SweetMuslimah.com

Sunday, November 22, 2015

Tak tahu nak kata memalukan atau freaking awesome?

Hi !

Siapa pernah berdepan dengan perkara memalukan sampai saat tak tahu nak bagi reaksi macam mana. But some how you manage to counter the reaction sampai orang rasa jawapan korang tu epic win?

Aku pernah. Banyak kali kot. Haha. Knowing that aku ni careless free. Suka-suka hati jadi careless, even rasanya dah take precaution, but still careless. Dan dari careless tu selalu jadi benda memalukan.  

Masa sekolah dulu, aku duduk asrama. Starting from Tingkatan 1 lagi. Masa mula-mula duduk asrama, aku masih tak dapat nak biasakan diri dengan hostel routine. Ko kena tidur sekian sekian jam. Bangun sekian sekian jam. Study sekian sekian jam. Eh. Tak biasalah ! Aku biasa live my life freely ! Suka hati aku lah nak tidur pukul berapa. Nak makan pukul berapa. Nak main galah panjang pukul berapa. Sadly, itu semua terjadi sebelum masuk asrama. *sigh* T_T

Beberapa bulan masuk asrama, setiap kali study hour waktu malam, confirm aku tidur ! Haha. Everytime for a couple of months ok ! Entah jin aprit mana yang rasuk aku, time study je tidur. Study tidur. Tidur study. Eh. Tak. Confirm lah tidur terus membuta. Tak ada istilah study. 

Jadi, bila dah tidur awal, habis study hour, orang lain nak tidur, dah aku pulak yang terkebil-kebil mata tak mengantuk macam ayam berak kapur. So, next morning kat sekolah mengantuk.

Ada satu masa tu, memang tak dapat tahan mengantuk sangat. Aku boleh tidur sambil duduk tegak atas kerusi. Entah cemana boleh tidur padahal selama ni boleh je tahan mengantuk. Agaknya dah sampai tahap maksima. Jadi aku pun tertidur. Sambil duduk tegak. Dalam kelas ape ntah tak ingat. 

Rasa ada orang goyangkan badan. Rupanya elok je cikgu berdiri sebelah aku sambil angkat-angkat kening ala Ziana Zain. "Hai, sedap tidur nampak? Mimpi apa tadi?"
"Saya tak tidur cikgu. Saya tengah fikir jawapan soalan cikgu tadi". Wah jawapan aku ! Haha. Nasib cikgu tanya soalan tu aku boleh jawab. Selamat aku masa tu. Kehkehkeh. Kawan aku pun pandang sambil buat muka tak percaya. Walaweh. Hebat tak aku boleh jawab spontan padahal tengah sedap tidur je tadi? Hiks :p


Sori mak. Anak mak ni namanya duduk barisan paling depan. Tapi tidurnya masa kelas satu kemestian. Tapi toksah risau mak. All's well went's well, muahahaha :p

Banyak lagi masa zaman belajar kebodohan yang tak tercapai dek akal yang jadi, tapi nak cerita semua kang nampak sangat haha. Simpan dulu, nanti sikit-sikit kita keluarkan bagitahu. Tapi tak terhad masa tengah belajar. Tengah nak mandi air terjun boleh silap tepuk tampar bahu orang. Ingat pakcik aku, padahal pakcik aku duduk sebelah aku je. Cissssss.

Ok. Jangan nak ketawa banyak sangat. Aku tahu korang pun ada banyak gak buat benda-benda tak bertamadun gini kan? Toksah tipu lah. Haha. Ce baca >>20 peristiwa paling memalukan bertukar menjadi epic paling win<<. Mana tahu sama macam apa yang jadi dengan korang. Boleh throwback gitu. Jangan risau, aku tak bagitahu orang. Muehehehe :p



 
Tak tahu nak kata memalukan atau freaking awesome?
4/ 5
Oleh

Share

Entry Pilihan

4 comments

Tulis comments
avatar
November 22, 2015 at 8:43 PM

wahhh hebat k.sha. tidur pun boleh jawab

Reply
avatar
November 22, 2015 at 10:39 PM

Haha. Hebat ke tidur dalam kelas? Kihkih. Boleh jawab kebetulan je sebab soalan senang :p

Reply
avatar
November 26, 2015 at 12:50 AM

Zumal banyak kali gak jadi camtu ^-^

Reply
avatar
November 27, 2015 at 9:18 PM

Hahaha sy selalu buat time sekolah rendah. Cikgu tanya sy jwb skt kepala hahaha

Reply

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Followers

Google+