SweetMuslimah.com

Friday, November 27, 2015

Bila Mak Ada Whatsapp

Rasanya mostly dari kita pakai smartphone. Guna Whatsapp, We Chat, Line and so on kan? Datang pulak Telegram, peh. Bertambah lagi apps yang aku download semata-mata sebab staf kolej semua pakai Telegram. Makin berat phone dengan macam-macam apps.

Itu dengan staf. Dengan family sendiri?

Whatsapp group lah. Kat situ lah nak borak ramai-ramai. Share segala tok nenek gambar pergi bercuti. Nak-nak pulak untuk perantau jauh yang sesekali dapat balik macam aku. Group whatsapp tu penting weh. Esok-esok nak mintak gambar terbaru Khaira & Sara. "Kak, gambar anak-anak ko 1"


Bulan 8 hari tu mak dah start ada whatsapp sendiri, hiks :p
Comel tak mak aku?
Kemain tanya macam-macam dalam whatsapp. Sejak-sejak ada ni, sekarang aku call. "Hah kenapa call ni". Amboi mak. Touching ai T_T

Balik hari tu, aktiviti mak hasil berwhatsapp.


Jelajah kampung. 
Eh. Silap.


Reunion weh, reunion.
Ni semua kawan-kawan geng bas sekolah mak.
Rasa kerdil gila berada dikalangan makcik-makcik yang bercerita hal sekolah, hal cikgu cikgi semua. 20 tahun lepas punya cerita zaman sekolah menengah. Haha.


Dan lagi.
Hasil kemajuan Internet.
Merah menyala apam beras ni masuk dalam gambar whatsapp group family. Buat aku jeles je T_T

Aku syak tak lama lagi aku balik lagi, reunion geng bas sekolah mak aku, kompem 1 bakul dessert mak aku bawak. Kompem !



Bila Mak Ada Whatsapp
4/ 5
Oleh

Share

Entry Pilihan

3 comments

Tulis comments
avatar
November 27, 2015 at 12:25 PM

hahaha, comel mak! :D
sama la mak kita.. mula2 belajar, comel dan kelakar. hihi

Reply
avatar
November 27, 2015 at 2:13 PM

AMBOI MAKKKK...HEHEHE..GENG BANYAK YE..YG APAM TU LAWA SGT NPE, BUAT TERINGIN JE...
EHEM ! SYIRA DAH KELUARKAN BUKU TAUU...HEE..JOM SUPPORT !
^_^ BUKU SERENITY BY SYIRA LOKMAN ! FREE POSTAGE DAN HADIAH MISTERI (TERHAD).
JOM TERJAH BLOG SYIRA :D

Reply

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Followers

Google+