SweetMuslimah.com

Wednesday, June 1, 2016

Itu Yang Awak Pilih

Bismillah..

Hai. Hari ni Kak Sha dah masuk tempat kerja baru. Masuk office rasa macam ada butterfly dalam perut. Hahaha. But Alhamdulillah, keluar pagi tak sesat! Ekekeke. Pelik pulak rasanya keluar rumah awal-awal pagi 6.30 pagi nak pergi kerja. Sebab sebelum ni 6.30 pagi tu baru bangun nak mandi. Baru terhegeh-hegeh gosok baju.

Belum lagi ambil kira elaun yang dipotong. Pulang ke wilayah asal ni, banyak juga elaun dipotong berbanding ketika merantau dulu. Padahal, kat sini Kak Sha lagi banyak belanja (read: shopping, ehem :D) kut ! Haih, itu semua tinggal kenangan. Nak buat macam manakan? Itu yang ko nak kan? Nak pindah duduk dekat mak abah, terima je lah. Bak kata kawan baru dekat sini, 

Itu yang awak pilih kan?

Correct! Lepas ni kena lebih bijak dan berhemah dalam menguruskan kewangan dan perbelanjaan. Dan sebenarnya Kak Sha kagum dengan awak-awak yang keluar rumah awal-awal pagi semata-mata nak mencari rezeki bekerja. Siap bertahun-tahun berulang gitu. Korang memang awesome! :)

Okay, have a nice day ahead peeps! 



Check-out dari Tawau. Last cop keluar Imigresen.
Entah bila nak cop Masuk lagi.
See u when I see U :)



Itu Yang Awak Pilih
4/ 5
Oleh

Share

Entry Pilihan

10 comments

Tulis comments
avatar
June 2, 2016 at 3:23 PM

tak pe.. berbakti pada ibu bapa itu lagi besar pahalanya.. kan kan kan

Reply
avatar
June 3, 2016 at 1:56 AM

moga lebih sukses di tempat baru :D

Reply
avatar
June 5, 2016 at 10:46 AM

Selamat berkhidmat di semenanjung. Hihi. Ramadhan Kareem kak sha :)

Reply
avatar
June 7, 2016 at 1:03 PM

Ye, InshaAllah. Jauh sikit berulang hari-hari, tapi hari-hari dapat tengok muka mak abah. Precious! :)

Reply
avatar
June 7, 2016 at 1:05 PM

Alhamdulillah, tq. Tempat baru ni banyak sangat tempat shopping. Haih. Zip poket beg ketat-ketat!

Reply
avatar
June 7, 2016 at 1:07 PM

Ramadhan Kareem adik Nani. Nnati dah balik PJ roger-roger na. Kita keje PJ skrg :)

Reply
avatar
June 7, 2016 at 11:49 PM

sesekali longgarkan zip beg tu, ok dah... terapi diri hihi

Reply
avatar
June 9, 2016 at 9:14 AM

16 Jun ni dah boleh start longgarkan sikit zip beg, ekeke :D

Reply

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Followers

Google+