SweetMuslimah.com

Monday, April 13, 2015

Statuss Glitterati bertukar ke Non-Glitterati

Pagi ni tengok, title Glitterati yang dipegang selama 3 tahun ini, bertukar ke Non-Glitterati. Pelik juga. Adakah AdSense yang tak pandai-pandai keluar tu menyumbang kepada pertukaran status Nuffnang ni?

Sebelum kembali aktif bulan 12 tahun lepas, blog ni aku biar bersawang-sawang sampai segala jenis labah-labah ada. Tapi, masa tu, tak ada pulak bertukar ke Non-Glitterati. Mungkin 2,3 tahun lepas tak seperti tahun ini. Hmm. Jadi, hantar tickets ke Nuffnang untuk bertanya masalah ini. Mohon juga Nuffnang tukar balik status Geli-geli tu ke asal.

STATUS GLITTERATI BERTUKAR KE NON-GLITTERATI

Glitterati bertukar ke Non-Glitterati
What's happening Nuffnang?

Ramai aje blogger yang pernah kena macam ni. Dan kebanyakkannya adalah disebabkan masalah ini

Glitterati bertukar ke Non-Glitterati
Kredit to: http://edrina-dafinites94.blogspot.com/

Puncanya, hari tu aku ada buat 1 blog eksperimen template kan? Ada aku bagitahu sebelum ini. Dan blog tu juga berdaftar atas nama aku dengan Nuffnang. Mungkin disebabkan UV ke blog tu sangat kurang (entah-entah tak ada orang langsung, muahahaha), so Nuffnang tarik status Glitterati atas alasan ada blog aku yang tak aktif. Cepat betul crawlers Nuffnag ni bertindak ye? Semalam ok je lagi T_T

Terus aku delete & keluarkan coding #Nuffnang dari blog baru. Dah hantar tickets, jadi tunggu ajelah jawapan dan penyelesaiannya. :)

P/s: Even earning dari RM 10 turun jadi RM 0.90 untuk 3 CPUV disebabkan pertukaran status Glitterati ni, think positive ajelah. Mungkin duit tu kalau aku dapat jadi pembaziran? Who knows? Positive guys, positive.


Happy mondays uols. Tak yah nak feeling-feeling Monday Blues lama-lama ^^
Statuss Glitterati bertukar ke Non-Glitterati
4/ 5
Oleh

Share

Entry Pilihan

27 comments

Tulis comments
avatar
April 13, 2015 at 11:03 AM

ohh ya ka.. opps kena check jugak laa.. sebab ada satu blog kurang aktif sekarang..

Reply
avatar
April 13, 2015 at 11:03 AM

owhhh mcm tu pun boleh eh... thanks for sharing sha!

Reply
avatar
April 13, 2015 at 11:12 AM

sy pun pernah kena mcm tu, skrg dah oke sbb dah buang blog satu lg dri nuffnang ..

Reply
avatar
April 13, 2015 at 11:57 AM

Sam mcm Fida dulu...tapi alhamdullillah Nuffnang cepat bertindak...

Reply
avatar
April 13, 2015 at 1:33 PM

Tadi Nuff dah respons. Kalau ada blog lebih dari satu, pastikan semua blog mesti ada visitors at least 1. Kalau tak, akan dikira sebagai SPAM blog.

Reply
avatar
April 13, 2015 at 1:33 PM

Yep, macam tu Kak Eny. Sha pun baru tau :)

Reply
avatar
April 13, 2015 at 1:34 PM

Sha pun buat benda yang sama :)

Reply
avatar
April 13, 2015 at 2:16 PM

Zumal pun pernah dapat status gini, tapi bila terus update macam biasa ia kembali normal ^^

Reply
avatar
April 13, 2015 at 3:58 PM

boleh plak jdi cmtu yer...tak tahu pulak..hmmmm...

Reply
avatar
April 13, 2015 at 6:53 PM

oyeke..nak kena check nuffnang ni..tq info.. :)

Reply
avatar
April 13, 2015 at 7:53 PM

Nasib baik cik akak cuma ada seketul je blog...hihi..
Ada sati lagi tak ingat dah

Reply
avatar
April 13, 2015 at 10:52 PM

alamak. aina ad 3 blog. lagi 2 tu dah lama kut xusik. huhu blum check lagi ni nuffnang. >.<

Reply
avatar
April 14, 2015 at 3:24 PM

betui tu.. akak kena gak. keluarkan blog yang tak active... then dapat balik status glitter.

Reply
avatar
April 15, 2015 at 4:21 PM

Kak Sha pun baru tau. Tu pun sebab terkena gini, hewhewhew

Reply
avatar
April 15, 2015 at 4:22 PM

Fida pun cepat bertindak kan? ^^

Reply
avatar
April 15, 2015 at 4:23 PM

Kena tau juga TOS Nuffnang Syira. Baru tak jadi hal gini, hehe :D

Reply
avatar
April 15, 2015 at 4:30 PM

Kadang-kadang crawler Nuffnang yang buat gitu, kan?

Reply
avatar
April 15, 2015 at 4:31 PM

Boleh UA. Tu yang hantar tickets ke Nuffnang tanya

Reply
avatar
April 15, 2015 at 4:47 PM

Sha saje je buat ritu. Sekali nah, kena warn dengan Nuffnang. Menyesal teruih.

Reply
avatar
April 15, 2015 at 4:48 PM

Itu lah PCL. Saje je nak gempaq Sha T_T

Reply
avatar
April 15, 2015 at 4:51 PM

Tapi Aina rilek je. Ok la tu kut. Hehe :)

Reply
avatar
April 15, 2015 at 4:51 PM

Betul, Sha pun buat benda yang sama. Baru ok :)

Reply
avatar
April 16, 2015 at 4:45 PM

Bila status tu bertukar maknaya Nuffnang tengah check blog kita....

Reply

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Followers

Google+