SweetMuslimah.com

Tuesday, July 14, 2015

Pokoknya, terserah pada kamu

Pokoknya, terserah pada kamu | Haha. Siapa yang selalu alami benda alah ni? Nak makan dengan pakwe / makwe / husband / wife / kawan-kawan, tapi tak tahu kat mana?

Aku baca komen-komen orang, nak tergelak pun ada. Nak kata kesian pun ada. Adoi lah. Tapi kesian paling banyak kut? Haha. Kesian, takut hypertensi gara-gara nak pilih tempat makan je.


Kitorang selalu isu nak makan time breakfast dengan dinner. Pernah juga la keluar ramai-ramai, then tanya, nak makan kat mana. Semua kata "tak kisahhhhh" "up to you".

Tapi, bila suggest kedai. Ada pula sorang kata "Ala, tak nak situ".

Ok. Jadi nk makan kat mana?
.
.
.
.
.
.
"Tak kisah kat mana-mana je"

Ada juga kawan aku kata. Dia tension dengan wife yang mengandung tu. Ajak keluar makan. Yg member ni pulak, kalau nk keluar dengan wife, harus bersiap macam nk berfirst date. Alih-alih bila sampai depan kedai "kita take-away aje lah". ><

Nak marah, wife pregnant. Tahankan je lah dalam hati. Tapi yg salahnya, member ni x terus terang dengan wife dia sakit hati. Wife tu dah terang-terang mengandung, of course mood swing. Tapi nk release tensi, pi bercerita pula dengan officemate lain. Haish. Ko ingat dengan bercerita dengan orang lain, problem solve? Esok-esok dia buat lagi? Nah. Tahan lah tensi sorang-sorang. Kahkahkah.

Baru makan dengan kawan-kawan dah tensi. Baru nk cari tempat makan, belum masalah dunia lain. Heh. Ini cara-cara kedai makan bersepah. Esok-esok dah kena kuarantin x boleh makan luar atau semua kedai makan dah pupus, nah. Bertungkus-lumuslah masak ye. Ahaks.

P/s: Ada sorang member ni, kitorang selalu minta dia decide kedai untuk lunch. Sekali, baby Dhia lahir berkerut-kerut dahi. Macam tengah pikir masalah dunia. Alahai. Rasa bersalah pula selalu minta Ummi Dhia decide tempat makan.


Pokoknya, terserah pada kamu
4/ 5
Oleh

Share

Entry Pilihan

4 comments

Tulis comments
avatar
July 14, 2015 at 10:31 AM

Saya klu kuar dgn member mesti saya yg akan decide segalanya haha.

Selamat Hari Raya in advance buat tuan blog :)

Reply
avatar
July 14, 2015 at 11:32 AM

hahaha..dush..selalu jadi juga

Reply
avatar
July 14, 2015 at 2:51 PM

Hahahahaha. memang betul pun. Tapi mcm ain tak memilih mana2 pun boleh jnji tmpat tu bersih jgn mahal sgt and sedap !

Reply

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Followers

Google+