SweetMuslimah.com

Saturday, November 21, 2015

Sambal Nasi Lalap Sedap | Indocorner Kubota Square


Semalam seperti biasa kami akan menghadapi masalah untuk mencari tempat makan tengahari. Haha. Susah nak suggest tempat makan sebab tekak kami craving untuk nasi berlauk. Ada kedai yang serve masakan panas berlauk untuk lunch tapi agak jauh dari kolej. Waste time dan waste warna kulit jadi bertambah 1 rona 'tan' disebabkan panas ! Hiks :p

Tapi makan rtetap makan. Jadi keputusan telah dibuat. Kita singgah memenuhkan perut di Indocorner Kubota Square

Tertarik dengan nama Indocorner? Ok, meh aku cerita sikit. Di Tawau ni, kalau nak mencari restaurant yang bermenukan citarasa Indo. Memang banyak. Bersepah. Kiri kanan depan belakang. Memang mostly kedai makan kat sini menu utama adalah masakan cara Indo. Jadi, kalau nak rasa blend-in dengan Tawaurian, make sure singgah dulu masakan cara Indo.

Aku pernah makan di restaurant masakan Indo seperti Indo Style, Indo Cafe dan ada banyak lagi lah. Tapi, kita tinggalkan semua itu. Mari aku bawa korang terjah dulu Indocorner !

INDOCORNER KUBOTA SQUARE TAWAU


Indocorner Kubota Square Tawau
Datang masa perut tengah berdondang sayang, pandang dinding belakang. Gulp. Tiba-tiba rasa nak makan semua dalam gambar tu. Haha

  
Sup jagung bersama isi ketam. RM 4.00
Aku pernah kongsi resepi sup jagung ni. Semudah ABC tapi hasil sedap gila. Boleh baca di SINI. 
Rasa sup jagung kat sini ok lah. Pekat sedap. Tapi laaaagii sedap kalau dia masak guna isi ketam sebenar. Baru mahbelous 5 bintang.



Chinese tea sejuk
RM 0.50 / cawan


Nasi lalap ayam. RM 7.00
Kalau sambal nasi lalap tu sedap, kompem nasi lalap tu sedap. Thats the benchmark (benchmark kami je, kihkihkih :p)


Nasi ayam penyet. RM 8.00
Pun sama. Sambal harus sedap, baru nasi ayam penyet jadi sedap. Dan sambal kat sini best ! Thumbs up !! Kitorang mintak refill sambal 3 mangkuk. Stress adik nak melayan. Kejap-kejap tekan loceng mintak sambal. Haha.



Menu

Sebelum pisang goreng cheese femes kat Semenanjung (sebelum Nora Danish buat pisang goreng cheese jadi menu Kopi XOXO :D), kat Tawau ni dah lamaaaaaaaaaaaaa femes. Makan pagi, tengahari, malam. Suka hati nak makan bila. Tapi jangan ko mintak masa subuh pulak. Nak rasa kena pelangkung mintak lah, hiks :p

Kitorang panggil pisang goreng cheese = Sanggar cheese. 
Ok. Meh belajar 1 perkataan sini, teheee :p

Nak datang sini?
INDOCORNER KUBOTA SQUARE
TB15609, Ground Floor Lot 64, Block C
Kubota Square, Jalan Kubota
91000 Tawau Sabah
Tel: 016-8100101

P/s: Indocorner juga adalah salah satu participating merchants MyKad Smart Shopper. Maklumat lanjut di http://mykadshopper.com/2014/11/11/indo-corner/

P/s (2): Aku tak percaya rupanya aku tak pernah kongsi tempat-tempat makan yang best yang ada kat Tawau. Hampunkan hakak. Dah lepas 3 tahun baru hakak mempunyai kesedaran untuk berkongsi, hiks :p. Tapi tak apa, lepas ni hakak akan lebih gigih share tempat-tempat makan di Tawau ni ya. Jadi, kalau datang Tawau, sila datang makan. Hakak paksa ni, kihkihkih :D

 Bai !


  





Sambal Nasi Lalap Sedap | Indocorner Kubota Square
4/ 5
Oleh

Share

Entry Pilihan

4 comments

Tulis comments
avatar
November 22, 2015 at 7:54 AM

shahira dkt tawau rupanya,,saya pun kalo kluar twu mesti pening nak makan dimana,,last2 masuk sri keningau..hehe..ok nnt nak cuba la disini,,tq for info,,

Reply
avatar
November 22, 2015 at 10:35 PM

Kalau singgah area bandar, singgah lah tengok Sha, hehe :p
Tapi Sha pun sama. Kalau nak keluar makan, baik breakfast atau lunch, macam nak bergaduh pilih tempat makan, hehe :)

Reply
avatar
November 22, 2015 at 10:36 PM

Nasi lalap tu rare sikit. Sabahan biasa lah :)
Tapi nasi ayam penyet tu, banyak dah. Johor paling biasa jumpa sebelum jumpa kat sabah ni :)

Reply

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Followers

Google+