SweetMuslimah.com

Tuesday, August 18, 2015

Nuffnang Ogos | Tips dapat 15 CPUV dari Nuffnang

Tips dapat CPUV Nuffnang | Hah, bercakap pasal Nuffnang lagi. Jangan muntah darah ok, hahahaha. Kenapa tak habis-habis bercakap pasal Nuffnang ni? Sebab Nuffnang sekarang tengah murah hati bagi CPUV banyak macam hujan lebat?

Mesti lah. 

CPUV Nuffnang Ogos 2015

Ada 15 CPUV Nuffnang on-going sekarang. Patutlah nampak kejap-kejap iklan leaderboard tu bergerak-gerak. Rupanya banyak iklan yang queue. Kalau iklan Adsense tu toksah citer lah. 24 jam ada je. Kehkehkeh. Nak tahu rahsia lulus iklan Adsense di blog berbahasa Melayu? Klik "Cara Daftar & Lulus Google Adsense di Blog Bahasa Melayu" dan "Panduan Lulus Google Adsense" ye =). 

Tips meriah CPUV dari Nuffnang

Boleh baca entry ni ye.

P/s: paling senang, search je Adsense atau Nuffnang kat sini ye. Nanti keluar list gitu.

Kenapa perlu beriklan dengan Nuffnang?

Nuffnang adalah pengiklanan yang besar dan reputasinya dipercayai. Kiranya, kalau korang letak iklan diorang dalam blog, ada orang klik atau view, cukup untuk cashout, then tak ada masalah untuk cashout. Duit tu korang dapat, pengiklan pun untung produk jadi viral.

Ada juga dengar cakap-cakap yang Nuffnang ni pilih bulu? Yang femes je dia panggil pegi event, yang sendu ni bolayan.

Eh. Kalau dah sendu, nak buat macam mana kan? Cuba tingkatkan blog supaya jadi super-power. Sebab pengiklan ni, dia dah laburkan duit yang banyak untuk jual produk, tentu-tentu dia nak orang yang ada nama untuk carry dia punya brand. Semua jenama buat macam tu. Takpe. Jadikan itu sebagai peransang untuk berjaya. Kemon baby, u can do it. Wah gitu punya peransang! Ahaks =D

Aku pernah dapat invi dari Nuffnang?

Kompem tak. Tentu - tentu aku ni kategori sendu. Ada ke diorang nak panggil? Nan hado. Tapi cukuplah dapat duit dari CPUV yang diorang bagi. Bolehlah tampung sikit-sikit poket bocor aku tu, hehe =D. Sebab tu kena tahu cara untuk dapatkan CPUV. Bila dah dapat CPUV, nak buat ape? Pikior pikior, muehehe.

P/s: Aku dengar cerita yang 8share buat hal lagi? Dah penat blogger Suria Lekat Lekit kumpul earning, time cashout direjek dengan alasan salah cara share. Rasanya ini kali kedua jadi gitu. Takpe. Kita tunggu je kisah diorang jadi macam mana. Dah banyak kali juga dengar benda tak elok pasal 8share ni. Hurm. Nasib aku tak pandai guna 8share. Kemain share dari tahun lepas, buat entry bagai, baru dapat RM2.20. Nasiblah. T_T



Nuffnang Ogos | Tips dapat 15 CPUV dari Nuffnang
4/ 5
Oleh

Share

Entry Pilihan

25 comments

Tulis comments
avatar
August 18, 2015 at 12:36 PM

Nice tips Sha
Tak adil. Nuff pilih kasih... bagi 9 ja kat akak.. #klik2nuff

Reply
avatar
August 18, 2015 at 12:42 PM

9 pun banyak tu pun banyak gak kak =)

Reply
avatar
August 18, 2015 at 12:56 PM

wwahhh daebak kak shaaa 15! hahaha

Reply
avatar
August 18, 2015 at 1:18 PM

wah.. durian runtuh....
nanti bila dah cash out bolehlah belanja makan.

Reply
avatar
August 18, 2015 at 1:18 PM

Ala, akak tau kc punya 20. Saja nak cover lettew, kehkehkeh =D

Reply
avatar
August 18, 2015 at 1:25 PM

Haha, ala nak tunggu Jaja punya Adsense jugaklah. Today 1USD = RM4.11

Reply
avatar
August 18, 2015 at 2:36 PM

Seronoknya bila ada extra income ni. Dapat top up perbelanjaan sedia ada ~

Reply
avatar
August 18, 2015 at 11:23 PM

ishh..pandai Sha pikat...okey nanti nk baca tips tu

Reply
avatar
August 19, 2015 at 12:32 AM

Alhamdulillah rezeki akak kan :)
Thanks share tips.
KTC pun x berapa sebulu dengan 8share. Hahaha XD
Oh ye. KTC kelik Nuffnang Maggi Royale :)

Reply
avatar
August 19, 2015 at 9:08 AM

Itulah, jadi inspirasi sikit bila blogging =)

Reply
avatar
August 19, 2015 at 9:09 AM

Haha, takde tips sangat pun. Cedok orang punya jugak =D

Reply
avatar
August 19, 2015 at 9:10 AM

Kan. Ada hikmah juga tak pandai 8share, hehe. Btw, tq KTC klik. Sat g akak bw sana pulak =)

Reply
avatar
August 19, 2015 at 4:03 PM

Buatlah. Saja saja letak banner dia, kalau ada org klik dapat juga. Org masuk blog pun dapat juga =)

Reply
avatar
August 19, 2015 at 5:20 PM

kena follow ni. hehe. nice tips awak :)

Reply
avatar
August 21, 2015 at 8:01 AM

Wow 15 CPUV... tahniah kak! Hehe シ

Reply
avatar
August 21, 2015 at 8:36 AM

Nuffnang yang tengah murah hati =)

Reply
avatar
November 26, 2015 at 9:26 AM

kira da banyak CPUV tu kak.. tahniah kak.. harap saya pun ble dapat macam tu..

Reply
avatar
December 4, 2015 at 9:25 AM

Tips mudah dapat CPUV, UV constant even tak banyak.. Sebab advertiser suka kalau UV constant. Itu je :)

Reply
avatar
March 22, 2016 at 3:41 PM

nak ty, bila kita dah dapat id ticket apa perlu dilakukan ek?maaf newbie

arfahani.blogspot.my

Reply
avatar
March 23, 2016 at 3:56 PM

Lepas dapat id ticket, tunggu je dalam 2,3 hari macam tu. Staff Nuffnang akan reply ticket kita. Id tu untuk check status soalan kita, sebab kadang-kadang Nuffnang terlambat reply or missing ticket =)

Reply
avatar
September 29, 2016 at 10:35 AM

nice info ni. lama tak buka nuff. asyik terlupa. penah kena invite tp kena tolak sbb event smua KL 😂😂

Reply

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Followers

Google+