SweetMuslimah.com

Sunday, March 13, 2016

Hai Dato' Fazley

Hai ! Sabtu baru-baru ni berpeluang bersua muka dengan Dato' Fazley Yaakob ! Yes. Quite excitedlah sebab Tawau ni bukan selalu retis nak datang mai. Tapi seexcited aku, excited lagi adik-adik yang nak masuk UPU. Haha. Sebab apa? Sebabnya Kolej Komuniti bawakan Dato' Fazley Yaakob, Ikon Kolej Komuniti untuk hiburkan adik-adik dalam Program Jom Masuk IPT Parlimen Tawau. Kemain ketawa berdekah-dekah aku dengar adik-adik ni semua bila Dato' Fazley buat lawak. Amboi.

Dato' Fazley Yaakob di Program Jom Masuk IPT Parlimen Tawau

Start pukul berapa entah. Tapi aku datang lambat sebab mengejar VVIP dekat airport. Sampai je sini, dah penuh gila dengan student. Dengan agensi luar yang buka meja pameran lagi. Nak berjalan ke tempat aku pun dah berlaga-laga bontot. Sesaknya ya Allah. Boleh pengsan dalam tu. Tapi bila program macam ni, sesak-sesak ni tanda program berjaya. Tehehehe :D

Aku sampai, masa tu ada speaker lain atas pentas. Lepas tu susun sana susun sini. Sibuk kononnya. Tak sedar time flies, cewah. Poyo nau, ekekeke. Alih-alih dengar orang menyanyi. Rupanya Ikon dah sampai. 

Dato' Fazley Yaakob di Program Jom Masuk IPT Parlimen Tawau

Hai Dato' ! =D
Masa orang umum dia sampai aku tak dengar, dia menyanyi aku dengar pulak. Haha.

Dato' Fazley Yaakob di Program Jom Masuk IPT Parlimen Tawau

Nah, close up sikit !
Tengok real life, muka Dato' Fazley ni awet muda betul. Dah la kulit licin, putih pink-pink lagi. Hai. Nak je aku tanya Dato' telan apa kulit cantik macam ni? 

Dia ada ceritakan kisah-kisah nak bagi motivasi dekat adik-adik ni. Tapi jangan tanya aku, sebab aku tak berapa dengar sangat. Bila dah kuat sangat, dekat sangat speaker tu, bergegar kepala kau nak dengar sebutir-butir apa dia cakap. Last-last aku tengok je ah muka dia, haha. 

Tapi lagu dia yang Chocolate Cake tu mula-mula dengar kelakar kut. Aku mula-mula fikir, lagu apa dia nyanyi ni weh? Haha. Bila tengok lirik, rupanya ada banyak term masakan. Creme brule lah, souffle lah. Chefkan, nak promote desert semua ni. Pehtu terus promote restaurant dia. Oh, dah ada restaurant rupanya?

Dato' Fazley Yaakob di Program Jom Masuk IPT Parlimen Tawau

Eh, ada Imran Ajmain juga rupanya.

Dato' Fazley Yaakob di Program Jom Masuk IPT Parlimen Tawau

Kenapa Hakak Sha bizi sangat ni? 
Ekekekeke :D

Overall, alhamdulillah, the program berjaya. Crowd sangat ramai. InsyaAllah target untuk menyebarkan dan membuka lebih peluang serta penerangan kepada warga Tawau mengenai peluang sambung belajar selepas SPM berjaya dicapai. Moga-moga lepas ni lebih banyak program macam ni dibawa ke Borneo. Lebih ramai yang sambung pengajian ke peringkat lebih tinggi. InsyaAllah.


Hai Dato' Fazley
4/ 5
Oleh

Share

Entry Pilihan

7 comments

Tulis comments
avatar
March 14, 2016 at 1:02 AM

Respect gila ngan Dr fazley ni, dari dulu zaman nyanyian dan skrg naik taraf jadi bisnesman tu.. Chef lagi, pakar motivasi lagi, mcm mcm lah..

Lagi2 dia jenis low profile. Tak bnyk berita pasal dia. Slow je.. ahaha


eh awak, jom join contest ni :
http://www.mejuez.com/2016/03/lazada-4th-birthday-for-blogger.html

tapi jangan lupa daftar diri join : www.invole.asia

Reply
avatar
March 14, 2016 at 9:19 AM

Lazada punya contest kan? Okeh. Jap lg join.

Reply
avatar
March 17, 2016 at 12:02 AM

Hi.sha..hehe..dato xmo la..da kawen.haahaha

Reply

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Followers

Google+