SweetMuslimah.com

Monday, March 14, 2016

Rabun

Aku rabun.
Sejak sekolah menengah rendah lagi. Form 3 to be exact.
Tapi masa rabun aku masih dalam kategori rendah, aku memang tak suka pakai spek.
Dengan alasan tudung rosak.
Muka aku buruk pakai spek.
Padahal kalau dah sedia buruk, pakai apa pun tetap buruk. Hahaha :D

Punca sebenar sebab aku tak suka frame spek tu buat hidung aku melecet.
So pakai spek jarang-jarang.
Ikut suka.
Yang pasti masa belajar confirm pakai sebab tak nampak butir apa dekat slide.

Tapi bila tak pakai spek (which is almost 90% masa sedar), aku ada masalah nak fokus tengok muka orang.
Nak tengok something yang jauh kena fokuskan mata.
Ala, kecikkan mata macam seolah-olah ko tengah terkenyit.
Yes. Like this.
Beli contact lenses online dari Mr. Lens

Banyak kali dah orang terperasan yang aku kenyit mata dekat diorang.
Kenyit siap pakej senyum.
Padahal sebenarnya tengah fokuskan retina. 
Dan aku tak nampak pun siapa yang aku senyum kenyit tu. Haha.
Gitu.
Padahnya degil tak nak pakai spek.
Tak sedar diri tu rabun.

Baru ni masa program dekat mall, sajalah nak periksa degree rabun.
Sekali.
Naik bertingkat-tingkat!
Seram.
Tahun lepas check baru -2.5
Baru-baru ni check dah naik sampai -4.00

Degil!
Dah tahu rabun tak nak jaga mata!
Drive malam pun tak pakai spek!
Bahaya tahu!
Tapi masih degil !

Baru-baru ini bila pakai Lens Freshlook. Ohhhh. Bestnya rasa. 
Instantly terus jelas pendangan mata. Haha.
Mata automatic jadi besar dan bulat!
Ekekekeke.

Beli contact lenses online dari Mr. Lens
Terus bergambar dalam toilet VVIP dengan mata besar, ekeke :p

Beli dengan Mr. Lens, dapat diskaun banyak. 
Dari harga RM89 original price dapat RM48 je. 
Untung. Terus beli, haha.

Tapi yang atas ni aku beli monthly punya. 
Gatal tangan nak jimat sangat katanya.
Tapi sebenarnya aku jenis malas nak menjaga sangat lens ni, suka beli yang disposable punya. Daily lense. 
Survey dekat kedai mostly semua bagi harga around RM150++ ke atas.
Jadi mahal sikit sebab postage ke Sabah.
Sekali buka web Mr. Lens

Beli contact lenses online dari Mr. Lens
Klik gambar untuk besarkan


Beli contact lenses online dari Mr. Lens

Banyak pilihan. Dan banyak diskaun berbanding di luar. Okay. 
Nanti gaji nak grab 1-Day Acuvue MOIST - 30 lense. RM88 sahaja.

Yang pakai contact lense, boleh je ushar-ushar Mr. Lens. 
Dijamin servis memuaskan dan original lenses. 
Selain itu, Mr. Lens juga menawarkan pelbagai pilihan sunglasses, presciption eyeglasses, branded dan designer frames  dengan harga berpatutan.

Jangan lupa visit Mr. Lens di:
Phone No: 01112323715
Customer Service: Monday - Friday / 07.30 - 18.00


Rabun
4/ 5
Oleh

Share

Entry Pilihan

12 comments

Tulis comments
avatar
March 14, 2016 at 4:45 PM

rajinkan makan kunyah yunk.. hehe

Reply
avatar
March 14, 2016 at 4:51 PM

cik en pemakai konteks lens juga.. pakai gak produk ni

Reply
avatar
March 14, 2016 at 8:59 PM

Makan kunyah ape? Tak clear. Plis terangkan, hehe

Reply
avatar
March 14, 2016 at 9:03 PM

Hehe. Kalau Sha selalu tukar-tukar jugak brand. Cari yg sedap kat mata.

Reply
avatar
March 15, 2016 at 10:50 AM

nasib baik orang tak ingat yang u nak mengorat depa

Reply
avatar
March 15, 2016 at 1:15 PM

ai pun nanti nak bawa anak dara ai pergi check mata dia sebab dia ada mengadu nampak kabur..

Reply
avatar
March 17, 2016 at 9:43 AM

dapat detect dan betulkan awal-awal ok la tu, yg penting jangan malas pakai spek.

Reply
avatar
April 5, 2016 at 10:17 PM

Eekekeke, kalau ingat gitu pun tak boleh nak buat apa. Nasi dah jadi bubur..

Reply
avatar
April 5, 2016 at 10:18 PM

Uih, bahaya tu. Better bawa pergi check sementara degree rabun rendah lagi

Reply

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Followers

Google+