SweetMuslimah.com

Tuesday, May 19, 2015

Website RTM TV2 sudah banyak berubah

Baru-baru ini, aku tergerak hati untuk buka laman web RTM. TV2 terutamnya. Dan sesungguhnya aku agak terkejut disitu. Walaweh, laman web dia dah cantik, kemas, easy to navigate dan laju!

Aku tahu korang tak heran dengan TV2, sebab kat rumah masing-masing ada Astro. Hypp TV. Tapi aku kat sini, tak pasang Astro dan sewaktu dengannya. Jadi, hanya dapat  3 siaran, TV1, TV2 dan TV3. Hah, sekarang nampak tak relevannya aku buka laman web TV2?


Ada pilihan rancangan menarik mengikut label

Dan juga rancangan-rancangan yang akan ditayangkan dalam masa terdekat. Siap ada sinopsis tu.

Bulan ni, TV2 akan menayangkan semua movie dari franchise James Bond. Pun ada juga dibahagian hujung minggu.

Internet laju, nak tengok streaming, boleh ke http://myklik.rtm.gov.my/tvi.
Taknak tengok, buka aja tv kat rumah tu, hehe :D


Boleh juga streaming TVi yang ada kat Astro aja. Hehe. Ada juga beberapa drama yang boleh tengok. Tak adalah cemuih sangat :D

Boleh layari laman web TV2 yang laju sempoi tu di http://tv2.rtm.gov.my/
atau nak tengok drama lain sikit?


Website RTM TV2 sudah banyak berubah
4/ 5
Oleh

Share

Entry Pilihan

2 comments

Tulis comments
avatar
May 19, 2015 at 8:29 PM

Wahhh...Sha review website RTM.. bangga jap..!!hehehehe...

tQ Sha... support RTM selalu ok... muaahhh... muaahhh... ;)

Reply
avatar
May 19, 2015 at 9:55 PM

Kak Ain, sejak yg muda2 belia buat websites, dah up to date ikut perkembangan terkini. Canggih :)

Reply

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Followers

Google+