SweetMuslimah.com

Sunday, May 17, 2015

Waktu iklan Nuffnang menari di blog

Masa mula-mula aku dapat CPUV Nuffnang, masa tu, peh, rasa hebat gilos. Ye lah. Blog sendu. Tak pernah hantar tickets kat Nuffnang, alih-alih, dia dapat secara sendiri. PING. Wujud aje dalam akaun tu. Horrey :D

Aku tak tahu lah kalau korang, tapi aku perasan yang baru-baru ni iklan nuff dah tak sekerap dan selebat dulu menari dalam blog. CPUV banyak sampai berbelas tapi malu nak keluar tunjuk bakat. Kalau menari pun semput. Aik. Mana awak-awak semua pergi? Latihan intensif ke hape?

Walaupun begitu, aku masih buat pemerhatian. Ehem. Cita-cita nak saintis tak berjaya, makanya perati benda lain aje lah gamaknya.

Jana wang dengan nuffnang

Waktu-waktu biasa, kotak iklan tu keluar kaler biru aje. Tapi, ada waktu-waktu tertentu, iklan akan menghiasi ketiga-tiga lokasi iklan. Kalau di blog aku, antara waktu paling subur, eh, silap. Waktu paling kerap iklan menari adalah:

7.00 - 7.30 pg
12.00 12.30 tgh
12.00 - 1.00 pg

3 waktu ni yang aku paling kerap nampak. Gaya macam 24 jam on blog kan? Hahaha. 

On aje, entry nye tadok. Idea merayap tak pandai balik, ginilah jadinya.

Korang boleh perati sendiri blog korang. Pukul berapa iklan-iklan tu pandai keluar. Bila aja dapat tangkap anggaran masa tu, hah. Keluarkan entry masa waktu kemuncak tu. Baru income melonjak macam roket, ekeke.

Semoga berjaya :)



Waktu iklan Nuffnang menari di blog
4/ 5
Oleh

Share

Entry Pilihan

12 comments

Tulis comments
avatar
May 17, 2015 at 1:43 AM

dah mula rasa kecewa dengan en nuff...
nak tengok abang ads pulak...
abang ads 24/7 ada iklan... tak macam abg nuff... asyik biru je.. :)

Reply
avatar
May 17, 2015 at 1:52 AM

Abang ads ye? Ekeke. Okeh. Kita tunggu sampai hujung bulan ni. Tengok brape abe ads nk bg :D

Reply
avatar
May 17, 2015 at 2:37 AM

akak xde iklan nuffnang... :(

Reply
avatar
May 17, 2015 at 6:23 AM

wah .. terbaikk, hehehe. lagi satu nak habaq waktu iklan nuffnang keluaq time pagi, petang, dan malam.. itulah kajian yang dapat saya lakukan.. haha, jom singgah sini

http://tetamu89.blogspot.com/

Reply
avatar
August 18, 2015 at 1:06 PM

hebakk la kak sha kita ni hehehehe.

Reply
avatar
August 18, 2015 at 1:13 PM

Tapi ada mobicow, hehe. =)
Boleh je apply Nuffnang tu, confirm dapat =)

Reply
avatar
August 18, 2015 at 1:13 PM

haha, itu pun betul jugak! Kehkehkeh

Reply
avatar
August 18, 2015 at 1:16 PM

Ini pun ada orang share. Kena perati jugak depa ni. Selalu masa waktu puncak, tak mau keluar.

Reply
avatar
August 18, 2015 at 11:27 PM

alahai...x pernah check lah pulak..pastu nk up entri time tu perlu draft dari awal..tggu publish eh tetapi bukan setiap masa hadap blog...waktu mlm je huuhuh

Reply
avatar
August 19, 2015 at 9:23 AM

Sha perati pattern iklan tu dulu. Lepas dapat, setiap kali nak publish entry, Sha set schedule terus ikut time tu. Tapi, teknik ni mungkin tak berkesan untuk semua orang. Mcm sis JM sentiasa org masuk blog sis, tak kisah nk publish pukul berapa pun. Kompem orang ada =)

Reply

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Followers

Google+