Nurul Shahira:

Monday, April 13, 2015

# Nuffnang # Tips blogging

Statuss Glitterati bertukar ke Non-Glitterati

Pagi ni tengok, title Glitterati yang dipegang selama 3 tahun ini, bertukar ke Non-Glitterati. Pelik juga. Adakah AdSense yang tak pandai-pandai keluar tu menyumbang kepada pertukaran status Nuffnang ni?

Sebelum kembali aktif bulan 12 tahun lepas, blog ni aku biar bersawang-sawang sampai segala jenis labah-labah ada. Tapi, masa tu, tak ada pulak bertukar ke Non-Glitterati. Mungkin 2,3 tahun lepas tak seperti tahun ini. Hmm. Jadi, hantar tickets ke Nuffnang untuk bertanya masalah ini. Mohon juga Nuffnang tukar balik status Geli-geli tu ke asal.

STATUS GLITTERATI BERTUKAR KE NON-GLITTERATI

Glitterati bertukar ke Non-Glitterati
What's happening Nuffnang?

Ramai aje blogger yang pernah kena macam ni. Dan kebanyakkannya adalah disebabkan masalah ini

Glitterati bertukar ke Non-Glitterati
Kredit to: http://edrina-dafinites94.blogspot.com/

Puncanya, hari tu aku ada buat 1 blog eksperimen template kan? Ada aku bagitahu sebelum ini. Dan blog tu juga berdaftar atas nama aku dengan Nuffnang. Mungkin disebabkan UV ke blog tu sangat kurang (entah-entah tak ada orang langsung, muahahaha), so Nuffnang tarik status Glitterati atas alasan ada blog aku yang tak aktif. Cepat betul crawlers Nuffnag ni bertindak ye? Semalam ok je lagi T_T

Terus aku delete & keluarkan coding #Nuffnang dari blog baru. Dah hantar tickets, jadi tunggu ajelah jawapan dan penyelesaiannya. :)

P/s: Even earning dari RM 10 turun jadi RM 0.90 untuk 3 CPUV disebabkan pertukaran status Glitterati ni, think positive ajelah. Mungkin duit tu kalau aku dapat jadi pembaziran? Who knows? Positive guys, positive.


Happy mondays uols. Tak yah nak feeling-feeling Monday Blues lama-lama ^^

27 comments:

  1. ohh ya ka.. opps kena check jugak laa.. sebab ada satu blog kurang aktif sekarang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tadi Nuff dah respons. Kalau ada blog lebih dari satu, pastikan semua blog mesti ada visitors at least 1. Kalau tak, akan dikira sebagai SPAM blog.

      Delete
  2. owhhh mcm tu pun boleh eh... thanks for sharing sha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yep, macam tu Kak Eny. Sha pun baru tau :)

      Delete
  3. sy pun pernah kena mcm tu, skrg dah oke sbb dah buang blog satu lg dri nuffnang ..

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. Kak Sha pun baru tau. Tu pun sebab terkena gini, hewhewhew

      Delete
  5. Sam mcm Fida dulu...tapi alhamdullillah Nuffnang cepat bertindak...

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. Kena tau juga TOS Nuffnang Syira. Baru tak jadi hal gini, hehe :D

      Delete
  7. Zumal pun pernah dapat status gini, tapi bila terus update macam biasa ia kembali normal ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kadang-kadang crawler Nuffnang yang buat gitu, kan?

      Delete
  8. boleh plak jdi cmtu yer...tak tahu pulak..hmmmm...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh UA. Tu yang hantar tickets ke Nuffnang tanya

      Delete
  9. oyeke..nak kena check nuffnang ni..tq info.. :)

    ReplyDelete
  10. Nasib baik cik akak cuma ada seketul je blog...hihi..
    Ada sati lagi tak ingat dah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sha saje je buat ritu. Sekali nah, kena warn dengan Nuffnang. Menyesal teruih.

      Delete
  11. Replies
    1. Itu lah PCL. Saje je nak gempaq Sha T_T

      Delete
  12. alamak. aina ad 3 blog. lagi 2 tu dah lama kut xusik. huhu blum check lagi ni nuffnang. >.<

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi Aina rilek je. Ok la tu kut. Hehe :)

      Delete
  13. betui tu.. akak kena gak. keluarkan blog yang tak active... then dapat balik status glitter.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul, Sha pun buat benda yang sama. Baru ok :)

      Delete
  14. Bila status tu bertukar maknaya Nuffnang tengah check blog kita....

    ReplyDelete

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Follow Us @soratemplates

Followers

Google+