SweetMuslimah.com

Friday, July 31, 2015

Debaran bilik hotel

Debaran bilik hotel : Hotel Klagan Kota Kinabalu | Hai. Hotel yang menjadi tempat penginapan kitorang, iaitu Hotel Klagan terletak betul-betul berhadapan dengan Centre Point Kota Kinabalu. Kalau rajin sikit, boleh juga jalan kaki dlm 10 minit ke Waterfront Shopping Complex untuk shopping tu. Tak pun ke Plaza Warisan yg bersebelahan dengan hotel.
Hotel Klagan! *Ulang lagi sekali guna pembesar suara* Dengar nama mcm hotel cikai kan? Kehkehkeh. Sekali bila masuk, ok. Cantik jugak. Not cikai-cikai. Rate bilik kitorang RM248/night untuk 2 katil single.



Pandangan dari pintu masuk. Yg cermin tu sebenarnya pintu masuk bilik termenung. Kut-kut tengah termenung, kawan ketuk pintu, kompem ko dengar. Dunt worry.


Hotel Klagan Kota Kinabalu Sabah

Depan katil ada kabinet memanjang letak tv (ada astro) dan kettle, nescafe segala. Dalam drawer tu peti ais comel yg boleh memuatkan seekor gajah.


Hotel Klagan Kota Kinabalu Sabah

Katil sorang satu. 1 ko punya, 1 aku punya. Kehkehkeh.
Sebenarnya aku paling suka kerusi merah tu. First time dapat duduk, jakun banyak rasanya. Patutlah aku selalu tengok dlm tv, drama - drama banyak letak kerusi malas versi moden ni. Best rupanya. Letak kat ruang tamu tengok tv, orang datang pun x sedar! Ahaks =D

Paling penting...

Hotel Klagan Kota Kinabalu Sabah
 Bilik termenung!

Ada hos cukup panjang pun dah membantu gila untuk termenung, hehe. Tapi, kalau dapat bath tub pun best jugak kan? Boleh aku request bath tub 1?

Hoi. Mau dapat pelempang? Kahkahkah.

Ok. Hotel ni juga sediakan sejadah, seterika, board seterika dan juga safe deposite kalau korang bawak duit berjuta-juta. Jangan risau leceh nak request dengan front desk. Depa pun malas nk layan kehendak gunung everest korang, muahaha.

Ada perasan penampakan bayang-bayang mak jemah dlm cermin tu? Jeng jeng jeng. Jangan biarkan diri anda diselubungi misteriiiiiii............













Sebab, itu aku! 

P/s: Untuk ke Hotel Klagan, mudah saja. Boleh cari arah ke Centre Point Sabah dan Le Meridien Hotel atau boleh juga refer direction pada maps ni. 


Layari laman web www.theklagan.com untuk maklumat lanjut!
Debaran bilik hotel
4/ 5
Oleh

Share

Entry Pilihan

7 comments

Tulis comments
avatar
July 31, 2015 at 6:11 PM

Nampak best.
Ada mak jemah. Pheewwww.. Hehe

Reply
avatar
August 4, 2015 at 1:30 PM

Ada mak jemahhh. Jeng jeng jeng, kehkehkeh

Reply
avatar
August 4, 2015 at 1:34 PM

Nan hado holiday sangat. Kerja sampai 10 mlm. Tengok laut & langit je lah kejenya, ahaks

Reply
avatar
August 24, 2015 at 5:06 PM

dekat sangat dengan pejabat PG :)

Reply
avatar
January 20, 2016 at 10:05 PM

wow nampak sangat selesa hotel ni :D

Reply

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Followers

Google+