SweetMuslimah.com

Monday, August 29, 2016

Oppo-cot Kembali Segar Bertenaga

Semalam memang nak jadi cerita sedih betul. Tiba-tiba je handphone OPPO yang aku baru pakai lebih kurang 6 bulan ni tak mahu hidup. Tak mahu ON walaupun aku dah sambung charger.

Cerita bermula macam ni. Macam biasalah, malam-malam mesti nak charge handphone. Nak-nak lagi esok Isnin (hari ni), so biasanya aku akan sediakan semuanya. Handphone charge penuh, baju gosok (ini kalau rajin, ekekekeke). Dah siap sambung charger dengan handphone, masuk dapur nak masak meehon goreng.

Dalam 15 minit macam tu, nak ambik handphone nak ON balik sebab tadi bateri tinggal 1% je. Denbgan teknologi VOOC OPPO, rasanya 15 minit tu dah dapat 40%. Apa lagi. Jangan segan silu, kita ON je. 


Limited Edition ke Rose Gold ni? 
Of couse,ekekeke :D

Tapiiiiiiiii.....Handphone takmo hidup. Logo OPPO pun tak keluar, yang tinggal hanya janji kosong lampu blip blip kaler putih je. Ko dah kenapa?

Risau dah ni, serius risau. Kalau kena beli baru keluar duit lagi. Gugur bulu roma aku setahun 2 kali beli handphone T_T. Lepas tu laju-laju buka balik kotak handphone cari warranty, phewwww. Lega ada kertas warranty untuk setahun.

Bila handphone rosak ni, kerja aku nak kelebet facebook pun terencat ah. Padan muka! Haha :D. Tetiap hari asyik nak bukak Facebook, bukan ada apa pun. Apa lah aku ni kan? Lepas tu kalau ada handphone, nak bangun pagi pun asyik harap alarm tolong bangunkan. Haihhhhhh, bila takde handphone, tahu pulak bangun pukul 5 pagi. 

Dunia dunia....

Malas nak ambik tahu, aku simpan je OPPO dalam laci. Takmo bukak. Merajuk okay. Sambil-sambil tu surf internet pasal masalah ni. Kebanyakkannya cerita pasal softbrick, hardbrick. Eh, nak guna batu bata (brick) watpa?

Dah baca ni, aku yang pandai dalam ilmu smartphone dalam masa 15 minit ni terus buat conclusion. Handphone aku ada masalah motherboard ni. Puihhhh, Hebat sangat, ahahaha :D

Masukkan dalam handbag dan berniat nak pegi Oppo Service Centre kat Jalan Imbi nanti Mana tahu depa bagi replacement phone baruuuuuuuuuuuu? Gumbiranyyaa, haha :D

Sekali pagi ni, si Oppo-cot dah bangun dari koma. Tiba-tiba je boleh On. Terkejut gak.

Angkara dah menyesal kena kunci dalam penjara janji agaknya, tu yang terus sihat Oppo aku, ekekeke. if Oppo korang ada masalah macam aku, terus bawak ke Service Center Oppo, so that they can rectify the problem throughly. Yang penting Oppo-cot dah kembali segar bugar bertenaga, yeyyyyyyyyy :)

Oppo-cot Kembali Segar Bertenaga
4/ 5
Oleh

Share

Entry Pilihan

2 comments

Tulis comments
avatar
September 13, 2016 at 12:18 AM

Phone kalau buat hal memang susah dibuatnya... nak-nak blogger macam kita... tapi mujurlah oppo dah bangun dr tidur... heheheh

Reply
avatar
October 5, 2016 at 11:52 AM

Dah menyesal dipenjara janji tu lah tu, hehe :D

Reply

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Followers

Google+