SweetMuslimah.com

Tuesday, July 14, 2015

Harga barang naik menjelang raya

Harga barang naik menjelang raya | Bila dah nak dekat raya ni, kompem-kompem barang masak naik harga. Nak - nak pulak barang masak tak bermusim tapi tiba-tiba harga naik macam harga emas. 

Contoh paling hebat, bunga kantan. Wah wah wah, hebat harga bunga kantan sekarang, dah seharga bunga rose. Sekuntum RM3! Fengsan mak aku nak beli pagi tadi, baru tanya harga dah fitam T_T

Kalau ikut rekod-rekod raya lepas, makcik kakcik ramai yang suka masak laksa utagha raya first. Masa open house pun sama. Laku bunga kantan sampai hujung 30 syawal. Tu yang harga boleh naik sampai RM10. 

Meh ramai-ramai boikot bunga kantan. Buat laksa tak mau letak bunga kantan! Asam pedas tak mau letak bunga kantan! Padan muka awak bunga kantan jadi bulaku (bunga-tak-laku).

Tapi, kalau tak sedap tak tau, aiyokk.


Tapi, kalau gaya cam dalam gambar tu, tak dapat bunga kantan, dapat cubitan sepit ketam manja lagi bagus tak?

Keh keh keh.




Harga barang naik menjelang raya
4/ 5
Oleh

Share

Entry Pilihan

2 comments

Tulis comments
avatar
July 14, 2015 at 4:01 PM

mana yang benar nie..hehehe

Reply
avatar
July 28, 2015 at 9:56 PM

Haha. Konpius jadinya kan? Kehkehkeh

Reply

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Followers

Google+