestinya untuk kenangan dan memori untuk pasangan awak :)

Nak baju? Mug? Cushion? Frame? Phone Cases? Atau ceramic tiles? Semua ada okay. Nak bagi masa wedding? Atau sempena birthday? Atau Fathers Day? Jangan risau, Printcious boleh customized permintaan dan gambar yang kita nak tu atas pilihan kita.

Aku paling suka yang ini.


Abadikan kenangan dan memori dengan Printcious, Printcious, Buat customized gambar dengan Printcious, Review Printcious
Surprised gift nak bagi kakak aku yang nak delivered hujung bulan depan. Nak customized muka baby tu jadi muka sendiri pun boleh rasanya. Cenderahati terbaik yang bila kita hadiahkan orang guna dan teringat kat kita. Terharuuuuu tak kalau kakak aku tengok bantal ni dan teringat kat adik dia? Haaaaaa.... :)

Nak benda lain boleh terjah link ni: Gift for Her

Nak bagi abah / suami / tunang / adik / pakwe awak? Boleh terjah link ni: Gift for Him

Atau boleh juga terus ke https://www.printcious.my/

Abadikan kenangan dan memori dengan Printcious, Printcious, Buat customized gambar dengan Printcious, Review Printcious

Pssttt... Kalau pertama kali nak tempah dengan Printcious, masukkan email untuk subscribe Printcious. Nanti korang akan dapat Cash Voucher RM20! RM20 tu macam-macam boleh dapat tau! Salah satunya korang boleh tempah CUSTOM WEDDING PHOTO pada mug! 

Menarik tak? Sooooo, jangan kata Kak Sha tak share berita gembira ya! Hampir anniversary dah kan? Apa lagi, jom lah abadikan kenangan dengan Printcious!

Apa yang memotivasikan korang?
4/ 5
Oleh

Share

Entry Pilihan

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Followers

Google+