SweetMuslimah.com

Wednesday, August 19, 2015

Cream Puff Sos Kastard Gebu dan Sedap

Cream Puff Sos Kastard Gebu dan Sedap | Sedap rupanya cream puff ni. Aku tak pernah tahu rasa cream puff ni sedap. Sampailah baru-baru ni. Niat hati konon nak diet. Tengahari makan buah la kononnya. So lunch tu, singgahlah Giant. Nak beli buah potong. Tengah tunggu buah, nampak pulak cream puff ni. Nafsu orang lapar. Dah nampak macam memanggil-manggil je cream puff ni dengan sos kastard yang terjuih keluar melimpah ruah tu. Nafsu makan beb. 
Cream puff sos kastard genu dan sedap
2 ketul cream puff untuk santapan, ahaks!
Cream puff selamat berada dalam pinggan. Nampak dalam gambar macam kecik. Tapi percayalah yang cream puff ini besar! Ada sugar sprinkle kat atas tu yang buat nampak menggiurkan.

Cream puff sos kastard genu dan sedap

Rasa cream puff ni kurang manis. Just the way I like it, yes! Haha.
Sos kastard dia just nice untuk balancekan puff yang tawar tu. Overall bagi aku OK. Maybe yang suka makan manis kurang sikit kut.

Masa nak beli tu, ada juga cream puff durian. Hurm. Nak beli, tapi nanti tipah tertipu. Nama je cream puff durian, bila belek krim je banyak durian secoet. Tak mau tak mau tak mau. 

Bila google, banyak juga resepi cream puff ni. Mostly base ingredients & sukatan sama je. Dan cara nak buat pun senang. Piece of cake wa cakap sama lu =D. 

P/s: Ada juga nampak orang jual cream puff buah-buahan dan creampuff ice cream. Wow. Macam boleh bawa menu tu sebagai dessert kan?



Cream Puff Sos Kastard Gebu dan Sedap
4/ 5
Oleh

Share

Entry Pilihan

14 comments

Tulis comments
avatar
August 19, 2015 at 4:52 PM

wah sedap nya cream puff! i loike sgtt!

Reply
avatar
August 19, 2015 at 5:10 PM

its look nyummy dear ;)
harus dicubain nampaknya :D
PG derma nuffy dekat sini. hahaha.

Reply
avatar
August 19, 2015 at 5:10 PM

sy masih tercari2 cream puff yg betul2 sedap kt kl ni ;-)

Reply
avatar
August 20, 2015 at 9:06 AM

Kat KL tak sure. Tapi mesti ada yang sedap punya =)

Reply
avatar
August 20, 2015 at 12:45 PM

adoyai meleleh tengok nih huhu.jarang2 jumpa.. boleh suruh puan isteri cuba buat huhu

Reply
avatar
August 20, 2015 at 2:52 PM

Huih, boleh sangat tu. Lagipun senang je cara dia =)

Reply
avatar
August 21, 2015 at 9:11 PM

Dap nye... シ
Btw, klik² promote content sini.. シ

Reply

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Followers

Google+