Nurul Shahira:

Wednesday, April 8, 2015

# Tips blogging

Pilihan template menjana trafik yang tinggi

TIPS TINGKATKAN TRAFIK BLOG

Kalau kita google mahupun baca panduan blogging oleh blogger-blogger otai & pro, tips untuk tingkatkan trafik blog, salah satunya adalah dengan pemilihan template blog yang sesuai. 

Kalau boleh, gunakan template yang fast loading, responsive dan mesra seo. Ada banyak FREE template seperti itu disediakan bagi platform blogspot, dan bagi blogger ikan bilis macam aku ni, harus gunakan peluang tu dalam usaha untuk memperbaiki trafik blog

Tips tingkatkan trafik blog

Aku purposely buat dummy blog, gunakan template Kang Mousir. Sebab template ni dikatakan mampu membawa 200% trafik dari sebelumnya. Menarik.

Jadi, this is an experiment. We'll see the result later :)

29 comments:

  1. Betul tu..templete blog memainkan peranan penting..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Template blog Cik Akak dah super power. PV sampai 19000 tuuuu

      Delete
  2. tahniah sha....semoga perubahan trafik mampu menarik lebih ramai lagi pengunjung ke sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. InshaAllah Arz. Tq tunjuk ajar sifu :)

      Delete
  3. Tahniah Sha..Weyy cantik template Sha ...Jelesss..Semoga traffic makin mencanak naik ya,..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Trafik nda tau la Kak Lya. naik ke idok, huhu

      Delete
  4. Replies
    1. Ehem, memang comel. Tapi tak boleh lawan tempalte revoltify sifu tu ^^

      Delete
  5. ohh pemilihan template pun memainkan peranan ya.. apapun menarik template yang baru..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah Eyda, template adalah salah satu faktor penyumbang trafik ke blog :)

      Delete
  6. template yang kemas dan "ringan" tentu beri kelebihan kan.... :)
    apapun tahniah atas usaha Sha... teruskan ok..

    support team #EFG Bukan Sembang Kosong..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi, template ni tak ringan pun Kak Ain. Dia berat macam tuan dia T_T

      Delete
  7. aina pun dah tukar template. nk tgk dpt x 200% trafik tu. hehe

    ReplyDelete
  8. best of luck Sha, selepas berguru dengan cikgu2 encem ye hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harus Kak Ana. Peluang tak boleh dilepaskan, muahaha :D

      Delete
  9. Zumal masih tak pandai bab template mesra trafik nie...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Senang aje Zumal nak edit ke responsive template. Ada tutorial step-by-step. :)

      Delete
  10. x reti nak edit template huhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan risau kak Eny, cikgu2 encem akan tolong ^^

      Delete
  11. betul ke boleh capai 200% trafik tuh? biar bonar...cam best jer kak sha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Template Kang Mousir tu aisya. Tapi orang yang kata lah. Tu yang akak buat ekperimen tu. Tapi, template sekarang ni tak tahu lah 200% ke tidak, muahahaha :D

      Delete
  12. wah..sampai 200%..semoga berjaya ainn..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aip, Sha lah ni. Babab Kak Khaty salah komen blog orang ni!

      Delete
    2. Ain celah mana pulak ni FR? Salah rumah ni T_T

      Delete
  13. yaya bila dh download template jenis ni . bila nak edit balik jadi blurr kejap . hehehe . memg bagus kak tempalte mesra seo ., dpat jana trafik berganda2 sgt ,

    ReplyDelete

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Follow Us @soratemplates

Followers

Google+