SweetMuslimah.com

Sunday, September 20, 2015

Lauk tambah paling sedap

Minggu depan dah nak balik raya. Cuti - cuti Malaysia lah kita. Yahooooo. Happy iols, hehe. Sebelum balik tu, sempat lagi shopping ikan bilis 20kg yg abah pesan. Tak tau lah macam mana rupa aku  nk bawak ikan bilis 20kg pergi airport nanti. Matik lah terputus urat kentut nk letak atas conveyor belt.

Bukak peti ais, omak ai, penuh lagi rupanya peti ais. Shopping barang dapur tak ingat dunia, masaknya haram T_T. 

Semuanya gara-gara masa shopping mood baik, konon rajin nak masak. Sampai rumah hampeh. Tapi sebab nak balik punya pasal, gigih masak nak mengabeskan lauk. Automatik nampak rajin, siap hantar wassap kat mak bagitau "mak, hari ni Ira masak kari ayam". Kahhhhh. Gigih sangat nk bukti kat mak konon rajin masak. Balik ni ko tak masak siap ko! 


Kari ayam. Kubis campur.
Senang gila lauk orang bujang aku. Kehkehkeh.
Tapi ada lagi tambahan yang membuatka  lunch tadi laaaaagi sedap. Tu botol kecik atas tu.


Sambal hitam pahang sedap.
Tekak aku kata sedap. Tekak korang tak tau lah. Haha.
Kata orang, sambal hitam ni susah nak buat, renyah katanya. Betul ke?
Aku tak tau sebab aku pandai makan je, buatnya tak! Kehkehkeh. Ini pun housemate aku order dengan member kat semenanjung. 
Trusted seller. Nak order jugak kalu, wassap je no. Kat badan botol tu ye. 


Pinggan aku. Kantoi makan nasi banyak! =D
Itu rupa sambal hitam atas tu.
Serius lauk kari aku tu dah sedia sedap (siapa lagi nak puji kalau tak diri sendiri*flip hair*), tambah sambal hitam tu jadi double sedap pulak. Nasib tak habis 1 periuk nasi aku makan. Haha. Over sangat ko!





Lauk tambah paling sedap
4/ 5
Oleh

Share

Entry Pilihan

10 comments

Tulis comments
avatar
September 20, 2015 at 5:25 PM

kari ayam nyum2..smbl itam blum pnh cuba lg..mee hitam pnh la hehehheehe

Reply
avatar
September 20, 2015 at 11:58 PM

Teringin pulak dengan sambal hitam tu ^-^

Reply
avatar
September 21, 2015 at 3:38 PM

Sambal hitam pahang memenag sedap!! saya sukak! memang leceh buatnye..lama nak masak..selalu orang yang masak ni guna periuk/kuali lama, yang memang takmo guna dah untuk masakan lain..sebab masaknye lama, sampai itam2 bontot kuali tu..hehehe...

Reply
avatar
September 21, 2015 at 8:57 PM

Sambal hitam tu makan ngan megi pun sodap...

Reply
avatar
September 22, 2015 at 9:07 AM

Teringin boleh order Zumal, hehe =)

Reply
avatar
September 22, 2015 at 9:08 AM

Oh, patutlah harganya pun mahai sikit. Berbaloi dengan kerja susahnya tu =)

Reply
avatar
September 22, 2015 at 9:08 AM

Kan. Dengan roti pun sedap. Pendek kata macam-macam lah boleh =D

Reply
avatar
October 16, 2015 at 11:50 AM

Bismillah, jum le makan sekali. Makan 2 kali makan sendiri, hehe

Reply

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Followers

Google+