Nurul Shahira:

Friday, January 22, 2016

# Info

Jimat Berganda Shopping Online Di CouponBelanja Tahun Baru Cina Ini

Rakyat Malaysia umumnya dan kaum Cina khususnya akan menyambut perayaan Tahun Baru Cina tidak lama lagi. Bila sebut pasal Tahun Baru Cina ni, mesti aku teringat limau mandarin, haha. Tak lama lagi, penuhlah semua kedai dan pasaraya dengan limau berkotak-kotak. Bestnya lah kalau dapat free sekotak buat habuan makan sendiri, hiks :p

Bila kita bercakap mengenai perayaan utama di Malaysia, perkara yang tak dapat dielakkan dan selalu berkait rapat, mestilah SHOPPING ! SHOPPING DI HARI RAYA pastinya perasaannya seperti mercun yang dibakar. SUPER EKSAITED ! mueheheh. Sebab masa inilah SEMUA stores nak naikkan promosi, buat jualan murah melampau sampai rasa menyesal tak membeli belah. Tapi kan, kalau dah semua keluar berbondong-bondong nak shopping, siapa yang tinggal di rumah nak uruskan tetamu dan berziarah ke rumah keluarga?

Hah, itu sebab korang seharusnya memilih untuk shopping di ONLINE STORES ! Selain tidak perlu bersesak-sesak, sempena Tahun Baru Cina ini, SEMUA online stores utama Malaysia seperti Lazada, Zalora, Groupon, E-Bay, Expedia dan FlowerAdvisor memberikan tawaran harga dan promosi GILA-GILA.

Aku nak perkenalkan portal online CouponBelanja. Apa yang best mengenai CouponBelanja adalah kerana ia menghimpunkan kesemua online stores tadi dibawah satu bumbung dan menyediakan semua koleksi voucher dan kupon promosi yang ada atas talian. Sama ada korang nak shopping di Lazada, Zalora, Groupon, E-Bay, Expedia mahupun FlowerAdvisor, nak dapat voucher dan kupon promosi serta dapat berjimat dalam bershopping, semuanya ada di couponbelanja !


Nampak featured coupons tu? Itu antara offer terkini yang ditawarkan oleh online stores tersebut. Mudah dan pasti kita tak akan tertinggal offer menarik. Okay, ini antara tawaran dan promosi sempena Tahun Baru Cina. Jom kita serbu.

lazada22

LAZADA
Lazada akan memulakan sale dan promosi gila-gila sehingga 88% bermula 26 Januari ini dan akan berterusan selama 2 minggu pada 8 Februari. Lazada memberikan banyak pilihan tawaran harga yang menarik, antaranya fortune wheel, lucky flash sales dan treasure chest. Selain itu, ada juga limited special deals dan beberapa offers untuk masa yang terhad. 

Ada barangan harga istimewa dalam Flash Sales dari 26 hingga 29 Januari. Jadi, jangan lupa save the date dan jangan kata juga Kak Sha tak payung hokay ! Lagi berita baik, jika anda membeli belah di Lazada pada hari Selasa dalam sale period (26 Januari - 8 Feb), anda akan menikmati 12% diskaun pembelian di desktop dan 15% diskaun jika pembelian menggunakan aplikasi Lazada.

Pemegang kad HSBC juga akan menikmati 5% off dengan pembelian di desktop dan 10% off sekiranya pembelian melalui aplikasi Lazada pada hari Jumaat. Pemegang kad lain pun jangan risau. Anda juga akan menikmati 5% off tersebut. Okay, jangan lupa untuk muat turun aplikasi Lazada ke dalam smart phone anda ! 

Taip Lazada di ruangan search dan KESEMUA voucher dan coupon Lazada akan disenaraikan. Tinggal pilih, klik dan teruskan membeli-belah :)

Pilihan voucher dan coupon Lazada Malaysia
Antara pilihan voucher dan coupon Lazada Malaysia
Terus ke Lazada untuk akses pantas pilihan coupons & voucher. Cara nak gunakan coupon tersebut amat mudah. Pilih dari senarai kesemua deals seperti dalam gambar di atas. Pilih dan klik "View Deal". Akan keluar pop up yang memaparkan kod voucher sale. Salin dan selepas itu klik untuk terus ke laman web Lazada. Selepas puas cuci mata dan shopping, masukkan kod voucher tadi ke ruangan voucher sebelum bayaran dibuat. Anda akan mendapat harga yang lebih murah dari harga yang ditawarkan.


Masukkan kod voucher / coupons dari CouponBelanja di ruangan voucher seperti di kotak merah

ZALORA
Sempena Tahun baru Cina ini, Zalora memberikan pelbagai pilihan yang fashionable dari pakaian sehingga ke aksesori dan semestinya mempunyai pilihan voucher dan coupon menarik. Jadi, membeli belahlah di Zalora hari ini dan dapatkan kupon dan voucher seterusnya nikmati diskaun terbaik untuk pembelian anda.

Antara pilihan voucher dan coupon dari Zalora Malaysia
Antara pilihan voucher dan coupon dari Zalora Malaysia

EXPEDIA
Perhatian untuk kaki travel semua. Mesti kenal sangat dengan Expedia kan? Merancang nak melancong atau bercuti pada musim Tahun Baru Cina ini? Hah, cepat-cepat berkunjung ke Expedia. Expedia menawarkan last minute deals, antaranya flash sales untuk tempahan hotel, mobile exclusive deals dan juga holiday packages yang sangat menarik.
Jum kita tengok apa yang ada di CouponBelanja dari Expedia.

Expedia Last minute sale sempena zodiak monyet Tahun Baru Cina ini. Harga yang sangat berbaloi-baloi ditawarkan untuk pakej tiket kapal terbang beserta bilik hotel. Pakej harga bermula dari serendah RM180. 

Pengsan tengok 50% OFF untuk hotel

GROUPON MALAYSIA
Mahu hamper untuk dihadiahkan pada Tahun Baru Cina ini? Atau mahu tempah restoran untuk keluarga dan rakan-rakan? Jangan risau. Semuanya ada di Groupon. Sempena perayaan ini, diskaun yang ditawarkan untuk pembelian hamper sehingga 40% off.

Antara pilihan voucher dan coupon dari Groupon
      
FLOWERADVISOR
Bunga sentiasa menjadi pilihan yang tepat untuk dihadiahkan kepada yang tersayang. Jimat 10% dari harga asal jika anda dapatkan jambangan bunga dan gift hampers dari FlowerAdvisor.
Antara pilhan voucher dan coupons dari FlowerAdvisor
Antara pilhan voucher dan coupons dari FlowerAdvisor
Jadi, percaya tak cakap Kak Sha? Bestkan bila ada portal yang ada semua online stores yang kita nak dalam 1 tempat. Klik-klik, sap sap soi terus keluar semua voucher, coupons, diskaun, deals all-in-one. Cari sahaja di CouponBelanja di website http://www.couponbelanja.com/ dan dapatkan kod promosi tersebut untuk mendapatkan harga terbaik apabila membeli belah secara dalam talian Tahun Baru ini. Dah siap shopping boleh goyang kaki tunggu je barang sampai ke rumah. Bahagia kut. Haha. Baru anda jadi pengguna yang bijak dan cemerlang :)


10 comments:

  1. Wuuuu mcm nak je shopping di dkt coupon belanja ahahaha so temptinggg

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang tempting gila. Haha. Sila shopping dengan coupon tu ! :D

      Delete
  2. mudah sangat ni..takyah nak bersesak-sesak g shopping.. :)

    ReplyDelete
  3. macam-macamboleh dpt voucher ye..best ni

    ReplyDelete
  4. adui parah la kad kredit raya cina kali ni....

    ReplyDelete
  5. Zumal belum pernah shopping dengan company glamour camni, selalu berurusan dengan individu yang jual online je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best juga shopping dengan company besar ni. Ada banyak diskaun :)

      Delete
  6. eheemm..! dah la senang nak shopping, banyak diskaun plak tu.. hahahahaha.. memang juling2 arr mata nak pilih... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Plisss kak Ain jangan juling dulu. Sila shopping habis-habisan dulu, haha

      Delete

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Follow Us @soratemplates

Followers

Google+