SweetMuslimah.com

Saturday, March 5, 2016

Masalah Komen Tak Keluar Bila Mobile View Selesai

Akhirnya. Selesai Juga Masalah Kotak Komen Tak Keluar Bila Mobile View. Banyak juga mencari-cari tutorial dan sebagainya. Tak juga berhasil. Masalah kotak komen tak keluar ni selalu terjadi pada template responsif. Agaknya asyik sangat edit template sampai teredit atau terdelete certain kod. 

Bila view dari phone, geram juga bila nak membalas komen tapi komen dah publish, kita yang tak dapat tengok. Nak tunggu ada depan pc entah berapa kurun pula tu? Haha.

Puas mencari, baru terjumpa jalan penyelesaiannya. Rupanya senang sangat. 


Masalah Komen Tak Keluar Bila Mobile View Selesai


Cari je kod #comments, ul #related-summary li img{display:none}}
Buang kod img{display:none}}
SAVE

Dah siap. Dah boleh komen semula bila blogwalking dari phone.

[UPDATE]: Rupanya ada juga rakan blogger yang mengalami masalah yang sama. Tapi oleh sebab koding template lain-lain, cara nak solve pun lain. Antara trick yang boleh digunapakai adalah:-

Cari kod : <iframe allowtransparency='true' class='blogger-iframe-colorize blogger-comment-from-post' frameborder='0' height='410' id='comment-editor' name='comment-editor' src='' style='display: none' width='100%'/>

Atau lebih mudah, CTRL F >class='blogger-iframe-colorize blogger-comment-from-post'<
Buang kod: style='display none'

SAVE

Siap !


Masalah Komen Tak Keluar Bila Mobile View Selesai
4/ 5
Oleh

Share

Entry Pilihan

4 comments

Tulis comments
avatar
March 5, 2016 at 11:50 PM

ala...saya dah siap tukar template dah sebab ageka simple hr tu takleh komen kalau bukak kat fon.

Reply
avatar
March 6, 2016 at 3:22 PM

Takpe. Template sekarang simple & kemas.

Reply
avatar
March 6, 2016 at 3:23 PM

Harap membantu untuk yang ada masalah sama =)

Reply

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Followers

Google+