SweetMuslimah.com

Friday, January 15, 2016

Sertai Air Asia #GREEN24 Challenge & Menangi 24 Tiket Ke Mana-Mana Destinasi Pilihan

Hi. Air Asia kembali lagi dengan kempen terbaru untuk memberi pendidikan alam sekitar kepada warga Bumi umumnya dan warga Malaysia khasnya melalui Air Asia #GREEN24 Challenge. #GREEN24 merujuk kepada kempen ini yang akan diadakan selama 24 jam mulai 29 Januari 2016 (6 petang waktu Malaysia) sehingga 30 Januari 2016.

#GREEN24 adalah kempen yang dijalankan oleh Air Asia untuk memberi kesedaran tentang perubahan klimat (iklim) dan kesannya kepada kita. Perubahan iklim ini banyak memberi kesan kepada sesebuah negara dan juga penduduknya. Bayangkan sesebuah negara yang mengalami kemarau yang berpanjangan sehingga hasil tanaman semua mati, atau dilanda hujang musim tengkujuh yang berpanjangan sehingga berbulan-bulan sehingga mengakibatkan banjir besar luar biasa. Itu semua kesan daripada perubahan klimat Bumi sehingga mengakibatkan ketidaktentuan cuaca yang luar biasa. 

Bagaimana pula jika anda hendak menyokong usaha Air Asia ini dan menyumbang kepada perubahan yang memberi impak positif kepada alam sekitar?

Air Asia #GREEN24 Challenge


Ikuti 5 langkah mudah ini:
Step 1:
Download the Registration Form via www.airasia.com/green24
Step 2:
Put on your green thinking cap and plan your activity for 29th or 30th January 2016
Step 3:
Complete the details in the Registration Form & email it to green24@airasia.com between 14th – 27th January 2016
Step 4:
Roll-up your sleeves and carry out your plan on 29th or 30th January. Don’t forget to share it on social media and use the official hashtag‪#‎GREEN24Challenge‬!
Step 5:
Submit a report (don’t worry, we’ll send you a simple template you can follow!) by 5th February 2016.

Dengan menyertai AirAsia ‪#‎GREEN24‬ Challenge, anda berpeluang untuk memenangi 24 Air Asia return flights ke mana-mana destinasi pilihan anda !*
* Mengikut terma & syarat

Apa tunggu lagi. Lets rool-up your sleeves and carry out our plan together ! :)


Sertai Air Asia #GREEN24 Challenge & Menangi 24 Tiket Ke Mana-Mana Destinasi Pilihan
4/ 5
Oleh

Share

Entry Pilihan

9 comments

Tulis comments
avatar
January 15, 2016 at 4:58 PM

wa menarik program ni kan. sambil berkempen, boleh terbang percuma dengan airasia :)

Reply
avatar
January 16, 2016 at 5:17 AM

sekali baca macam kiamat bumi..rupa-rupanya klimat bumi..he..he..

Reply
avatar
January 16, 2016 at 5:10 PM

erm...macam best je..
nak kena study dl terma & syaratnya ni..
klu orait, boleh joiN!!

Reply
avatar
January 20, 2016 at 8:32 AM

Erk, Nasib 2 kali baca, haha :D

Reply
avatar
January 20, 2016 at 8:32 AM

Jom lah join. Senang je syarat dia :)

Reply
avatar
January 22, 2016 at 3:43 AM

Oh i got this email as well from Air Asia. Macam susah jekkkk syarat dia.. Alahai..

Reply

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Followers

Google+