Nurul Shahira:

Friday, October 28, 2016

# food # travel

Short Trip Tanjung Piai | Balik Dah Kita!

Hari terakhir kat JB dah pun. Last day (cerita semalamnya tu ada kat SINI dan SINI. Bacalah kalau rajin, hiks :D) sebenarnya adalah new day untuk bekerja, ahaks. Datang sini pun sebab keje sebenarnya, selingan je berjalan tu semua :D. Ok, jom sambung Trip Tanjung Piai kita!

Pagi Isnin tu sarapan dekat area Bandar baru Uda jugak. Restoran Makanan Laut Remaja. Orang sini dah biasa panggil Remaja je. Aku tanya nak sarapan kat mana?

"sarapan kat Remaja lah"

Hamboi ko. Dipermainkan dan diperkotak-katikkan rasanya bila dengar jawapan tu. Rupanya betul Restoran Remaja. Memang lepas habis makan bertukar jadi remaja ke hapa? Haha :p

Short Trip Tanjung Piai | Putu Bambu Juriah, Restoran Makanan Laut Remaja, Tempat menarik di JB

Habis sarapan baru gerak. Destinasi sebenar ke Kolej Komuniti Tanjung Piai. Sebelum gerak tu sempat kelebet kereta Bezza merah tu. Aah kan, tonggek nau bumper dia.

Memang aku rasa yang sexy bumper je boleh naik. Yang tak sexy? 
.
Pandai-pandailah sexykan, kahhhhh.

Short Trip Tanjung Piai | Putu Bambu Juriah, Restoran Makanan Laut Remaja, Tempat menarik di JB

Settle keje semua baru ada chance nak lepak tepi laut.
Cantik sangat, untung sangat ada kolej kat tepi laut ni. Inspirasi untuk belajar. Agak-agak ko rasa stress, boleh pandang laut dulu. 

Short Trip Tanjung Piai | Putu Bambu Juriah, Restoran Makanan Laut Remaja, Tempat menarik di JB

Haaaaa, kan dah cakap laut ni boleh bagi inspirasi.
Masa kitorang keluar ni ada a group of student, English class rasanya tengah buat aktiviti kat luar ni. Ye lah, sometimes duduk terkurung dalam bilik je buat suffocate student. Aku rasa approach pensyarah untuk bawa keluar student belajar macam ni sangat membantu.

After all, dah memang kolej dia tepi laut kan? Rugilah tak guna.
Tapi kalau kolej ko tengah bandar macam kolej aku takkan nak kena cari laut juga semata-mata nak tiru depa ni kan? Pepandailah adaptasi gunakan infrastruktur yang ada. 

Short Trip Tanjung Piai | Putu Bambu Juriah, Restoran Makanan Laut Remaja, Tempat menarik di JB

Sempat buat shooting fefeling ditiup bayu laut tu. Kehkehkeh.

PUTU BAMBU JURIAH AYER HITAM

Short Trip Tanjung Piai | Putu Bambu Juriah, Restoran Makanan Laut Remaja, Tempat menarik di JB

Petang on the way balik singgah Ayer Hitam nak beli Putu Bambu Juriah. Aku ni takdelah makan putu bambu pun, saja je beli mana tahu orang kat rumah aku makan putu bambu. Lagipun kawan aku kata sedap, hm. Aku pantang dengar makanan sedap ni, rugi tak beli. Pantang katanya kan....

Short Trip Tanjung Piai | Putu Bambu Juriah, Restoran Makanan Laut Remaja, Tempat menarik di JB

Short Trip Tanjung Piai | Putu Bambu Juriah, Restoran Makanan Laut Remaja, Tempat menarik di JB

Short Trip Tanjung Piai | Putu Bambu Juriah, Restoran Makanan Laut Remaja, Tempat menarik di JB


Short Trip Tanjung Piai | Putu Bambu Juriah, Restoran Makanan Laut Remaja, Tempat menarik di JB

Short Trip Tanjung Piai | Putu Bambu Juriah, Restoran Makanan Laut Remaja, Tempat menarik di JB

Terbeli jugak 2 bungkus! 

Short Trip Tanjung Piai | Putu Bambu Juriah, Restoran Makanan Laut Remaja, Tempat menarik di JB

Ingat tak spek yang aku tempah kat JPO tapi mintak diorang pos ke Optical88 Sunway?Dapat dah hari Isnin hari tu. Hehe. Percaya tak harga spek ni baru RM118?

Percayalahhhhhh.......

No comments:

Post a Comment

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Follow Us @soratemplates

Followers

Google+