SweetMuslimah.com

Friday, May 22, 2015

Review SayidahNapisah | Polis Typo Paling Comel Yang Pernah Dikenali

As salam.

Hai, berjumpa lagi kita dihari Jumaat yang penuh barakah ini. Alhamdulillah :). Rindu tak dengan pemuda Al-Kahfi yang disebut Allah dalam Al-Quran? Kalau rindu, meh ler kita sama-sama ber Al-Kahfi. Let's join the crowd :)

Dan hari ni jugak, kita nak sambung review a person, not a bird. Not an elephant, its a person. Heh. Sebelum ni aku dah review EFGiers yang sangat awesome, sorang bujang trang tang tang, sorang lagi suami orang yang berbahasa penuh puitis, kali ni review anak dara pulak uols. 

Dan the luckiest person alive is KC a.k.a Kak Cik aka Kakcik Comel aka Kautak Comel. Ops. Jangan marah ye KC, hewhewhew :D. Mari kita berkenalan dengan salah satu bunga dalam EFG ni :)

Menggelarkan dirinya sebagai Kak Cik, nama sebenarnya adalah Sayidah Napisah. Seorang yang bercita-cita besar walau tubuhnya agak comel. Bercita-cita untuk menjadi tenaga pengajar di sekolah ataupun Universiti

KC yang ramah dan mudah mesra, menjadi mangsa usikan dan dia juga tak kurang hebatnya. Kuat mengusik. Pantang typo dalam whatsapp, jaga-jagalah korang! POLIS TYPO kompem datang tangkap! 

Tapi, kalau kena tangkap dengan POLIS TYPO Kautak Comel ni, apa ada kesah? Hahaha :D. Ini keranaaaaaa.......

KC dan makanan tiada berpisah. Bertuahnya badan disumbat-sumbat makanan pon tiada gemuknya.

KC yang tua dari usianya daripada ramalan how-old.net  Kahkahkah.

KC dan trademark senyum colgatenya tiada berpisah juga. Senyuman penambat hati abang-abang dan kakak-kakak EFG. 


Rupanya model colgate sejak dari sekolah. :D


Bercita-cita menjadi cikgu/pensyarah/ngajar tuisyen atau sewaktu dengannya. 


Berblogging seawal umur 17 tahun, motto utama Kak Cik di dalam dunia blog ialah untuk menyampaikan maklumat yang berguna dan bermanfaat kepada pembacanya.

Bagi yang tidak tahu, Kak Cik sedang melanjutkan pelajarannya di dalam bidang Matematik dan dia memang cintakan Matematik!

KC yang aktif berblog, aktif mengomen di blog dan aktif chitchat di group whatsapp merupakan pelajar yang cemerlang dalam akademik. 


Selepas bertahun Kak Cik menggunakan url blog memburucintamu, akhirnya Kak Cik menukar kepada satu nama yang feminin sesuai dengan penampilannya iaitu www.sayidahnapisah.com.

Trademark blognya ialah burung terbang membawa daun dan sehingga ke hari ini, burung itu tidak pernah berhenti terbang....kasihan burung tu.

Jadi, kalau korang semua kasihankan burung yang tidak pernah berhenti terbang itu, tolonglah ke blog KC di www.sayidahnapisah.com dan tangkaplah burung itu. Kerjasama anda amat aku hargai. Sekian, terima kasih.

Review SayidahNapisah | Polis Typo Paling Comel Yang Pernah Dikenali
4/ 5
Oleh

Share

Entry Pilihan

17 comments

Tulis comments
avatar
May 22, 2015 at 11:46 AM

comellll...study matematik pulak tu...

Reply
avatar
May 22, 2015 at 11:53 AM

Amacam, boleh masuk list jadi menantu tak? :p

Reply
avatar
May 22, 2015 at 11:55 AM

Benfmda pertamavyg SA nk buat bila jumpa KC adalah ...nak tarik pipi dia...

Reply
avatar
May 22, 2015 at 12:05 PM

Sama lah kita. Geram dengan pipi pau KC :D

Reply
avatar
May 22, 2015 at 12:24 PM

Plis Typo KauTak Comel... ahahahha

Reply
avatar
May 22, 2015 at 4:38 PM

KC seorang yang rajin dalam berblogging dan dalam pelajaran good job KC

p/s KCtakCOMEL tu tags bahaya tu

Reply
avatar
May 25, 2015 at 10:15 AM

KC memang anak yang baik, bijak dan berjaya.Comel lak tu.

Reply
avatar
May 30, 2015 at 12:52 AM

uhuk uhukk. haaa ngumpaattt!

kak SA byknya typo hahaha

Reply
avatar
May 30, 2015 at 12:53 AM

alhamdulillah.moga istiqamah :)

Reply
avatar
May 30, 2015 at 12:53 AM

kautakcomel? cisss hahahhaa

btw tq review kc kak sha.muahhh!

Reply

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Followers

Google+