Nurul Shahira:

Wednesday, May 20, 2015

# Adsense # Tips blogging

Sebab Iklan Adsense Yang Tak Elok Keluar di Blog

Amboi. Macam mana boleh iklan SecondWife.com ni boleh keluar kat blog ai ni? Pelik bin ajaib. Rasanya tak pernah pun google atau search sesuatu mengenai rahsia-rahsia menjadi isteri kedua? Ataupun pusat-pusat mencari jodoh sebagai isteri kedua? Atau dan sewaktu dengannya.

Sebab iklan Adsense kurang sopan keluar di blog
SecondWife.com
Merujuk kepada sifu Hasrul Hassan:

iklan Google Adsense adalah bersandarkan kepada kata kunci - samada dicari oleh pengunjung blog atau bersandarkan kata kunci yang ada di dalam blog tersebut. Ia hanya akan keluar bila memenuhi kriteria tertentu.



Jujurnya, aku tak tahu pun website gini wujud. Dan aku sendiri tak pernah click pun iklan tu. Nanti kena banned oleh Adsense. Haish. Tapi ada pengunjung yang mencari-cari second wife ya? Apa keyword korang?

24 comments:

  1. Bestnya dpt iklan google adsense.. Huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biasa je. Nasib mintak doploh juta kali baru lepas :D

      Delete
  2. ahahaha..rasanya secondwife ni macam fb je ke @ cari jodoh..sebab nak kena daftar dulu.. adehh.. search terus tuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Peh, dahsyat. Cari jodoh bagi mengisi 3 kekosongan tak? Ekeke :D

      Delete
  3. perasan jugak ada iklan second wife keluar.....
    tapi boleh je block iklan tu cuma malas nak copy code.. hehehe
    tapi ok lagi daripada keluar iklan porno.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah, Second wife ni ok lagi, ekeke :D

      Delete
  4. hehehehee... second wife terus dibaginya ye...!! :p
    bagi la iklan first wife untuk Sha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. I menunggu-nunggu iklan first wife / baitul muslim. Ahak :D

      Delete
  5. saya nampak juga dekat sebelah pasal iklan tu sekarang ni. hahahaha

    ReplyDelete
  6. unik pulak adsense ni kan. ada kaitan dgn keyword. nampak menarik.
    innity kalau iklan tu x sesuai, publisher blh reject.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh block, cuma kena ada link dia je

      Delete
  7. Jgn kuar iklan third wife plak pasni ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aaaaa, boleh je nk keluar iklan gitu. Google dulu sat, pehtu datang balik sini. Kompem dia keluar, ekeke :D

      Delete
  8. Ada juga iklan camtu yer. Adsense menolak cintaku buat kali ke sejuta... Hehe ^-^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cuba lagi Zumal. Usaha tangga kejayaan. :)

      Delete
  9. amboii..secondwife gitu..alergik...sensitif ni buat UA dan isteri2di luar sana..hhihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul. Yang bujang pun sensitip jugak.

      Delete
  10. rasanya boleh block iklan yang kita tak nak kan?

    ReplyDelete

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Follow Us @soratemplates

Followers

Google+