SweetMuslimah.com

Friday, May 22, 2015

5 Sebab Kenapa Pitch Perfect 2 Sangat Best

Pitch Perfect 2


Korang semua dah tengok Pitch Perfect 2? Belum? Tak minat? Haha. Rugi korang. Aku baru tengok semalam. Lambat sikit, tapi worth it. :D

Pitch Perfect 2
Kredit: Google
Tengok iklan macam movie ni dipenuhi oleh budak-budak perempuan yang spoil-brat kan? Eheh. Datang kolej semata-mata nak menyanyi A-Capella aje. Bukan nak belajar. Haish. Buat rugi orang kat luar sana yang betul-betul nak belajar aje. 

Kalau betul persepsi korang macam tu, u're soooo wrong. Lets me justify it. :)

5 Sebab Kenapa Pitch Perfect 2 Is Awesome!


1) Fat Amy sangat kelakar.
Seriously I thought. Where have u been all this while Amy? Really-really-really funny. Dia menjadi penambah perisa dalam movie ni untuk jadi lagi kelakar. Dengan gaya bahasa, lenggok badan, mimik muka, tak termasuk dialog. Adoi, memang kecut-kecut perut nak gelak.

Movie Pitch Perfect 2 ini dimulakan dengan persembahan oleh The Barden Bellas di majlis hari jadi presiden US. Fat Amy ini sebagai watak utama untuk penutupan persembahan telah menimbulkan peristiwa yang tak sepatutnya, 
Seluar koyak
Pengsan. Dan kalau berlaku kat Malaysia, rasanya kena tinggal dalam gua untuk selama-lamanya, haha :D
Pitch Perfect 2

2) Seni persembahan A-Capella yang sangat bombastik.
Sebelum ni, aku tak tahu pun, A-Capella tu apa? Tak pernah dengar pun? (Sebab tak pernah tengok Pitch Perfect 1, kahkahkah). First time tengok Pitch Perfect 2, I'm drool with the harmonies, awesome choreograph. Like a musical with never ending song.
Pitch Perfect 2
Tapi itu tak bermaksud aku tak sukakan muzik yang agak manly, seperti yang dibawakan Das Sound Machine (DSM). The German Group. Very-very-very awesome choreograph. 

3) Kehadiran John dan Gail sebagai pengulas A-Capella.
John dan Gail ni scene dia keluar bila diorang berdua bertindak sebagai pengulas persembahan Barden Bellas aja. Pengulas masa Barden Bellas buat persembahan di majlis hari jadi Presiden US, masa Barden Bellas buat persembahan di rumah orang-orang tua dan juga masa Pertandingan A-Capella Sedunia. 
Pitch Perfect 2
Tapi dialog diaorang berdua? Peh. Direct, sinis dan menikam ke kalbu. Sakitnya tu di sini....dan paling penting walau tajam menikam, kelakar. Aku selalu tunggu bila scene diorang berdua ni nak keluar lagi. 

4) Semangat setiakawan yang sangat tinggi
Jeles ai. Dah la kawan-kawan gojes-gojes walaupun ada yang sengal-sengal. Tapi, semangat setiakawan tu sangat tinggi. 

The team tak pernah salahkan atau marah Amy yang jadi penyebab kejadian horror koyak seluar yang mendedahkan apa yang tak sepatutnya, ehem, sehingga menyebabkan keahlian Barden Bella digantung. 

Ataupun masa Beca tinggalkan diorang masa camping semata-mata marah The Bellas hanya tumpukan pada A-Capella, langsung tak fikir bila nak grad atau kerja selepas belajar. 
Pitch Perfect 2
Bila keharmonian antara mereka hilang, merak tak boleh membuat persembahan yang memberi impak "Wow". Jadi, jalan penyelesaiannya, bercuti bersama kawan-kawan.
Seriously korang. Ada ke yang buat macam ni in reality?

5) Usaha Barde Bella Yang Tak Kenal Erti Jemu
I know, kalau kita dah suka, mesti kita akan usaha sungguh-sungguh untuk berjaya kan? Tapi dalam movie ini, Barden Bella menunjukkan yang dengan usaha yang berterusan, kreativiti, semangat setiakawan boleh mengatasi segalanya. Yang penting matlamat untuk berjaya.
Pitch Perfect 2
Persembahan Barden Bella di Pertandingan A-Capella Dunia. Korang kena tengok sendiri movie ni baru tahu rasanya macam mana:)


Cukuplah 5 kan? Kalau korang ada lagi sebab lain kenapa Pitch Perfect 2 is Awesome, care to share here? Hehe. Baru tahu rupanya korang tengok juga movie gigirl-gigirl macam ni, Ekekeke :D

Esok dah mula weekend. Semangat kerja for the last weekday. Happy working peeps :)


5 Sebab Kenapa Pitch Perfect 2 Sangat Best
4/ 5
Oleh

Share

Entry Pilihan

6 comments

Tulis comments
avatar
May 22, 2015 at 1:12 PM

dah tak ada nafsu nak layan movie yang ada kat pawagam... hehehe...
kalau cerita hantu... boleh lagilah.. :)

Reply
avatar
May 22, 2015 at 1:14 PM

Cerita hantu best jugak. Tapi sekarang tengah cari movie yang sempoi, simple & kelakar. Release tension :D

Reply
avatar
May 22, 2015 at 4:06 PM

yang penting ada moral story...:)

Reply
avatar
May 24, 2015 at 12:19 AM

xtengok lg and tak pernah layan.. huhu
nanti cari dvd

Reply
avatar
May 29, 2015 at 9:42 PM

Could you give me the link, where you watched the movie ? Jazakillahi khair.

Reply
avatar
January 28, 2016 at 4:38 PM

owh.. best rupanya.. Ada tapi x tengok lagi..
Yang 1st dah tgk dah.. memang ohsem..

Reply

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Followers

Google+