SweetMuslimah.com

Monday, June 22, 2015

Persiapan Hari Raya bersama Lazada Malaysia

Lazada Malaysia akan mengadakan jualan eksklusif raya selama sebulan bermula 11 June hingga 15 July 2015  dan SPECIAL "Riang Ria Raya - Jualan Terhebat" bermula 24 June hingga 26 June 2015 iaitu 24 hari sebelum perayaan Syawal. Lazada akan menawarkan promosi menarik serta tawaran eksklusif untuk pelbagai kategori selama 3 hari untuk membantu persiapan raya nanti. 

Boleh mula shopping raya dengan klik Riang Ria Raya 2015 :

Dapatkan apa yang di inginkan untuk musim perayaan ini, dari telefon bimbit, tablet dan peralatan elektronik hinggalah ke fesyen koleksi raya, barangan rumah untuk dekorasi raya. Meriahkan raya anda dengan Lazada! 


Dan selepas aku menelusuri Lazada Malaysia untuk Riang Ria Raya, ada beberapa item yang semestinya best digunakan, untuk diri sendiri semestinya dan juga bersama orang lain. Ahaks.

Let's cekidaut ape yang aku gemar benar kat sini.

1) Rizman Ruzaini Blooming Lace Kurung 01 Tiffany Blue 
Rizman Ruzaini Blooming Lace Kurung 01 Tiffany Blue | Haruslah pilih baju kurung kan? Kata nak raya. Tak kan raya pakai skirt pendek? Ahaks. Kalau tengok Kurungs by Rizman Ruzaini ni, kaler dia memang sweet, nampak sopan dan guna material yang selesa. Tapi harga yang buat bulu roma semua luruh! Tapi niat memang kalau dapat bonus nanti nak beli, sekali seumur hidup jadilah! =D

2) Elegant Multifunctional Wardrobe
Elegant Multifunctional Wardrobe | Rumah aku memang selalu banyak barang. Cakap aje, dari kain baju, sampai lah mainan budak-budak. Semuanya gara-gara anak buah 2 orang yang hyper sangat, sekejap aje rumahku syurgaku jadi taman permainan sedunia.

Wardrobe ni sangat penting supaya aku dapat sorok semua harta benda budak kecik 2 orang tu supaya nampak kemas dan tersusun. Tengok harga pun tak mahal sangat. Sesuai dibeli supaya rumah aku kemas dan bersih sepanjang raya nanti.

3) Go Pro Hero 4 Silver
Go Pro Hero 4 Silver | Cuba cakap, siapa yang tak nak Go Pro Hero ni? Cakap cepat!
Hahaha. Aku suka gilos Go Pro ni, sebab nak capture momen-momen penting masa raya nanti. Dan tak semestinya guna masa raya, guna bila-bila masa, dimana jua tiap detik dan waktu, ahaks. Dengan Go pro ni, video yang dihasilkan seperti profesional walaupun korang amatur tahap gigil pegang kamera.

4) Invicta Specialty Men Black Stainless Steel Strap Watch
Invicta Specialty Men Black Stainless Steel Strap Watch | Jam tangan hadiah hari bapa untuk abah. Kebetulan pula hari bapa jatuh pada bulan Ramadhan, jadi kalau hadiahkan abah pada raya nanti tak adalah nampak janggal nak ambil hati abah sangat, kahkahkah. 
Abah suka jam yang nampak garang, tetapi masih mengekalkan ciri-ciri classy! Dan satu yang paling penting, tali dia mesti dari stainless steel. Abah tak suka tali diperbuat dari leather. Berpeluh katanya, huhu.

-----------------------------------------------------------------------------------

Rasanya, itu sahaja yang aku nak buat masa sekarang. Nak minta barang yang lain sempena nak raya, macam tamak nau. Tapi kalau diberi pilihan, of course aku bolot semuanya, ekekeke =D

Ini adalah Blogger Contest anjuran Lazada Malaysia dengan kerjasama sayaiday. 6 Pemenang bertuah akan dipilih untuk memenangi hadiah Gopro 4 dan Duit Raya ! Untuk sertai contest ini, sila ke blog sayaiday dengan ke link ini : LINK CONTEST  


Persiapan Hari Raya bersama Lazada Malaysia
4/ 5
Oleh

Share

Entry Pilihan

3 comments

Tulis comments
avatar
June 23, 2015 at 1:04 AM

Wah GoPro ni..lama mengidam nak. Tapi kena tunggu bajet mencurah2 dlu la...hehe

Reply
avatar
June 23, 2015 at 10:39 AM

Harga 1 Go Pro ni dah macam 1 handphone. Fikir 10 kali juga nak beli T_T

Reply
avatar
June 24, 2015 at 2:31 AM

Kalau fulus tebal, macam2 nak jer beli semua. Hehe...

Reply

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Followers

Google+