SweetMuslimah.com

Saturday, September 19, 2015

Ramai orang macam ko, aman dunia

Hari ni jadi urusetia kursus pendek lagi. Kerja selagi boleh kerja, ye tak? Hehe. Kursus asas jahitan baju kurung. Jumaat semalam dah eksaited, konon sambil ambik gambar, sambil-sambil belajar jugak. Multi-task kononnya.

Rupanya dunia tak seindah yang disangka. Uhuk uhuk. Niat nak belajar free, tak tercapai. Entah alien apa pola kekek tu semua. Dush! Nak tanya malu ai. T_T. Rupanya yg datang pun mostly dah ada basic. Aku je lah yg kosong ting tong. Cissskek.

Eksaited ye kak?


Akhirnya jadi photographer tak bertauliah je hari ni T_T

Tapi, masa kursus tu sempat berborak dengan organizer yg bawak peserta ni. Kitorang pihak kolej hanya pelaksana & penyedia tempat. Organizer yg uruskan yuran & cari peserta.
Organizer dia, lelaki weh. Bujang lagi. Ehem. Orang semenanjungggggg. Wow. Berita baik ni, kahhhhhh.

Mesti korang ingat aku eksaited kan jumpa orang semenanjung? Opkos weh. Sebab apa super eksaited? Sebab organizer tu sendiri yg mintak transfer ke Sabah. Terus dapat pelik dari mulut aku. Mati la suka ati mengata anak orang pelik. Haha.

Siap dah meronda tempat kat Tawau ni, lagi banyak tempat dia dah pegi dari aku yg senior 3 tahun ni. Gila berjalan katanya. Bukit Gemok aku pun tak pernah sampai lagi. Dia dah sampai. Tabik sekejap. (Pehni sila berkubang di Maliau Basin pula ya! Lagi adventure)

Kenapalah ko tak masuk kolej komuniti? Kalau masuk, boleh aku mintak transfer dengan ko. Haha.

Tapi, memang jarang weh nk jumpa org yg memang willing nak tukar ke borneo ni dari semenanjung. Jarang sangat. "Encik, saya nak berkhidmat di borneo. Kalau boleh remote area, lagi bagus". Erk.  Ramai pegawai ni masa kena interview, "takpe, saya ok je kalau ditugaskan di borneo"

Sekali bila dapat menggulupur merayu tak mau datang. Cessss. Punya lah lama aku tunggu org baru posting, nan hado. Semua tak mau datang. Apa, ingat kitorang duduk atas pokok ke? 

Welcome aboard En. Yazid. Ramai lagi orang mcm En. Yazid, aman lah dunia rasanya, haha. Kurang orang stress, pasangan terpisah. Siap esok-esok boleh tanya PJJ tu hape? Kehkehkeh. Harapan weh harapan.

Aku? Aku dah lama menggelupur nak mintak transfer. Haha. Duit dah banyak 2,6 bilion rupiah, kaya dah! Kahhhhhhh.




Ramai orang macam ko, aman dunia
4/ 5
Oleh

Share

Entry Pilihan

6 comments

Tulis comments
avatar
September 20, 2015 at 12:04 AM

hahahaha... sy di tawau jgk, tapi belum sampai bukit gemok tu. hahaha..

Reply
avatar
September 21, 2015 at 12:08 AM

Tak ramai yang sukarela semua paksarela je kan Sha ^-^

Reply
avatar
September 22, 2015 at 8:50 AM

Sama. 3 years here, tak menyempat lagi.

Reply
avatar
September 22, 2015 at 8:50 AM

Aah, sebab tak ramai yang rela lah jadi paksa rela. What to do? Semua nak senang dan berkhidmat dekat dengan rumah. Biasalah.

Reply

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Followers

Google+