Wednesday, August 26, 2015

# advertorial

Buat Duit Dengan Google Adsense

Buat Duit Dengan Google Adsense | Buat duit tu dengar macam best kan? Dan ada macam-macam cara yang kita boleh guna untuk buat duit. Salah satunya adalah dengan menggunakan platform pengiklanan. Selain Nuffnang, Innity dan sebagainya, platform paling popular di alam maya adalah platform pengiklanan Google Adsense aka Adsense.

Publishing Business (Google Adsense) adalah salah satu internet business yang telah diperkenalkan oleh Google Inc sejak dari tahun 2003 dimana kita boleh menjana pendapatan dengan hanya memaparkan iklan advertiser di blog kita. Bila iklan tersebut muncul di blog atau website dan ada pelawat klik iklan tersebut, Google akan membayar komisen kepada kita, dalam bentuk mata wang USD.

Sebab tu, ramai yang berlumba-lumba nak pasang Adsense dalam blog dan website masing-masing. Dan untunglah sekarang, Bahasa Melayu telah diterima sebagai salah satu bahasa dalam rangkaian Adsense. Ini bermakna peluang blog berbahasa Malaysia memasang Adsense sangat tinggi dan peluang menjana pendapatan sampingan hasil blogging boleh terjadi.

Tapi bila dah mohon, dah pasang pun Adsense di blog, peliknya earning lambat naik. Hah. Apa nak buat? Ada macam-macam tips dalam internet, dah cuba pun masih blank. Mungkin boleh pertimbangkan untuk membeli ebook Jana Wang Adsense 2.5 ini. Ada banyak tips dan strategi yang dikongsi bagi membolehkan earning Adsense kita melonjak naik.

Tips Buat Duit Mudah Dengan Google Adsense

Dalam ebook Jana Wang Adsense 2.5 ini juga disertakan bonus 75 template blogspot Adsense beserta idea atau niche blog yang meraih klik sehingga $60 USD. Khas untuk para pembeli ebook ini.

Yang baru nak berjinak-jinak untuk mendapatkan pendapatan sampingan blogging pun jangan risau. Semuanya lengkap disediakan merangkumi segala aspek pembelajaran berkenaan Program Google Adsense Publisher. Dari peringkat asas menganalisis dan mengenalpasti pasaran, menyediakan platform untuk Adsense (blog / website) dan seterusnya melaksanakan strategi pemasaran yang betul. Semuanya mudah difahami dan disediakn dalam bentuk modul yang tersusun.

Kalau nak berjaya, tak salah laburkan sedikit duit untuk membeli ebook sebegini. Jangan lupa dapatkan ebook Jana Wang Adsense 2.5 ini ye.

P/s: Blogger yang dah lama pasang Adsense, tapi blur apa nak buat pun mungkin boleh pertimbangkan ebook ini. Segala trick dari peletakan saiz dan kedudukan iklan, ciri-ciri penulisan yang mendatangkan klik tinggi dan kriteria blog / website semua ada dalam ni.


16 comments:

  1. Wah boleh dipanggil sifu adsense

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, orang yg buat ebook tu yang sifu. Yg tukang promot ni sikit-sikit boleh la =p

      Delete
  2. cik pernah nk buat tapi kena reject.. mmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada tips & trick dia. Semua tu ada dalam email yang diorang bagi. Ce tengok balik =)

      Delete
  3. Zumal dah merajuk dengan adsense tu, sebab selalu kena tolak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan merajuk Zumal. Sha pun entah banyak kali jugak mintak. Sampai tak tahu email rejection ke berapa. Last-last baru ok. Tips dia, apply guna email lain =)

      Delete
  4. Replies
    1. Iya, tak tahu lah keyword apa sampai per klik $60. Pengsan T_T

      Delete
  5. Ramai minat adsense ni. Bg sy adsense ni terbaik.

    ReplyDelete
  6. haha..saya dah 2 tahun mencuba..baru ada 10usd je..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Trick dia, buat entry guna keyword 'mahal' & naikkan UV. nanti cepatlah earning tu naik :)

      Delete

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Follow Us @soratemplates

Followers

Google+