SweetMuslimah.com

Wednesday, September 30, 2015

Mee Udang Paling Sedap di D'Laila @MMA Santai Corner Nilai

Mee Udang Paling Sedap di D'Laila @MMA Santai Corner Nilai | Ini cerita masa balik cuti raya hari tu. Terpengaruh dengan kawan-kawan yang selalu datang makan di D'Laila MMA Santai Corner Nilai. Banyak juga review yang kata mee udang disini sedap, berbaloi dengan portion dan harga yang ditawarkan.

Mula-mula search, banyak lah review yang keluar. Semua kata sedap dan post gambar yang menyelerakan! Oh no no no. Ini tak boleh jadi! Sungguh menduga kesabaran nafsu makan yang membuak-buak. 

Terus simpan dalam food list, balik ni mesti makan mee udang di D'Laila @ MMA Santai Corner Nilai ni. Mesti tau! Jadi, bila balik cuti raya baru-baru ni, terus ajak mak abah singgah sini. Masa sampai tu dah pukul 11 malam tau. Gigih lagi ajak makan sebab jalan nak balik rumah dari airport memang lalu sini. Nak pergi hari lain jangan harap lah nak drive dari Beranang ke Nilai. Jadi, pukul 11 malam pun 11 malam lah. Janji kita..MAKAN! Ahaks.

Mee Udang D'Laila @ MMA Santai Corner Nilai

Mee udang - kupang aku punya. RM 14.00
Mangkuk bukan main gedabak. Kupang tu banyak gila dia bagi. Udang pun besar-besar. Kalau tengok review, semua bagi gambar udang cantik bersusun. Ingatkan depa tipu, rupanya yang aku dapat pun cantik bersusun macam ni. Rasa kuah dia sedap! Manis. udang dengan ubi tu balance (ada guna ubi ke dalam kuah mee udang ni?)

Mee Udang D'Laila @ MMA Santai Corner Nilai

Adik aku tak suka udang. Jadi order mee kupang. RM 7.00.
Kupang banyak gila. Rasanya aku punya dah banyak, dia punya lagi banyak.

Bila dah order, baru terperasan ada menu maggi kari kambing dengan maggi kari telur ikan mayong. Nak tukar macam dah terlambat. T_T. Telur ikan mayong dia besar-besar. Dah serupa guli aku tengok. Next time balik kita cuba menu lain pulak.

Mee Udang D'Laila @ MMA Santai Corner Nilai

Mak order mee sup kat kedai sebelah. Mee sup campur RM7.00.
Sedap jugak. Kuah sup dia pekat. Even Khaira pun suka. Habis mee sup mak aku dia telan. Tengok tu, dah macam mee sup sendiri pulak dia buat, haha. 

Overall, mee udang sedap. Harga setimpal dengan apa yang aku dapat. Kedai sebelah yang jual mee sup dan segala macam sup pun best. Abah pun kata sedap. Khaira pun kata sedap. Hehe. Next time, inshaAllah nak cuba menu lain kat kedai lain pulak. Intai-intai kedai sebelah, ada ikan bakar petai. Woot woot. Petai.

Nak datang sini?
D'LAILA MEE UDANG @ MMA SANTAI CORNER
Jalan BBN 1/1F, Bandar Baru Nilai, 71800, Nilai Negeri Sembilan
Contact: 017-2253337
Waktu operasi: 6.00 petang - 12.00 tengah malam

Mee Udang Paling Sedap di D'Laila @MMA Santai Corner Nilai
4/ 5
Oleh

Share

Entry Pilihan

10 comments

Tulis comments
avatar
September 30, 2015 at 4:45 PM

ni yg k,laila yg efg ckp sedap tu kan. teringin la nak try

Reply
avatar
September 30, 2015 at 6:47 PM

selalu juga kak ana dengar pasal mee udang sini kan Sha, nampak pun sedap dah tuu :)

Reply
avatar
October 1, 2015 at 9:21 AM

Aah, ni semua EFG punya pasal lah Kak Sha terpengaruh. Hehe. Tapi worth la =)

Reply
avatar
October 1, 2015 at 9:22 AM

Sha pun selalu dengar jugak. Tu yang eksaited ajak mak abah singgah makan dari airport =)

Reply
avatar
October 1, 2015 at 3:25 PM

Teringin nak cuba mee kupang tu... tak pernah lagi makan ^-^

Reply
avatar
October 2, 2015 at 9:58 AM

Datang Nilai jangan lupa singgah ye Zumal =)

Reply
avatar
October 16, 2015 at 11:47 AM

Mee dah menyorok bawah kupang. Ekeke =D

Reply
avatar
December 7, 2015 at 1:22 AM

tahniahh....dah sampai sekali pastinsampai lagi lain kali....

Reply

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Followers

Google+