SweetMuslimah.com

Monday, November 23, 2015

Difficult Site Navigation Punca Adsense Ditolak?

Difficult Site Navigation Punca Adsense Ditolak? | Hi ! Dah lama rasanya tak bercakap pasal Adsense. Ye lah. Nak cakap lebih-lebih, aku bukannya pakar pun. Tapi kadang-kadang ada juga yang bertanya. Apa petua nak dapatkan Adsense? Apa tips yang nak diaplikasikan supaya lulus tapisan Adsense?

Hurmm. Susah bhai nak cakap. Rasanya lebih mudah nak menaip. Hehe. Sebelum ni aku ada buat beberapa entry mengenai Adsense. Jadi, Tolonglah support dengan menggodek blog aku :p

Permohonan Adsense Ditolak

Punca Adsense ditolak kerana difficult site navigation

Siapa yang mohon Adsense, dan ditolak disebabkan ini. Difficult Site Navigation? Sejujurnya, aku pun pernah dapat alasan yang sama macam di atas ini masa mula-mula mohon dulu. Masa tu, memang tak tahu, apakah masalah blog aku, which is difficult site navigation? Apanya yang susah nak navigate? Senang je nampak? Dan ramai juga kawan-kawan yang mohon Adsense mendapat alasan yang sama. Apa masalah sebenarnya ni?

Baru sekarang aku faham setelah aku dapat email amaran terbaru dari Adsense. Apa? Ingat yang dah dapat kebenaran Adsense penuh tak akan dapat amaran lagi? No. You're wrong babeh. Kita sentiasa berada dibawah pemantauan Google. Hiduplah dengan perasaan syak wasangka, cewah ! Haha :p
Punca Adsense ditolak kerana difficult site navigation
 Dapat amaran dari Adsense for another blog of mine. 3 hari sahaja masa yang diberikan untuk perbetulkan kesalahan. T_T

Punca Adsense ditolak kerana difficult site navigation

Ini penjelasan perlanggaran yang didapati dari blog aku.

Seperti yang dinyatakan dalam dasar program kami, tapak yang memaparkan iklan Google harus memberikan maklumat yang banyak namun berguna kepada pengguna. Pengguna perlu berupaya untuk menavigasi dengan mudah melalui tapak bagi mencari produk, barangan atau perkhidmatan yang dijanjikan. Contoh navigasi yang menyesatkan termasuk, tetapi tidak terhad kepada:
  • Tuntutan palsu mengenai kandungan yang boleh dimuat turun atau menstrim
  • Pautan ke kandungan yang tidak wujud
  • Mengarahkan pengguna ke halaman web yang tidak berkaitan dan/atau mengelirukan
  • Teks pada halaman yang tidak berkaitan dengan topik dan/atau model perniagaan dari tapak web.
*********
Navigasi. Navigasi. Navigasi. The same issue bila kita nak mohon. Ini yang ditekankan Adsense. Aku dah semak satu persatu entry, tak ada masalah dengan entry. Rupanya ada masalah navigasi blog bila dibuka dengan Mobile View. Ada bugs pada template yang digunakan  dan membuatkan post entry tertutup dan tidak dapat ditekan.

[+] Amaran Pertama Adsense : Copyright Violation

Mengambil jalan selamat, aku keluarkan dahulu coding iklan Adsense dari blog tersebut dan mengubah template blog yang baru. 

Jadi, buat yang sedang memohon Adsense, dan alasan tidak berjaya kerana Difficult Site Navigation, semak kembali blog anda. Periksa juga Mobile View blog. Mungkin disitu masalah sebenar yang kita cari. 

Masalah ini juga termasuk broken links pada toolbar, terlalu banyak tags yang digunakan sebagai kriteria pada toolbar juga kadang kala menjadi penyebab permohonan ditolak. Perbetulkan dan cuba mohon semula.

Moga bermanfaat :)




Difficult Site Navigation Punca Adsense Ditolak?
4/ 5
Oleh

Share

Entry Pilihan

7 comments

Tulis comments
avatar
November 23, 2015 at 8:17 PM

PERKONGSIAN YG BAGUS SHA
baru nak apply GA kat blog 1 lg..hope berjaya

Reply
avatar
November 27, 2015 at 9:13 PM

Good sharing. Byk yg sy kn bljr ni ;)

Reply
avatar
November 30, 2015 at 2:52 PM

Terima kasih atas perkongsian maklumat. Mmg byk cabaran guna Adsense ni, kan? Tapi sekurang2nya dorang bagi kita peluang utk perbetulkan mslh dulu. Cuma notis tu sgt menggerunkan bunyinya, blh buat kita jem seketika. :D

Reply
avatar
December 4, 2015 at 9:00 AM

Apply apply. Bagi Innity tu ada geng :)

Reply
avatar
December 4, 2015 at 9:01 AM

Haha. Notis, biasalah konon nak bagi seram. Padahal biasa-biasa ja :)

Reply
avatar
April 24, 2016 at 9:10 AM

Untuk blog yang berbahasa Indonesia, Saya sarankan CPM dari REVENUEHITS, dengan konversi eCPM tinggi, sehingga setiap pengunjung dapat dikonversi menjadi dolar.
Berikut ulasan lengkap saya
http://www.e-jurnal.com/2016/04/revenuethits-cpm-terbaik.html

Reply

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Followers

Google+