Saturday, October 24, 2015

# Personal

Akhirnya berangin jugak

Hi !

Akhirnya, selepas bertarung bermandi peluh untuk beberapa bulan, dapat juga beli kipas baru untuk bilik tu. (Saja tunggu gaji, tak mau guna duit sedia ada. Kedekut :p).  Bercakap pasal bermandi peluh, serius memang tak bohong. Memang bermandi peluh, pagi-pagi baru lepas mandi, masuk bilik nak bersiap pergi kerja berpeluh-peluh ok. Dahi basah. Ketiak berlecak. Nasib pakai deodorant (koh koh). By the time masuk kereta, tengok bedak.

Oh maaaaaaaaaaaiiiiii. BEDAK BERCAPUK ! 

Belum kira masa solat. Dah sebijik macam dalam sauna pun ada setiap kali solat. Berpeluh boleh tadah 1 baldi ! Tapi itulah. Kalau solat 5 minit pun tak tahan panas, dalam neraka macam mana pula? Ok. Insaf.


Dalam gambar nampak macam laju. Padahal kalau tengok in real, siap boleh bilang berapa bilah kipas tu. Siap kalau buat teka teki kat mana bilah kipas 2 saat lepas, boleh tunjuk dengan tepatnya. Punya lah slow.


KIPAS BARU !
Warna merah pun merah la. Adik kerja kat Giant siap cakap "Kak, kipas ni warna merah tau"
Eh peduli hape hakak, kaler merah pun merahlah. Janji nama dia kipas. Akhirnya kembali berangin bilik akak lepas ni, hiks :)




6 comments:

  1. hai sis,,salam kenal dari saya,,sudi2 singgah blog i..

    ReplyDelete
  2. Hehehe..macam manalah hidup kita ni kalau tak ada kipas kan..:)Salam kenal n done follow sini.

    ReplyDelete
  3. Kalau tak ada kipas tinggal di Malaysia umpama dalam oven...

    ReplyDelete

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Follow Us @soratemplates

Followers

Google+