Friday, May 29, 2015

# Nuffnang # Tips blogging

Bayaran Nuffnang Kali Pertama

Akhirnya. Bayaran Nuffnang Kali Pertama sampai juga ke rumah. Risau juga kalau-kalau posmen sesat, mahu hilang motivasi nak blogging. Ouch, ekekeke :D.


Bayaran Nuffnang kali pertama

Tak banyak pun yang aku dapat. Tapi cukuplah untuk bagi motivasi teruskan menulis. Walaupun kadang-kadang banyak merepek dan merapu dari sepatutnya. Haha. Thank you korang yang sudi klik Nuffnang aku. Akhirnya dapat juga cash-out Nuffnang. Tapi, jumlah bayaran disensorkan, sebab seciput aje aku dapat. Malu oi nak tunjuk.

Buat yang dah menjana duit dengan blogging, keep it up. Tak salah dapat duit dengan hasil menulis. Kira itu usaha kita juga sebagai side income. Buat yang belum, usaha lagi. Banyak dah tips-tips kejayaan blogger-blogger yang diorang kongsikan dalam internet. Tinggal nak ambil mana yang perlu dan apply. Biar lambat, asalkan track record yang dibina itu berkualiti. (Peh, cara cakap macam entry aku berkualiti?).

Jika minat menulis review dan membuat kerja-kerja advertorial, boleh juga mencuba platform pengiklanan Advertorial.my. Dengan bayaran hanya sekali, kita boleh mengiklankan blog dan hasil penulisan kita kepada pengiklan luar yang mencari-cari ruang untuk mengiklankan produk mereka. 

Daftar Advertorial.my
Klik banner untuk mendaftar Advertorial.my

Buat yang rajin, banyak platform untuk menjana duit dengan hanya menulis. Tetapi pastikan, hasil penulisan tersebut tidak dicopy-paste semata-mata hanya untuk mendapatkan trafik dan keuntungan. Lari sudah matlamat utama menulis. Jadi. Fikir-fikirkan. Nak untung dan side-income hasil penulisan yang bermanfaat kepada orang ramai, atau hanya memuaskan hati sendiri dan keuntungan semata-mata.

Selamat berblogging =)

16 comments:

  1. Tahniah..saya pon baru berkenalan dengan Nuff ni..Tabung pon belom samapi 2angka..huhuhu..Tapi saya tak putus asa..mana nak datang 3-4angka..mesti bermula dari 1angka..(motivated dr sndr) hihihi

    ReplyDelete
  2. tahniah dear. inshaAllah. moga mendapat earning dari nuffy dengan banyak lagi ya :)

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah..tahniah sha
    arini pun akak dpt gak invoice dri hsbc..hepi...tengah bulan 6 baru check sampai..al maklum la sini jauh..janji sampai..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang penting check sampai sebelum raya, yey =)

      Delete
  4. wah.. bestnya .. bila nak belanja makan.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haish. Setakat makan Super Ring doposen boleh je. Jum. Kak Sha blanje =D

      Delete
  5. wah....dapat duit....tahniah....KG tak tahu bila nak cashout lagi...terasa lamanya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau ramai orang klik, lagi cepat dia tau KG. Meh ler kita bisik-bisik belakang pintu sat, ekeke =D

      Delete
  6. bestnyer...tapi Fida still nak himpun bagi banyak dulu...sekali keluar boleh beli barang yg diidamkan..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pun boleh juga. Ikut kesesuaian kita =)

      Delete
  7. pergh daebak. kc baru nak dekat rm50 ehehhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. RM50 pun banyak ok cik kc. Dengar dek roang lain, mau dikata kita tak bersyukur pulak! Muehehe

      Delete
  8. hari ni hari pertama pasnaag nuffnanng tu teruja

    ReplyDelete

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Follow Us @soratemplates

Followers

Google+