Friday, July 31, 2015

Debaran Bilik Hotel | Review Hotel Klagan Kota Kinabalu

Debaran Bilik Hotel : Hotel Klagan Kota Kinabalu | Hai. Hotel yang menjadi tempat penginapan kitorang, iaitu Hotel Klagan terletak betul-betul berhadapan dengan Centre Point Kota Kinabalu. Kalau rajin sikit, boleh juga jalan kaki dalam 10 minit ke Waterfront Shopping Complex untuk shopping tu. Tak pun ke Plaza Warisan yg bersebelahan dengan hotel.

Hotel Klagan! *Ulang lagi sekali guna pembesar suara* Dengar nama macam hotel cikai kan? Kehkehkeh. Sekali bila masuk, ok kakak silap. Cantik jugak. Interior hotel classy sangat. Not cikai-cikai. Rate bilik kitorang RM248/night untuk 2 katil single.

Review Hotel Klagan Kota Kinabalu Sabah

Pandangan dari pintu masuk. Yang cermin tu sebenarnya pintu masuk bilik termenung. Kut-kut tengah termenung, kawan ketuk pintu, kompem ko dengar. Dunt worry.

Review Hotel Klagan Kota Kinabalu Sabah

Depan katil ada kabinet memanjang letak tv (ada astro) dan kettle, nescafe segala. Dalam drawer tu peti ais comel yang boleh memuatkan seekor gajah.

Review Hotel Klagan Kota Kinabalu Sabah

Katil sorang satu. 1 ko punya, 1 aku punya. Kehkehkeh.
Sebenarnya aku paling suka kerusi merah tu. First time dapat duduk, jakun banyak rasanya. Patutlah aku selalu tengok dalam tv, drama - drama banyak letak kerusi malas versi moden ni. Best rupanya. Letak kat ruang tamu tengok tv, orang datang pun tak sedar! Ahaks =D

Paling penting...

Review Hotel Klagan Kota Kinabalu Sabah
 Bilik termenung!

Ada hos cukup panjang pun dah membantu gila untuk termenung, hehe. Tapi, kalau dapat bath tub pun best jugak kan? Boleh aku request bath tub 1?

Hoi. Mau dapat pelempang? Kahkahkah.

Ok. Hotel ni juga sediakan sejadah, seterika, board seterika dan juga safe deposite kalau korang bawak duit berjuta-juta. Jangan risau leceh nak request dengan front desk. Depa pun malas nak layan kehendak gunung everest korang, muahaha.

Ada perasan penampakan bayang-bayang mak jemah dlm cermin tu? Jeng jeng jeng. Jangan biarkan diri anda diselubungi misteriiiiiii............

Sebab, itu aku! 

P/s: Untuk ke Hotel Klagan, mudah saja. Boleh cari arah ke Centre Point Sabah dan Le Meridien Hotel atau boleh juga refer direction pada maps ni. 
Layari laman web www.theklagan.com untuk maklumat lanjut!

7 comments:

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Labels

Adsense (11) Dunia Cikgu (14) food (114) Lifestyle (85) Personal (86) Resepi (42) Tips blogging (38) travel (52)

Contact Form

Name

Email *

Message *