SweetMuslimah.com

Wednesday, December 2, 2015

Semua nak tukar yang baru

Bila henfon minta perhatian lebih, rasa macam nak cubit-cubit piat-piat je biar jadi baik. Selalu sangat mintak perhatian sekarang ni. Stress aku menghadap henfon manja macam ni. Tapi itulah, nak dicubit henfon. Bukan pipi kau. Lagi tambah stress, haha :p

Tak tahu lah apa masalah sebenar henfon aku ni. Tengah on-call selalu sangat screen jadi gelap. Tekan-tekan nak off-call pun tak boleh. Nasiblah dah hafal kedudukan end call  kat mana kan? Mengagau jugak selalu nak end call. Dah macam cari berlian dalam sekam, kahkah T_T

Belum lagi tahap henfon jem. Hang dan sewaktu dengannya. Menyirap je darah.

Tapi kan, kalau korang perasan. Benda-benda teknologi sekarang. Nampak canggih, banyak features. Tapi bila sekali rosak, rosak terus. Kena beli baru. Konsep pakai buang gitu kekdahnya. Dah kalau hantar pegi kedai pun, orang kedai suggest beli baru, acaner citenya tu? Haha.

Baik henfon, laptop, kamera. Rosak je beli barang. Memang kekdah pakai buang dah teknologi sekarang. Demand meningkat, supply chain haruslah seimbang. Aksesori henfon pun dah sama naik dengan pasaran henfon. Kalau dulu, bateri henfon boleh tanggal dari case. Rosak, pegi kedai beli bateri baru. Tapi ada henfon sekarang bateri built-in body. Nah. Bateri kembung over-charge? 

Bah. Sila kau beli henfon baru ! Haha (Aku lettew yang kena, bukan orang lain pun (T_T)

Sertai dunia penuh dengan campaign & promosi wanita *cewah* di:  www.woop.my

Sebab tu aku eksaited gila bila Woop buat new Sony Xperia Z5 campaign. Gila best kalau dapat henfon baru. Lagi bersyukur mak jemah bila henfon lama diambang wati  kerosakan, tetiba dapat henfon baru. Sujud syukuuuuurrrr weh, hehe :p.

Korang yang sama keadaan henfon macam aku. Hidup segan mati tak mahu tu, meh la join Woop. Murah rezeki, jangan lupa bagi aku henfon sebijik ! Haha. 


Hari tu masa minggu exam aku upload gambar ni. Tangan tu pun bukan tangan aku pun. Tangan student aku. Lelaki. Aku tukang ambik gambar ja.

Rasanya caption macam menunjukkan aku bukan student. Tapi apa nak buat, ada juga yang ingat aku student lagi, haha. Apa lah akak ni, buat saya angan-angan awet muda ja, hiks :p. Tapi aku lagi suspek yang tangan budak ni macam tangan pompuan.

Student aku mostly lelaki. 99.9% lelaki. Dulu 2 tahun lepas adalah dapat seketol budak pompuan. Itu pun umur lagi tua dari aku. Gila kau, aku baru posting, tetiba masuk kelas handle 25 student dengan 3 orang dari kumpulan tu umur lagi tua dari aku. Nak mengajar subjek teknikal pulak tu. Berapa clearance untuk shaft end play? Bagaimana mekanisme ATF didalam Torque Converter? Dem !

Tapi macam mana pula dengan student lain?

Beza 2 tahun je dengan aku. Mampus aku kena buli 1st class hari tu. Ingat ya! Saya takkan lupa apa yang kamu semua buat dekat saya dulu. Ecewah. Kemain macam dendam kesumat. Kahkahkah. Padahal bestfriend kut sampai sekarang, haha :p

Sepanjang aku di sini, ikut silibus kolej, memang banyak repair, overhaul. Kenalpasti kerosakan, baiki kerosakan. Semualah. Tapi aku tak ajar lah yang hebat-hebat tu. Aku cuma side-kick gogo chaiyok kat tepi side line gitu, haha. Dan semester ni dapat subjek baru. 

Automatic Transmission.

Bila aku tanya "Kalau clutch plate dah haus, apa yang patut kita buat"

Ini soalan saja-saja. Haha. Nak menguji daya berfikir lah konon. 

"Kita tukar yang baru"

Betul. Betul. Betul. Kalau forward clutch rosak?

"Tukar je gearbox baruuuuuu"

Hah kau, jawapan. Setakat forward clutch rosak. Semua nak tukar yang baru je T_T




Semua nak tukar yang baru
4/ 5
Oleh

Share

Entry Pilihan

7 comments

Tulis comments
avatar
December 3, 2015 at 9:11 AM

haha,, zaman skrg ni smua nk tukar yg baru, tak main dah repair2 ni,,hahahhaa

Reply
avatar
December 5, 2015 at 1:17 AM

Owh peraduan di woop rupanya semoga berjaya

Reply
avatar
December 5, 2015 at 9:14 PM

hahaha ingat harga gearbox tu sama macam harga karipap ke?
btw ngajar di mana ye? tak sempat nk belek semua entri..

Reply
avatar
December 7, 2015 at 9:17 AM

5 tahun kemudian tak mustahil harga karipap serupa harga sup gearbox! Haha :p
Ngajar kat Tawau :)

Reply
avatar
December 11, 2015 at 12:00 PM

Kolej Komuniti. Eh. Sama lah tu :)

Reply

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Followers

Google+