Nurul Shahira:

Monday, May 18, 2015

# Info # Tips blogging

Ranking Alexa Shahira's blog

Sekali sekala nak jugak tengok, di mana kedudukan blog kita, ye tak. Penat bersengkang mata, eceh. Buat kerja-kerja advertorial, buat entry yang kononnya praktis tips-tips SEO. Ranking blog entah ke mana? Jadi, kita tengok apa kata Alexa?

Periksa ranking blog menggunakan Alexa


Periksa ranking blog dengan alexa
Ranking Shahira's blog
Alhamdulillah, ada juga nombor walaupun 10 ribu ++. Sebelum ni lagi sadis, langsung tak tersenarai. Uhuhuhu. Jadi, lepas ni, aku akan lebih usaha untuk naikkan lagi ranking blog ni. 

Setahu aku, apabila ranking blog kita cantik, salah satu kesannya adalah dia akan membantu membuatkan blog lebih dikenali di laman carian. Advertiser pun macam tertarik aja nak beriklan di blog kita sebab nama blog macam pemes, muehehehe. Tapi, walau tak femes, nak tanya ni. Nak tanya ni.

Ada sesiapa yang nak beriklan di blog aku ni? Hehe :)

6 comments:

  1. bagus2...
    terus gigih berusaha.. :)

    ReplyDelete
  2. nak tanya, cmne nk letak iklan nuffnang dgn betul ye? hehe
    sy org baru :D

    visit my blog, http://emyyyyemyyyy.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. ada .. tapi tanpa bayaran boleh dak??? hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak periksa ranking kat alexa ni ade je yang free. Boleh rujuk tutorial Wayne Harraz: Cara daftar blog di Alexa . Jelas & terang step-by-step :)

      Delete
  4. Sha lebih kurang kak ana rankingnya :) dari dulu memang tak wujud kira oklah kan dah ada dalam senarai kat M'sia ni hehe :)

    ReplyDelete

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Follow Us @soratemplates

Followers

Google+