SweetMuslimah.com

Friday, September 11, 2015

Mengenang Cinta Lama | Triumph In The Skies

Triumph In The Skies | Haha. Mengenang cinta lama sangat. Cinta lama dengan drama Cina sebenarnya. Dulu-dulu masa muda remaja (sekarang tua sangatlah? Peh T_T) suka gila tengok drama Cina. Kan TV2 ada siaran drama Cina pukul 6 petang setiap Isnin - Khamis?


Sejarah Triumph In The Skies
Drama Triumph In The Skies mula bersiaran pada tahun 2003 yang mengisahkan tentang kehidupan juruterbang. Merupakan antara drama terbaik TVB dan selepas mendapat reaksi yang menggalakkan dari penonton, sekuel drama ini dikatakan akan bersambung pada 2006. Disebabkan beberapa kekangan dari segi perbincangan, sekuel drama ini, Triumph In The Skies II hanya bersiaran pada 2013. 

Mengenang Cinta Lama
Seriously, aku memang suka drama yang bergenre macam ni. Nak-nak pulak kehidupan pilot yang digambarkan dalam drama ni, pilot hensem! Memandang paras rupa semata-mata kan? Kahkahkah

Haruslah jadi macam tu. Masa muda remaja dulu kan selalu angan-angan nak pakwe hensem ala-ala Chinese, mata sepet. Keje pulak pilot. Nanti boleh aku pesan macam-macam kalau dia travel oversea. Peh, cita-cita gatal tak beringat. 

Balik sekolah agama, pukul 6 mesti dah tercongok depan tv. Don't nak ajak-ajak aku main kat padang ke, galah panjang ke. Polis sentri ke. Kalau nak ajak aku main, ajak awal sikit. Pukul 6 aku nak tengok tv. Pakwe aku dalam tv tu! Kahkahkah. Matik lah kecik-kecik dah berangan.

Dan rasanya drama ni, yang tahun 2003 aku tengok kut. Tapi kat hostel rasanya. Siap menganga-nganga lagi sebab terlampau menghayati drama. Peh. Dahsyat kan tahap penghayatan aku. Kalau lah masa aku belajar tahap penghayatan macam tu, kompem cikgu aku sangat kagum dan bersemangat waja nak mengajar. Apa tak nya, anak murid menganga keluar air liur tengok muka kau. Apa. Aku hensem sangat hari ni? Euw.

Filem Triumph In The Skies ni baru-baru ni jugak keluar kat wayang kan? Aku rasa macam baru nampak poster kat wayang hari tu. Tapi tak sempat-sempat jugak nak tengok. Jadual padat sangat dengan filem lain. Haha. Tapi tapi tapi kan..

Aku terjumpa website ni, iols boleh tengok cite ni online uols. Best gila. 



I always have a feeling for Louis Koo. Ini yang orang katakan hitam manisssss.


Francis Ng. Dia ni kalau pegang watak gangster, menjadi betul. Dah serupa gangster dalam real life pulak.


Filem ini dibintangi oleh Louis Koo, Francis Ng, Sammi Cheng, Julian Cheung, Charmaine Sheh, Amber Kuo, Oceane Zhu dan Dean Liu. Semua pelakon femes, dan dah agak tua sebenarnya. Haha. Tapi kira ini pelakon yang aku kenal, sebab aku membesar dengan drama dan movie diorang. Masa depa muda, aku lagi muda. Sekarang dah tua sikit, aku masih lagi muda! Eh. Tak pandai menua rupanya aku. Ahaks =D

Ok, nak sambung habiskan citer ni. Bai! Selamat berhujung minggu! 

Mengenang Cinta Lama | Triumph In The Skies
4/ 5
Oleh

Share

Entry Pilihan

5 comments

Tulis comments
avatar
September 11, 2015 at 7:50 PM

Patut la Sha minat, smart rupanya dorang tu ^-^

Reply
avatar
September 11, 2015 at 8:01 PM

Ingatkan nak tunjuk gambar pakwe lama tadi. Hahahha

Reply
avatar
September 13, 2015 at 12:25 PM

Macam best jer movie nie. Satgi nak cuba download klu ade. :)

Reply
avatar
September 14, 2015 at 11:58 AM

kalu x silap laa...billboard movie ni still tergantung kat tepi MRR2 ;-) tp best sbb ramai bintang2 terkenal dihimpun dlm 1 movie

Reply
avatar
September 15, 2015 at 12:47 PM

assalam sha... done follow sha ye.... #396

from; www.superbgojes.blogspot.com

Reply

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Followers

Google+