SweetMuslimah.com

Sunday, April 12, 2015

Terkujat bila nak mohon cuti

PERMOHONAN CUTI PENJAWAT AWAM

Baru teringat yang belum mohon cuti untuk 29 & 30 hb hujung bulan ni. Cuti 2 hari sebab nak buat majlis akikah Sara, anak buah-buahan hyper-comel-lote-suka-senyum-rasa-nak-cubit. Haish.

Jadi, mohon cuti dalam HRMIS, stand for Human Resourse Management Information System. Penjawat awam memang dah arif benar lah dengan HRMIS ni. Siap dah bosan lagi tengok. Hahahaha. Tapi, korang yang tak tahu dan bercadang nak berkhidmat sebagai penjawat awam, meh sini cheq nak bagitahu, apa itu HRMIS?

APA ITU HRMIS?

  • HRMIS (Sistem Maklumat Pengurusan Sumber Manusia) merupakan satu sistem aplikasi yang mencakupi keseluruhan aspek pengurusan sumber manusia bermula dari pelantikan penjawat awam hingga mereka bersara.
  • HRMIS adalah satu pendekatan baru pengurusan sumber manusia yang komprehensif dan bersepadu bagi mengatasi pelbagai halangan pengurusan dalam sektor awam.
  • HRMIS telah dibangunkan dan kini sedang dilaksanakan oleh seluruh Perkhidmatan Awam Malaysia secara berperingkat. HRMIS akan menjadi sistem tunggal pengurusan sumber manusia sektor awam.

Dan bila aku nak log in, eh, baru perasan. Sekarang dah ada pilihan HRMIS 2.0 yang boleh diakses menggunakan apa sahaja web browser. Even dalam phone pon boleh. Hebak. Before this, tak ada. Kitorang kena akses melalui Internet Explorer sahaja. Leceh jugak bagi aku sebab lappy aku tak ada IE.

Mohon cuti penjawat awam melalui HRMIS 2.0
HRMIS 2.0

Jakun sekejap. Ini tanda-tanda dah lama tak periksa ni. Kawana ku sendiri cakap, dah lama ada HRMIS 2.0 ni. Adoi, kantoi tak alert. Akses bila nak cuti aje. Muahahahaha. Penat Ketua Pengarah cakap, sila alert, sila alert, sila alert. >.<


Dah siap mohon cuti, yey. Sara & Khayra, mung tunggu acik balik ye. Hugs & kisses :D
Terkujat bila nak mohon cuti
4/ 5
Oleh

Share

Entry Pilihan

4 comments

Tulis comments
avatar
April 12, 2015 at 7:07 PM

Cik akak pasal ini setahun sekali je alert nak kemaskini...adeh..haha

Reply
avatar
April 13, 2015 at 10:00 AM

semua dihujung jari yer sekarang =)

Reply
avatar
April 13, 2015 at 11:10 AM

Sha banyak kali juga buka. Sebab nak update SKT 2 kali setahun, pehtu kita selalu mintak cuti, muahahaha.

Reply
avatar
April 13, 2015 at 11:11 AM

Betul dayah, across your finger aje. hehe. Tapi esok2 sistem jem, menangis habis semua data dalam tu, ekekeke ;D

Reply

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Followers

Google+