Wednesday, July 15, 2015

# Adsense # Tips blogging

Amaran manja dari Adsense

Amaran manja dari Adsense | Dah nak dekat raya ni, tiba-tiba dapat pula amaran manja-manja dari Adsense. Berdebar juga, ingatkan dah buat apa, langgar Policies depa ke hape.

Rupanya betul. Haish. 

Amaran Adsense

Violation explanation!

Macam yg aku pernah bagitahu sebelum ni, Policy Adsense tidak membenarkan sebarang bentuk copyrighted material yang memerlukan legal right ada dlm blog kita. 

Adsense bagi tahu which entry yg langgar Policy diorang, then its up to us, whether nk edit, buang atau replace the content.

Jadi, kalau korang ada cadangan nk apply Adsense, make sure benda ni tak ada dlm blog korang. Tak tahu Policy Adsense macam mana? ToS? Boleh refer blog Adsense. Semua ada kat situ. 

Nasib baik depa x potong duit raya aku. Pheww.


4 comments:

  1. Adsense dah approve tapi iklan tak keluar ponnnn... huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iklan dah keluarrrr. Tahniah yey. Selamat beradsense =)

      Delete
  2. apa maksud 'copyrighted material yang memerlukan legal right' tu Sha..? ce bagi contoh..? video youtube tak leh ehh...?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macam video Youtube yang bukan dari akaun rasmi (official account). Mcm video drama-drama TV3 pukul 7 tu yg bukan dari TV3, atau dari publisher drama tu. Tu semua tak boleh. Adsense banned akaun kita nanti.

      Delete

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Follow Us @soratemplates

Followers

Google+