Nurul Shahira:

Thursday, September 10, 2015

# Info

Rupanya Lombok ni sangat cantik!

Rupanya Lombok ni sangat cantik! | Selama ni, banyak kes kita boleh tengok, sama ada dalam media sosial, berita dan sewaktu dengannya benda tak baik mengenai Lombok. Kes anak dara kena bawak lari ke Lombok, kena paksa buat kerja berat, pas tu kena tinggal kat sana sampailah terpaksa dibawa balik ke Malaysia sebab dah tak mampu tanggung sengsara. Too many, dan selalu digambarkan Lombok ni macam teruk nau kawasan.

Rupanya, ada sisi Lombok yang ramai orang tak pernah tahu. Sisi Lombok yang cantik gilos! Serius. Aku pun baru perasan yang ada part of the island yang cantik! First time tahu bila tengok We Got Married (WGM) pasangan mane ntah. Buat penggambaran kat Lombok. 

Kawan aku pun kemain seronok mengajak ke Lombok. Hamboi. Pre-honeymoon katanya, kahkahkah.  Jum, terbang menikmati keindahan Lombok.

 Pantai Sungkun, Lombok Timur

 
Gunung Rinjani, Lombok Utara

 
Bukit Merang, Lombok Tengah


 
Hutan Suranadi, Lombok Barat

 
Tasik Segare Anak

 
Pantai Seger, Lombok Tengah

 
Bukit Pantai Tangsi, Lombok Timur

 
Pantai Penyisok, Lombok Timur

 
Bukit Pantai Tunak, Lombok Tengah

 
Bukit Batu Idung, Lombok Barat

 
Sembalun Lawang, Lombok Timur

Bukit Pegasingan, Lombok Timur

Memang sesuai kalau nak suasana yang romantik. Romantic-gateway gitu. Yang nak adventure pun sesuai juga. Pendek kata, sesuai sangatlah. Bak kata yang komen-komen dekat gambar - gambar dari sumber sini, kalau Lombok tak cantik, kita ke Maldives pulak. Kahkahkah. Demand nau! Cuba dulu, terpesona tak tau! Haha.

Macam mana nak ke sini?
Air Asia terbang dengan frekuensi 2 kali sehari terus dari Kuala Lumpur ke Lapangan Terbang Antarabangsa Lombok di Lombok Tengah. Normal rate return ticket RM400++. Pandai cari promo fare untunglah. Lagi murah dari tu boleh dapat.

Ok. Simpan duit dari sekarang. Nak bercuti kat sini dengan geng-geng ronggeng sebelum masing-masing dah bizi nak mamps dengan family baru. Ahaks. Ok. Jum ikat perut sama-sama. Untung-untung selim-melim terus. Kahkahkah.

18 comments:

  1. canteknye gmbr2 tu.. rasa cam nk pegi jer

    ReplyDelete
  2. Selama nie kita hanya tahu pasal kes anak gadis Malaysia lari ikut jejaka Lombok kan. Adik ipar Zumal pun orang sana. Hehe ^-^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adik ipar Zumal orang sana? Jadi dah berjalan ke sana ke belum?

      Delete
  3. semenjak 2 menjak ni mmg ramai yg melancong ke Lombok..tgk gmbr2 kat ig pun, lawaaa sangat MasyaAllah..mmg haruss ar pelan2 menabung utk misi ke Lombok insyaAllah :)

    ReplyDelete
  4. nice place...nice view..nice shoot...
    elly suka amik gmbr2 cenggini...tp x teror lg...ihihihi

    ceria2 ke blog elly ;)
    MLM SHAKLEE MEMATUHI SYARIAH

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sha pun sama, tak terer lagi ambik gambar cantik macam ni. Kena berguru dulu, hehe =D

      Delete
  5. Serius lawa scenery kat lombok ni ! Tak sangka :)

    ReplyDelete
  6. lombok timur la yg banyak tempat best. cantik2. one day lela akan pegi sana

    ReplyDelete
  7. cantik kan? mm.. mmg teringin nak travel ke sana.. slalu klu sebut lombok selalu perkara negatif sahaja org fikir.. tp x sangka dorg de tempat yg super duper cantik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rupanya ada banyak lagi tempat yang kita tak tahu kecantikan dia =)

      Delete
  8. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Salam dari Elang Lombok Tour.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Lombok Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    ELANG LOMBOK TOUR
    Tour operator & Travel Agency

    Apa bila Tuan/Puan ingin melawat bersama family atau rakan-rakan kat Lombok island dan memerlukan kenderaan jangan risau hati, ELANG LOMBOK TOUR menyediakan PAKET TOUR dan PENGKHIDMATAN KENDERAAN dengan harga yang sangat berpatutan, dan dengan driver yang mesra, educated, baik hati,sopan dan sudah lama berpengalaman dalam memberikan pelayanan pada pelancong dari Malaysia. Menjadikan lawatan Tuan/Puan sangat berbaloi dan bermakna.

    Contact person :
    AFFANDI
    BBM 51fd8768 / IG : @pariwisatalombok
    Mobile : +62 8223 771 6583 ( WhatsApp )

    ReplyDelete

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Follow Us @soratemplates

Followers

Google+