Monday, May 18, 2015

# Tips blogging

Meriah dengan CPUV Nuffnang. Tips dapatkan CPUV Nuffnang itu.

Macam dah lama tak cerita pasal CPUV Nuffnang. Macam mana nak dapatkan CPUV Nuffnang dah banyak kali orang tanya. Aku pun selalu-selalu jugak google. Banyak orang bagi tips-tips dan pendapat diorang hasil kajian terperinci. Ecewah. Aku pun sama nak menyumbang lah konon, tu yang waktu-waktu terbaik iklan Nuffnang memunculkan diri.

CPUV Nuffnang Panadol
CPUV Nuffnang 
Dalam akaun Nuffnang, CPUV 3 jenis tu ajelah yang tinggal. Kumpul-kumpul tinggal 9. Tapi, alhamdulillah, belum pernah lagi Nuffnang tinggalkan daku kesepian tanpa CPUV. Satu credited, masuk lagi yang baru on going.

Kalau yang dah dapat, baguslah. Tingkatkan kontroversi. Eh silap. Tingkatkan trafik dan dapatkan trafik yang konsisten. Buatlah tajuk-tajuk yang bombastik melastik yang membuatkan orang tertarik nak baca. Aku pun belum khatam lagi ilmu buat tajuk bombastik. Mana yang ada ilmu lebih tu share-share lah kat sini ye, muehehehe :D

Sekali-sekala buatlah entry menggunakan kata kunci yang tengah femes sekarang ni. Karang dan olah ikut kesesuaian blog dan pendapat korang. InshaAllah, mesti trafik meningkat. Buatlah juga entry yang sepanjang zaman orang akan cari. Contohnya, 

"Tips dapatkan CPUV Nuffnang"

Macam entry inilah, muehehehe. Persediaan untuk doploh juta tahun kemudian ni. Evergreen gitu :D

Yang belum dapat walau trafik mencanak naik macam jerawat. Ops, salah lagi. Ampun ampun. Boleh aje hantar tickets kepada frontdesk Nuffnang. Tanya kenapa saya tak dapat CPUV walaupun dah register dan trafik 1,000 UV sehari? 

Dan jangan lupa untuk update survey dan blogger bio supaya advertiser alert dengan niche blog korang. Cubalah apply dulu ya. Mana tahu berjaya, kongsi-kongsilah sikit income tu. Tak baik kedekut tau! Muahahaha. 

Happy Monday uols :)
Happy working :)

25 comments:

  1. tahniah awak. rezeki tu. syukur alhamdulillah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah. Walaupun sen-sen je yang naik, tapi kumpul-kumpul lama-lama jadi bukit jugak :)

      Delete
  2. tahniah..alhamdulillah..rezeki
    moga lebih byk kempen cpuv ditawarkan nuffnang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moga-moga Nuffnang bagi lebih banyak CPUV untuk kita semua :)

      Delete
  3. Tahniah.

    p.s kenapa blog awak ni diblock oleh bitdefender antivirus. Saya terpaksa unblock dulu baru boleh masuk ke sini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Not sure. Tapi dah scan throughly, nothing suspicious pun. But I'll try asking yang pakar nanti :)

      Delete
    2. Saya dah hantar ke bitdefender virus lab. Ia bukan virus cuma false positive saja, sekarang dah ok :)

      Delete
    3. Nasib. saya ingat ada malware ke hape menyorok dalam frame blog. Luckily none :)

      Delete
  4. dah macam melodi pulak dah, tinggkatkan kontroversi. hahaha .. pasang adsense, nuffnang x jeles ka?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nuffnang ok je. Tak sama region, so tak de bercakaran pun :D

      Delete
  5. bagus tips ni..nanti sis JM nk apply

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, ala, sis JM tak apply pun ramai orang sayang. Bukan Nuffnang je =)

      Delete
  6. tahniah sha..tips yang bagus untuk di cuba

    ReplyDelete
  7. saya alhamdulillah ada. tapi sejak tukar ni, saya x faham sikit konsep nuffnang dah

    ReplyDelete
  8. Kata kunci yg femes tu paling tak tahan buntut panggang..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. rasanya Sabahan kut yang cari. Kat sini memang femes buntut ayam panggang madu

      Delete
  9. rezeki, alhamdulillah, byk btl cpuv awk, hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kadang-kadang nampak je banyak, tapi earning lambat naik, huhu T_T

      Delete
  10. puyyyooo duapulohh jutaa akan dtg hahaha.kak sha dah tua kerepot :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bertuah la kalau masih kerepot. Tapi kompem dah mereput, ahaks =D

      Delete

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Follow Us @soratemplates

Followers

Google+