SweetMuslimah.com

Thursday, October 1, 2015

Cabaran Instablog 7 Hari EFGKBBA | Selfie Paling Comel

Hai !
 
Cabaran Instablog 7 Hari EFGKBBA | Selfie Paling Comel. Nak muntah rasanya bila kena selfie. Selfie ok. Kalau wefie ok lagi. Orang lain semua selfie kemain galak. Orang mintak 1 je gambar selfie, sampai 10 keping dia bagi. Hah kau. Gila. Tapi aku? Nak dapat 1 pun macam hampeh.

Memang sejak azali nak suruh aku selfie memang mintak mahap. Marah betul aku kat siapa yang mula-mula sekali selfie ni. Siap invent kamera depan lagi. Caitttt.

Tapi akhirnya selfie jugak barang sekeping dua. Ini semua sebab nak sahut cabaran EFGiers dalam Cabaran Instablog 7 Hari EFGKBBA. 7 hari je pun. Ingat tak susah. Rupanya task pertama dah kena selfie. Pffffttt T_T

Tapi dah selfie. Dah masukkan dalam Instagram pun. Dan tengah hupdate blog dengan upload muka sendiri. Terima lah nak mokcik selfie separuh gini. Mokcik memang pemalu tahap memerang, kehkehkeh.



Ohmy. Bulatnya muka ! Selalu balik rumah mak selalu kata muka kita bulat cam bola. Kita buat derk jek. Bila dah selfie gaya gini, baru sedar kemangkukkan pipi tu. Rupanya ada hikmah juga trick selfie ni dibuat. Baru kita sedar yang kita dah urm urm urm. Aduhai.
 

Nah, terimalah selfie bertemakan jelingan manja-harimau. Kehkehkeh. Ini muka default aku bila malas nak bermesra-mesraan dengan orang sekeliling. Garang nau muka ! Patut lah budak takut ! Kahhhhhh. Masa ni berat belum naik macam kena pam. Pipi pun belum simpan dorayaki. Sekarang jangan cakap lah. Dorayaki sampai doblas biji dalam pipi simpan buat stok. Esok-esok makanan habis, baru aku keluarkan dorayaki doblas biji tu.

Sebenarnya kan, aku tak suka tangkap gambar solo macam ni. Aku prefer gambar ramai-ramai. Satu sebab aku tak tau nak senyum gaya mana. Dua sebab tak tau gaya macam mana nak buat. Kalau ramai-ramai tu, gaya cacat pun boleh sorok-sorok, muehehehe. Tiga sebab tak confident? 

Ok. Dah kenal pasti sebab utama. Kompem tak confident kan? Huish. Dah jadi cekgu pun tak confident? Payah ko ni ! T_T

Tapi takpe, aku dah sahut cabaran hari pertama Cabaran Instablog 7 Hari EFGKBBA. Korang nak juga sahut cabaran ni? Jum lah ! 7 hari je pun. Nak tahu next-next-next day cabaran apa? Boleh rujuk di Instagram dengan hashtag #cabaraninstablog7hariefgkbba.

 
K bye !

 
Cabaran Instablog 7 Hari EFGKBBA | Selfie Paling Comel
4/ 5
Oleh

Share

Entry Pilihan

8 comments

Tulis comments
avatar
October 1, 2015 at 9:51 PM

Cm comel jer gmbr nyorok cmtu. ..hehehe

Reply
avatar
October 2, 2015 at 7:49 AM

waaaa...banyaknye dorayaki...bak satu! heee yang muka bulat tu taknak komen....cikgu memang comelllll sangat...

Reply
avatar
October 2, 2015 at 9:09 AM

wahh chomeyynyerr.,
semoga berjaya., ;p

Reply
avatar
October 2, 2015 at 12:07 PM

baaa cakkk !..hihi.. kite main cak cak eh..hee

Reply
avatar
October 2, 2015 at 4:27 PM

Fuh manja harimau yer... Hehe ^-^

Reply
avatar
October 6, 2015 at 8:43 AM

Tak boleh bagi dorayaki ! Hehe. Cikgu simpan untuk waktu kecemasan jek ! :p

Reply
avatar
October 7, 2015 at 3:52 PM

sm la...suka gmbr ramai2 kalu sorang mcm syok sendiri laa plak ;-)

Reply

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Followers

Google+