SweetMuslimah.com

Wednesday, April 8, 2015

Pilihan template menjana trafik yang tinggi

TIPS TINGKATKAN TRAFIK BLOG

Kalau kita google mahupun baca panduan blogging oleh blogger-blogger otai & pro, tips untuk tingkatkan trafik blog, salah satunya adalah dengan pemilihan template blog yang sesuai. 

Kalau boleh, gunakan template yang fast loading, responsive dan mesra seo. Ada banyak FREE template seperti itu disediakan bagi platform blogspot, dan bagi blogger ikan bilis macam aku ni, harus gunakan peluang tu dalam usaha untuk memperbaiki trafik blog

Tips tingkatkan trafik blog

Aku purposely buat dummy blog, gunakan template Kang Mousir. Sebab template ni dikatakan mampu membawa 200% trafik dari sebelumnya. Menarik.

Jadi, this is an experiment. We'll see the result later :)

Pilihan template menjana trafik yang tinggi
4/ 5
Oleh

Share

Entry Pilihan

29 comments

Tulis comments
avatar
April 9, 2015 at 12:16 AM

Betul tu..templete blog memainkan peranan penting..

Reply
avatar
April 9, 2015 at 9:00 AM

tahniah sha....semoga perubahan trafik mampu menarik lebih ramai lagi pengunjung ke sini

Reply
avatar
April 9, 2015 at 10:04 AM

Tahniah Sha..Weyy cantik template Sha ...Jelesss..Semoga traffic makin mencanak naik ya,..

Reply
avatar
April 9, 2015 at 11:30 AM

ohh pemilihan template pun memainkan peranan ya.. apapun menarik template yang baru..

Reply
avatar
April 9, 2015 at 1:23 PM

template yang kemas dan "ringan" tentu beri kelebihan kan.... :)
apapun tahniah atas usaha Sha... teruskan ok..

support team #EFG Bukan Sembang Kosong..

Reply
avatar
April 9, 2015 at 3:16 PM

aina pun dah tukar template. nk tgk dpt x 200% trafik tu. hehe

Reply
avatar
April 9, 2015 at 4:55 PM

best of luck Sha, selepas berguru dengan cikgu2 encem ye hehe :)

Reply
avatar
April 9, 2015 at 7:09 PM

Zumal masih tak pandai bab template mesra trafik nie...

Reply
avatar
April 9, 2015 at 10:02 PM

x reti nak edit template huhuhuhu

Reply
avatar
April 10, 2015 at 2:21 AM

betul ke boleh capai 200% trafik tuh? biar bonar...cam best jer kak sha :D

Reply
avatar
April 10, 2015 at 10:21 AM

Template Kang Mousir tu aisya. Tapi orang yang kata lah. Tu yang akak buat ekperimen tu. Tapi, template sekarang ni tak tahu lah 200% ke tidak, muahahaha :D

Reply
avatar
April 10, 2015 at 11:13 AM

wah..sampai 200%..semoga berjaya ainn..

Reply
avatar
April 13, 2015 at 1:17 PM

Template blog Cik Akak dah super power. PV sampai 19000 tuuuu

Reply
avatar
April 13, 2015 at 1:17 PM

InshaAllah Arz. Tq tunjuk ajar sifu :)

Reply
avatar
April 13, 2015 at 1:19 PM

Trafik nda tau la Kak Lya. naik ke idok, huhu

Reply
avatar
April 13, 2015 at 1:21 PM

Ehem, memang comel. Tapi tak boleh lawan tempalte revoltify sifu tu ^^

Reply
avatar
April 13, 2015 at 1:22 PM

Aah Eyda, template adalah salah satu faktor penyumbang trafik ke blog :)

Reply
avatar
April 13, 2015 at 1:22 PM

Tapi, template ni tak ringan pun Kak Ain. Dia berat macam tuan dia T_T

Reply
avatar
April 13, 2015 at 1:25 PM

Aina guna template kang Mousir kan?

Reply
avatar
April 13, 2015 at 1:26 PM

Harus Kak Ana. Peluang tak boleh dilepaskan, muahaha :D

Reply
avatar
April 13, 2015 at 1:27 PM

Senang aje Zumal nak edit ke responsive template. Ada tutorial step-by-step. :)

Reply
avatar
April 13, 2015 at 1:31 PM

Jangan risau kak Eny, cikgu2 encem akan tolong ^^

Reply
avatar
April 13, 2015 at 1:31 PM

Aip, Sha lah ni. Babab Kak Khaty salah komen blog orang ni!

Reply
avatar
April 18, 2015 at 7:50 PM

Ain celah mana pulak ni FR? Salah rumah ni T_T

Reply
avatar
April 27, 2015 at 7:46 AM

yaya bila dh download template jenis ni . bila nak edit balik jadi blurr kejap . hehehe . memg bagus kak tempalte mesra seo ., dpat jana trafik berganda2 sgt ,

Reply

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Followers

Google+