SweetMuslimah.com

Wednesday, August 26, 2015

Buat Duit Dengan Google Adsense

Buat Duit Dengan Google Adsense | Buat duit tu dengar macam best kan? Dan ada macam-macam cara yang kita boleh guna untuk buat duit. Salah satunya adalah dengan menggunakan platform pengiklanan. Selain Nuffnang, Innity dan sebagainya, platform paling popular di alam maya adalah platform pengiklanan Google Adsense aka Adsense.

Publishing Business (Google Adsense) adalah salah satu internet business yang telah diperkenalkan oleh Google Inc sejak dari tahun 2003 dimana kita boleh menjana pendapatan dengan hanya memaparkan iklan advertiser di blog kita. Bila iklan tersebut muncul di blog atau website dan ada pelawat klik iklan tersebut, Google akan membayar komisen kepada kita, dalam bentuk mata wang USD.

Sebab tu, ramai yang berlumba-lumba nak pasang Adsense dalam blog dan website masing-masing. Dan untunglah sekarang, Bahasa Melayu telah diterima sebagai salah satu bahasa dalam rangkaian Adsense. Ini bermakna peluang blog berbahasa Malaysia memasang Adsense sangat tinggi dan peluang menjana pendapatan sampingan hasil blogging boleh terjadi.

Tapi bila dah mohon, dah pasang pun Adsense di blog, peliknya earning lambat naik. Hah. Apa nak buat? Ada macam-macam tips dalam internet, dah cuba pun masih blank. Mungkin boleh pertimbangkan untuk membeli ebook Jana Wang Adsense 2.5 ini. Ada banyak tips dan strategi yang dikongsi bagi membolehkan earning Adsense kita melonjak naik.

Tips Buat Duit Mudah Dengan Google Adsense

Dalam ebook Jana Wang Adsense 2.5 ini juga disertakan bonus 75 template blogspot Adsense beserta idea atau niche blog yang meraih klik sehingga $60 USD. Khas untuk para pembeli ebook ini.

Yang baru nak berjinak-jinak untuk mendapatkan pendapatan sampingan blogging pun jangan risau. Semuanya lengkap disediakan merangkumi segala aspek pembelajaran berkenaan Program Google Adsense Publisher. Dari peringkat asas menganalisis dan mengenalpasti pasaran, menyediakan platform untuk Adsense (blog / website) dan seterusnya melaksanakan strategi pemasaran yang betul. Semuanya mudah difahami dan disediakn dalam bentuk modul yang tersusun.

Kalau nak berjaya, tak salah laburkan sedikit duit untuk membeli ebook sebegini. Jangan lupa dapatkan ebook Jana Wang Adsense 2.5 ini ye.

P/s: Blogger yang dah lama pasang Adsense, tapi blur apa nak buat pun mungkin boleh pertimbangkan ebook ini. Segala trick dari peletakan saiz dan kedudukan iklan, ciri-ciri penulisan yang mendatangkan klik tinggi dan kriteria blog / website semua ada dalam ni.


Buat Duit Dengan Google Adsense
4/ 5
Oleh

Share

Entry Pilihan

16 comments

Tulis comments
avatar
August 26, 2015 at 1:29 PM

Wah boleh dipanggil sifu adsense

Reply
avatar
August 26, 2015 at 1:37 PM

Haha, orang yg buat ebook tu yang sifu. Yg tukang promot ni sikit-sikit boleh la =p

Reply
avatar
August 26, 2015 at 5:14 PM

cik pernah nk buat tapi kena reject.. mmm

Reply
avatar
August 27, 2015 at 4:28 PM

Zumal dah merajuk dengan adsense tu, sebab selalu kena tolak

Reply
avatar
September 6, 2015 at 12:02 AM

Ada tips & trick dia. Semua tu ada dalam email yang diorang bagi. Ce tengok balik =)

Reply
avatar
September 6, 2015 at 12:09 AM

Jangan merajuk Zumal. Sha pun entah banyak kali jugak mintak. Sampai tak tahu email rejection ke berapa. Last-last baru ok. Tips dia, apply guna email lain =)

Reply
avatar
September 6, 2015 at 12:14 AM

Iya, tak tahu lah keyword apa sampai per klik $60. Pengsan T_T

Reply
avatar
December 9, 2015 at 8:42 AM

Ramai minat adsense ni. Bg sy adsense ni terbaik.

Reply
avatar
June 17, 2016 at 10:56 AM

haha..saya dah 2 tahun mencuba..baru ada 10usd je..huhu

Reply
avatar
June 23, 2016 at 10:59 AM

Trick dia, buat entry guna keyword 'mahal' & naikkan UV. nanti cepatlah earning tu naik :)

Reply

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Followers

Google+