Nurul Shahira:

Thursday, May 14, 2015

# #exchangefeedgroup

Review Nota Purba | (Si misteri Awal Sehari)

Anda mungkin sudah tahu apa itu EFG. EFG merupakan salah satu cara untuk mempromosikan blog melalui perkongsian feed link di blog yang terlibat. Setiap blog yang join secara langsung pautan feed blognya akan terpapar di blog lain mengikut jadual yang dipersetujui , ini dimaksudkan pertukaran yang membantu meningkatkan trafik blog secara sihat melalui ukhuwah blog / blogwalking dan belajar teknik untuk meningkatkan prestasi blog ahli.

Bermula hari ini, setiap seorang ahli EFG akan direview. Dan insan pertama yang bertuah di review hari ini adalah blogger yang menetap di Selangor.

Di kenali dengan nama pena FR atau Fendi Rocka, pemilik blog yang misteri ini menggarapkan hasil tulisan yang berseni lantaran dari sifatnya yang menyerupai seorang anak seni yang mengacarakan rancangan Melodi di TV3 iaitu Awal Ashaari.

Blog Nota Purba

Blog beliau "Nota Purba" pasti akan menjadi salah satu blog yang anda tidak lupa untuk singgah. Sebab apa? Yang tu anda kena pergi sendiri ke blog FR. Satu entry sahaja sudah cukup untuk menjawab segala persoalan di atas.

Pasti anda tertanya-tanya, mengapa Nota Purba? Adakah nota yang dicatat sudah menjangkau usia purba? Ataupun gerangan pemiliknya menjangkau usia purba? 


http://notapurba.blogspot.com/
http://notapurba.blogspot.com/

Blog yang jauh dari gosip-gosip liar, Nota Purba berkisar tentang apa yang terjadi kepada penulis itu sendiri di dalam kehidupan seharian

Jika di lihat dari mata kasarnya dan di baca dari nalurinya, pasti pembaca di luar dapat merasakan aura di sebalik pemilik blog Nota Purba yang penuh misteri.

FR merupakan ahli EFG yang ke 24 daripada 41 orang ahli EFG. Walaupon EFG mempunyai ramai adik-beradik, FR sangat disayangi dan disenangi oleh semua adik beradik EFG. FR yang kuat mengusik itu mengeratkan hubungan kami semua bagaikan sebuah keluarga besar yang bahagia di alam maya.

Kata-kata kekuatan FR dalam hidup adalah "Move on!"

FR seorang yang kelakar. Pasti semua terhibur bila ada FR. Ahli-ahli EFG telah menemuramah FR secara maya dan jawapan bagi soalan di bawah ini dah boleh memberi clue siapakah FR sebenarnya. Haha

Bila ditanya, apakah pendapat FR mengenai chemistry pada istilah akademik?

"Chemistry adalah bila mata kita saling berpandangan, timbul buih-buih cinta, dan common sense mula keluar dari kepala, kat situ kimia jahat memainkan peranan. Ulang 50 kali utk cukupkan 200 perkataan.". ~FR



Anda perlu berkunjung ke Nota Purba (www.notapurba.blogspot.com) untuk merungkaikan misteri awal sehari ini. Dan jangan lupa follow blog Nota Purba ya :)

26 comments:

  1. Replies
    1. Iyup. Awesome FR. Awesome Nani. Awesome EFG :)

      Delete
  2. cubaan sel2 puitis mula masuk ke dalam ruang kosong di pojok minda saya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apakah ini? Terlampau puitis, i dont understand :p

      Delete
  3. wajib terjah

    memang misteri orangnya.. jom kita bongkar ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Misteri alam sungguh brader FR ni kan? Ekeke :D

      Delete
  4. hanya berkisah tentang dunianya sendiri. x jemu baca entry FR

    ReplyDelete
  5. Nanti Zumal nak berkenalan dengan FR...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila berkenalan dengan FR ye Zumal. Tak rugi, malah menguntungkan :)

      Delete
  6. Fr seorang yang kelakar tapi pcl sekadar permerhati di kopitiam...tak sempat nak mencelah .

    ReplyDelete
  7. Kegelapan BLOG FR mencerminkan kepurbaan nota yang ditulisnya.., Namun, kepurbaan notanya membawa 1001 nilai yang berharga..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kepurbaan notanya? Haiya, dahsat sungguh :D

      Delete
  8. saya terrus terrjah blog nota purba :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baguihhhhh anak didik Kak Sha ni, dengar kata, ehehe :)

      Delete
  9. bukan main aktif lagi EFG ni.. :)

    ReplyDelete
  10. Seorang FR yang misteri :D #EFG Awesome

    ReplyDelete
  11. kisah misteri yang blm terungkai ttp menghiburkan.

    ReplyDelete
  12. jangan biarkan diri anda diselebungi misteri...

    ReplyDelete
  13. Hahahaha tajuk Sha suka suka suka hehe..misteri awal sehari ..bukan awal ashaari tau haha

    ReplyDelete
  14. Hahahaha tajuk Sha suka suka suka hehe..misteri awal sehari ..bukan awal ashaari tau haha

    ReplyDelete
  15. penulisan yang tak jemu dibaca :)

    ReplyDelete
  16. Blog nota purba memang misteri tapi terbaikk ! ;)

    ReplyDelete
  17. kembar awal sehari yg lebih misteri~

    ReplyDelete
  18. Segala persoalan akan terjawab di nota purba

    ReplyDelete

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Follow Us @soratemplates

Followers

Google+