SweetMuslimah.com

Monday, February 22, 2016

Taman Ala Inggeris di Semenyih | Eco Majestic Semenyih


Ada yang bertanya, tempat apa yang menarik di Semenyih? Ada beberapa tempat sebenarnya yang aku dah pergi dan selalu pergi. Tapi tak expect tiba-tiba ada yang ter'viral' macam di Eco Majestic ni. Taman ala-ala Inggeris, Seasons Flower Show di Eco Majestic Semenyih oleh Eco World Development.

SEASON FLOWER SHOW, ECO MAJESTIC SEMENYIH

Eco Majestic ni sebenarnya projek perumahan terbaru Eco World di Semenyih dan boleh diakses directly melalui Lebuhraya Lekas. Dan tempat ni dekat sokmo dengan rumah aku. Sepelaung je orang kata. Haha. Tempat ulang-alik setiap hari kut. 

Jom ke Taman Ala-Ala Inggeris 'Season Flower Show' di Eco Majestic Semenyih.

Taman ala-ala Inggeris, Seasons Flower Show di Eco Majestic

Masuk percuma. Tapi korang kena dapatkan dahulu wristband di sales gallery yg terletak berhadapan dengan pintu masuk taman.

Taman ala-ala Inggeris, Seasons Flower Show di Eco Majestic

aman Ala Inggeris di Semenyih, Season Flower Show Eco Majestic Semenyih
Eiffel Tower pun ada :p

aman Ala Inggeris di Semenyih, Season Flower Show Eco Majestic Semenyih

aman Ala Inggeris di Semenyih, Season Flower Show Eco Majestic Semenyih

aman Ala Inggeris di Semenyih, Season Flower Show Eco Majestic Semenyih

aman Ala Inggeris di Semenyih, Season Flower Show Eco Majestic Semenyih

aman Ala Inggeris di Semenyih, Season Flower Show Eco Majestic Semenyih

aman Ala Inggeris di Semenyih, Season Flower Show Eco Majestic Semenyih

aman Ala Inggeris di Semenyih, Season Flower Show Eco Majestic Semenyih

aman Ala Inggeris di Semenyih, Season Flower Show Eco Majestic Semenyih
Welcome to Amsterdam, ekeke :)

aman Ala Inggeris di Semenyih, Season Flower Show Eco Majestic Semenyih

aman Ala Inggeris di Semenyih, Season Flower Show Eco Majestic Semenyih

aman Ala Inggeris di Semenyih, Season Flower Show Eco Majestic Semenyih

aman Ala Inggeris di Semenyih, Season Flower Show Eco Majestic Semenyih

WAKTU OPERASI SEASON FLOWER SHOW, ECO MAJESTIC SEMENYIH

Season Flower Show di Eco Majestic Semenyih berlangsung sehingga 6 Mac 2016. Untuk yang sukakan bunga, nak datang sini, taman ini dibuka setiap hari mengikut masa seperti berikut:

»Isnin - Jumaat : 10 pagi - 5 petang
»Sabtu & Ahad : 10 pagi - 8 malam
»No. 1, Lingkaran Eco Majestic, Eco Majestic, 43500 Semenyih, Selangor 

One of the benefits yang Eco World dapat bila run program macam ni, satu of course dapat publisiti yg meluas untuk projek perumahan dia. Dari 1 post terus viral sampai ramai orang datang. Bak kata kawan aku, datang situ nk bergambar sorang-sorang pun tak lepas. Orang terlampau ramai. Takpelah, pandai-pandailah korang bergambar ye. Tertunggang terbalik sendiri, haha.

Dua, nama Semenyih pun naik. Sebelum ni orang kenal Semenyih sebagai pekan koboi. Tak pun sebab nak pegi Bukit Broga. La ni tak lagi. Banyak dah tempat menarik di Semenyih. (Baca: Canda gurau di The ParC, Semenyih Eco Hill). Pun best juga untuk beriadah. Boleh jogging naik bukit sehingga 92.1m dari aras laut. Tak tinggi sangat tapi dapat view Semenyih yang cantik dari atas tu.

Ok. Nak datang sana kena cepat. Last dah 6 Mac 2016. Lepas tu x dijamin ada lagi ke tidak. Jangan lupa pos gambar menarik korang :)

Kredit gambar: fb Rizal Hakimm




Taman Ala Inggeris di Semenyih | Eco Majestic Semenyih
4/ 5
Oleh

Share

Entry Pilihan

15 comments

Tulis comments
avatar
February 22, 2016 at 10:32 PM

wah takyah gi jauh2 ek semua ada di Malaysia hahah

Reply
avatar
February 23, 2016 at 10:58 PM

Memang cantik pun. Tu yang orang ramai tu :)

Reply
avatar
February 23, 2016 at 10:59 PM

Eiffel Tower tu yang mahal, hiks :D

Reply
avatar
February 23, 2016 at 10:59 PM

Semuanya ada di Malaysia......sampai 6 Mac je, hiks :D

Reply
avatar
February 24, 2016 at 10:21 AM

Ala sampai 6 Mac je, bulan 4 baru nak ke kl... rugi rugi

Reply
avatar
February 24, 2016 at 10:31 AM

Takpelah. Maybe ada rezeki lain pulak tu :)

Reply
avatar
February 28, 2016 at 12:27 AM

Masuk percuma. Cuma kena dapatkan wristband dari sales gallery Eco Majestic didepan pintu masuk taman ni.

Reply
avatar
Anonymous
February 28, 2016 at 11:32 AM

kalau dah habis season flower show ni masih boleh masuk ke

Reply
avatar
March 6, 2016 at 1:48 AM

Taman ni sentiasa boleh masuk. Free je. Tapi yang bunga-bunga tu tak sure ada lagi ke tak.

Reply
avatar
August 6, 2016 at 8:50 AM

Hai methu here...still boleh pergi sana lagi???

Reply
avatar
August 8, 2016 at 3:15 PM

Hi Methu, season flower show dah habis. They changed to another festival. But, I'll update if Eco Majestic buat show lagi ye :)

Reply

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Followers

Google+