SweetMuslimah.com

Wednesday, August 3, 2016

Mudahnya order dari China dengan ezbuy Malaysia

Hi. Pernah dengar pasal ezbuy Malaysia? Ada pengalaman shopping di ezbuy Malaysia tak? Rasanya yang selalu shopping online memang biasa je dengar pasal ezbuy Malaysia ni kan? Toksah nak deny sangatlah, haha :D. 

Pernah pulak dengar nama Taobao? Taobao adalah antara wholesale China yang femes dikalangan Malaysian yang berniaga online ni. Sebab most barang yang dibeli dari Taobao China dalam kuantiti banyak dan murah, then jual kat Malaysia. Haa, cenggitulah konsep berniaga. Kiranya Taobao ni lubuk untuk peniaga cari barang. 

Tapi Taobao lebih kepada pembelian borong. Kalau nak beli dalam kuantiti yang sedikit, tetapi murah. I tell u. Memang MURAH!! Hah, ezbuy adalah antara web yang korang boleh dan kena terjah. Sebab banyak barangan comel-comel, murah-murah yang korang nak ada kat sini.

Nak cerita pasal shopping korang dah terer, meh sini aku share pasaipa ezbuy ni best dan mudah untuk shopping. Untuk first time online shopper pun sangat mesra alam. 

ONLINE SHOPPING DI EZBUY MALAYSIA

Jimatnya shopping online di ezbuy Malaysia, Laman web murah dan berkualiti, Mudahnya order dari China dengan ezbuy Malaysia

ezbuy: buy the world from you
Buka je ezbuy masa payday terus depa bagi 50% OFF untuk gajet. Peminat Xiaomi ada tak kat sini? Tahu kan yang Xiaomi dari China? Dalam ezbuy ni, produk Xiaomi banyak gilaaa!! Yang takdak kat Malaysia pun ada tau! Nak tau authentic ke tak, buka dulu ezbuy tengok.

Jimatnya shopping online di ezbuy Malaysia, Laman web murah dan berkualiti, Mudahnya order dari China dengan ezbuy Malaysia

Teringin nak beli Mi Band tu. Tapi Mi Band tu synchronize dengan Mi phone kan? Kena ada Mi phone dululah jawabnyaa, haha :D. Interface ezbuy ni senang je. Dia dah siap-siap asingkan ikut kategori dan brand.

Jimatnya shopping online di ezbuy Malaysia, Laman web murah dan berkualiti, Mudahnya order dari China dengan ezbuy Malaysia

Jimatnya shopping online di ezbuy Malaysia, Laman web murah dan berkualiti, Mudahnya order dari China dengan ezbuy Malaysia

I am looking for kabel sambungan charger samsung. Cuma taip je samsung, bukan samseng. Nanti dia akan senaraikan semua yang berkaitan dengan samsung. Kat sini beli kabel Yoobao kaler gold.

SET IBU DAN ANAK

Jimatnya shopping online di ezbuy Malaysia, Laman web murah dan berkualiti, Mudahnya order dari China dengan ezbuy Malaysia

Jimatnya shopping online di ezbuy Malaysia, Laman web murah dan berkualiti, Mudahnya order dari China dengan ezbuy Malaysia

Godek bahagian mothers and kids. Keluar baju mostly untuk summer. Short and sleeveless shirt untuk anak buah. Budak kecik memang suka sleeveless. Kuat berpeluh kuat lari budak dua orang tu. Tapi tak beli yang ni pun. 

Yang korang kena alert, tengok harga dan certain item domestic shipping FREE RM0.00. Macam kat atas ni. Yang item macam ni untung beli :)

Aku beli yang set zebra dengan pink kaler shirt atas tu. Dua-dua FREE domestic shipping. Hoyeah.

Okay, nak shopping di ezbuy ni mudah sangat. Interface simple, insyaAllah mudah untuk beli dan bayar. Pengalaman aku nak bayar barang pembelian tadi, nak cerita kat koranglah ni. 

Check di shopping cart apa item yang korang beli tadi. Order summary semua disenarai disitu, termasuklah shipping fee (international shipping fom China) dan juga agent fee (agent repack and pack item untuk kurangkan domestic fee. Itu yang penting pilih item FREE domestic fee. Ingat tau!). 4 pilihan shipping dan bayaran yang dikenakan juga berbeza. Pilih ikut kesesuaian korang.

Jimatnya shopping online di ezbuy Malaysia, Laman web murah dan berkualiti, Mudahnya order dari China dengan ezbuy Malaysia

CARA PEMBAYARAN DI EZBUY MALAYSIA

Jimatnya shopping online di ezbuy Malaysia, Laman web murah dan berkualiti, Mudahnya order dari China dengan ezbuy Malaysia

Ada 4 pilihan pembayaran yang disediakan ezbuy Malaysia. E-banking, Manual Internet Banking, Credit Card dan ATM Transfer. Tak ada Credit Card, guna je kaedah Manual Internet Banking. Transfer duit sama macam kita buat pembelian online di laman sesawang lain. 

Yang tak ada akaun perbankan Internet, boleh buat kaedah ATM transfer. Transfer duit ke akaun ezbuy, lepas tu isi borang details transfer di laman ezbuy. Siap.


PSSSTTTT... CARA DAPATKAN DISKAUN DI EZBUY

Jom jadi pembeli bijak. Nak tak cara untuk JIMATKAN DUIT untuk bayar harga barangan shopping di ezbuy Malaysia ni? Dengan kata lain, diskaun untuk pembelian korang.

1) Boleh download aplikasi ezbuy di telefon pintar mahal korang tu dan shopping online from that apps. Bila checkout, gunakan code EZAPP15 untuk dapat 15% OFF SHIPPING.
2) Register akaun ezbuy di http://bit.ly/EzbuyRM15. Selepas pendaftaran, korang akan nikmati voucher bernilai RM15 untuk shopping.
3) Khas untuk yang baca entry ni, ada lagi tambahan pengurangan 15% OFF SHIPPING dengan memasukkan code voucher EZJUL15.

Lepas ni boleh shopping sini pulak. :)

Jangan lupa register dulu akaun ezbuy di link url di atas ye. Untuk keterangan lanjut, boleh ke:
Hotline: +603-27803898
Operation Time: Monday - Friday: 10:00am to 6:00pm / Saturday: 10:00am to 2:00pm (Sunday& Public Holiday close).


Mudahnya order dari China dengan ezbuy Malaysia
4/ 5
Oleh

Share

Entry Pilihan

5 comments

Tulis comments
avatar
August 3, 2016 at 10:37 PM

wow..menarik ni..boleh try nanti

Reply
avatar
August 4, 2016 at 4:34 PM

quality brg mcm mn sha? ok x?

Reply
avatar
August 8, 2016 at 3:28 PM

Jom Mai. Kawan Sha banyak beli wallpaper kat sini. Murah kata dia.

Reply
avatar
August 8, 2016 at 3:28 PM

Barang tak sampai lagi. Hehe. Nanti dah sampai Sha share :)

Reply

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Followers

Google+